Reis met DreamTravels naar Alaska. Wij hebben Alaska zelf bezocht, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een lodge midden in de natuur. Of wat dacht u van een cruise langs de prachtige kustlijn van Alaska inclusief een bezoek aan Glacier Bay. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips!

De meeste reizen beginnen in Anchorage, een overzichtelijke stad en een leuk eerste kennismaking met de "Alaskan Way of Life", waarbij alles zich in een lager tempo lijkt af te spelen. Bezoek hier ook zeker het Anchorage Museum als u meer wilt weten over de interessante geschiedenis van de 49ste staat. Ten zuiden van Anchorage strekt het Kenai Peninsula zich uit. met als absoluut hoogtepunt het Kenai Fjords National Park. Dit natuurgebied vol verlaten baaien en immense afkolvende gletsjers kunt u tijdens een boottocht verkennnen. U kunt echter ook enkele dagen doorbrengen in een wildernislodge op een verlaten eiland. Dat is echt één zijn met de natuur. MInder bekend, maar ook zeker een bezoek waard is Homer, gelegen aan de gelijknamige landtong en tevens vertrekpunt voor excursies op zoek naar de beren van Katmai National Park.

Ten noorden van Anchorage valt het plaatsje Talkeetna op. Dit voormalige goudzoekersstadje heeft nog veel van het oude karakter weten te behouden. Ook is Talkeetnaa het startpunt voor rondvluchten over Denali National Park en Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. Een bezoek aan Denali National Park is een must tijdens een vakantie in Alaska. Hier voelt u pas de grootsheid van Alaska. In dit park, met een oppervlakte van bijna 25.000 km2, is geen auto toegestaan. Toegang is uitsluitend te voet of met een georganiseerde excursie. HIerdoor blijty het leefgebied van de vele dieren intact en bent u als mens slechts te gast. 

Fairbanks, de meest noordelijke stad die over de verharde weg is te bereiken, kent een interessante geschiedenis van goudzoekers. Ook is het de uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Poolcirkel. Vanuit Fairbanks voert de snelweg zuidwaarts door een ultiem wildernisgebied, langs brede rivieren en met besneeuwde bergketens op de achtergond. Wilt u kennismaken met het leven in de wildernis? Breng dan een bezoek aan Wrangell-St.Elias National Park. Dit uitgestrekte wildernisgebied omringd twee kleine nederzettingen; Kennicott en McCarthy. Ooit opgericht rondom een kopermijn, tellen de plaatjes nu slechts enkele inwoners. In het Wrangell-St. Elias National Park vindt u uitgestrekte, duizendenjaren oude gletsjers. 

De havenplaats Valdez vormt de toegangspoort tot de Prince Willam Sound.

Op deze website vindt u een aantal voorbeeldreizen. Er is echter veel meer mogelijk. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.