Alaska & Yukon Adventure

Een unieke autoreis door de laatste frontier: Alaska en Yukon. Doorkruis de uitgestrekte landschappen, waan u terug in de tijd van de goudzoekers en geniet van de meest indrukwekkende uitzichten. Dit is de plek om u echt alleen op de wereld te voelen! U maakt de reis met eigen huurauto. Een deel van de reis voert over onverharde wegen. Bij DreamTravels is bij uw autohuur, ook bij het rijden op deze wegen, een uitgebreide schade- en aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen. U kunt dus onbezorgd op reis!
Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij stellen graag voor u een reis op maat samen.


Dag 1: Amsterdam – Anchorage
U vertrekt uit Amsterdam en vliegt naar Anchorage, na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel.

Overnachting: Anchorage Marriott

Dag 2: Anchorage
Welkom in Anchorage. De reis begint vandaag rustig met een vrije dag in Anchorage. Wandel door het kleine centrum van de stad. Wij raden u zeker aan om ook een bezoek te brengen aan het Anchorage Museum en het Alaska Native Heritage Museum, in beide musea krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van Alaska en de inheemse bevolking.

Overnachting: Anchorage Marriott

Dag 3: Anchorage -  Talkeetna
In de ochtend haalt u de auto op. U verlaat Anchorage en vervolgt uw weg naar Talkeetna. Dit oude mijnwerkersstadje heeft de oude sfeer kunnen behouden. Houten cabins en authentieke winkels en galeries staan er langs onverharde wegen, terwijl de kleurrijke inwoners samenkomen in de lokale pub. Het plaatsje wordt omringd door een prachtige natuur en is tevens de uitvalsbasis voor vele activiteiten, zoals jetboattours en helicoptervluchten over Denali National Park.

Overnachting: Susitna River Lodge

Dag 4: Talkeetna – Denali National Park
In de ochtend kunt u nog een optionele activiteit ondernemen, voordat u verder noordwaarts rijdt. Langzaamaan verschijnt Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika aan de horizon! U verblijft vandaag nabij de ingang van Denali National Park.

Overnachting: Denali Grizzly Bear Resort

Dag 5: Denali National Park dagexcursie
Denali National Park is een van de laatste echte wildernisgebieden op aarde. Deze status heeft het park mede kunnen behouden, door geen auto’s in het park toe te staan. De 148 kilometer lange Park Road is dan ook alleen met een tourbus toegankelijk. Vandaag gaat u de hele dag op pad. U rijdt met de bus de volledige Park Road tot de Denali Backcountry Lodge. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om te genieten van het uitzicht en voor het spotten van wilde dieren. Aan het eind van de dag keert u met een klein vliegtuig terug naar het beginpunt. Pas dan zal de omvang van dit magnifieke park u echt duidelijk worden!

Overnachting: Denali Grizzly Bear Resort

Dag 6: Denali National Park - Fairbanks
Door het uitgestrekte landschap rijdt u verder noordwaarts naar Fairbanks. Aan het begin van de 20ste eeuw werd deze stad gesticht als handelpost.

Overnachting: Rivers Edge Resort

Dag 7: Fairbanks
Een vrije dag in de omgeving van Fairbanks. U kunt een unieke (optionele) excursie maken naar de Poolcirkel. Kies voor een excursie over de weg, met een klein vliegtuigje of een combinatie van beiden. Wilt u het rustiger aandoen? Rijdt dan de mooie weg naar de Chena Hot Springs, maak een wandeling en neem een duik in de warmwaterbronnen.

Overnachting: Rivers Edge Resort


Dag 8: Fairbanks – Tok
Even ten zuiden van Fairbanks kunt u een bezoek brengen aan de kerstman in het plaatsje North Pole. Onderweg zit u ook de beroemde Trans Alaska Pipeline. De dag eindigt in het plaatsje Tok, dat niet meer is dan een aaneenschakelijk van cafés, hotels en tankstations.

Overnachting: Cleft of the Rock Bed & Breakfast

Dag 9: Tok - Dawson City
De onverharde Top of the World Highway voert u door een spectaculair landschap. Vanaf het hoogste punt van de weg heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte wildernis. Op weg naar Dawson City steekt u met een veerboot de Yukon River over. Het is alsof u een sprong terugmaakt in de tijd, wanneer u aankomt in het goudzoekersstadje Dawon City.

Overnachting: Aurora  Inn

Dag 10: Dawson City
Een dag om u onder te dompelen in de tijd van de Gold Rush. Zie de SS Keno, het laatste stoomschip op de Yukon River, het Dawson City Museum en het Grand Palace Theatre. Een bezoek aan Diamond Tooth Gertie's Casino mag niet op uw programma ontbreken. Vergeet niet naar de top van de Midnight Dome te rijden voor een prachtig uitzicht over het plaatsje en de Yukon en Klondike Rivers.

Overnachting: Aurora  Inn

Dag 11: Dawson City - Whitehorse
U rijdt zuidwaarts door het uitgestrekte landschap. Stop onderweg bij de Five Finger Rapids en wandel langs de oever van de Yukon River. In de middag komt u aan in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon en een gezellige provinciestad.  

Overnachting: Best Western GoldRush Inn

Dag 12: Whitehorse - Skagway
U rijdt over de South Klondike Highway verder zuidwaarts. De mooie weg kronkelt door het berglandschap van de Tormented Valley naar Tutshi Lake, Tagish Lake en het veel gefotografeerde Emerald Lake.

Overnachting: Westmark Inn

Dag 13: Skagway - Haines
De ochtend kunt u doorbrengen in het oude centrum van Skagway. In de middag maakt u de ferryovertocht (1 uur) naar Haines, een mooie overtocht door het diepe fjord van het Lynn Canal.

Overnachting: Hotel Halsingland

Dag 14: Haines - Haines Junction
De Haines Highway voert u over de Chilkat Pass. U doorkruist het gelijknamige Bald Eagle Preserve voordat u aankomt in Kluane National Park. Begin uw bezoek bij het Sheep Mountain Visitor Centre, vanwaar u de Dalls schapen op de berghellingen

Overnachting: The Raven Hotel


Dag 15: Haines Junction - Tok

Overnachting: Cleft of the Rock Bed & Breakfast

Dag 16:  Tok - Valdez

Overnachting: Best Western  Valdez Harbor Inn

Dag 17: Maeres Glacier Cruise

Overnachting: Best Western  Valdez Harbor Inn

Dag 18: Valdez - Sheep Mountain Lodge

Overnachting:  Sheep Mountain Lodge

Dag 19: Sheep Mountain Lodge -  Anchorage

Overnachting: Anchorage Marriott

Dag 20:  Anchorage - Amsterdam

Dag 21: Aankomst Amsterdam

 

 

 

Alaska & Yukon Adventure

Anchorage - Clarion Suites Downtown Talkeetna - Susitna River Lodge Denali Park Entrance - Denali Grizzly Bear Resort Fairbanks - Rivers Edge Resort Tok - Cleft of the Rock Bed & Breakfast Dawson City - Aurora Inn Whitehorse - Best Western Gold Rush Inn Skagway - Westmark Inn Haines - Hotel Halsingland Haines Junction - The Raven Hotel Valdez - Best Western Harbor Inn Sheep Mountain Lodge Anchorage - Clarion Suites Downtown
Mount Denali-medium

Centraal-Alaska

Reis met DreamTravels naar Alaska. Wij hebben Alaska zelf bezocht,  tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een lodge midden in de natuur. Of wat dacht u van een cruise langs de prachtige kustlijn van Alaska inclusief een bezoek aan Glacier Bay. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

Binnenkort vindt u op deze website een aantal voorbeeldreizen. Wilt u nu al meer weten? Neem dan contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

Reizen

wegbrengspecial-whitehorse-5

Yukon

west-adventure-12

Amerika

Reis met DreamTravels naar Amerika. Wij hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten,  tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie