Alaska Discovery

Deze reis brengt u met eigen huurauto langs de belangrijkste hoogtepunten van Alaska. U ziet onder andere Denali National Park, het Kenai Fjords National Park en de Prince William Sound. Uniek is een verblijf van 2 nachten midden in het uitgestrekte Wrangell-St.Elias National Park. U reist met een klein vliegtuigje naar uw accommodatie! Ook zijn verschillende excursies inbegrepen, waaronder een vlucht over het Denali National Park! Tijdens de reis verblijft u in superior klasse accommodaties.Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij stellen graag voor u een reis op maat samen.
Dag 1: Amsterdam – Anchorage
U vertrekt uit Amsterdam en vliegt naar Anchorage, na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel.

Overnachting: Anchorage Marriott

Dag 2: Anchorage
Welkom in Anchorage. De reis begint vandaag rustig met een vrije dag in Anchorage. Wandel door het kleine centrum van de stad. Wij raden u zeker aan om ook een bezoek te brengen aan het Anchorage Museum en het Alaska Native Heritage Museum, in beide musea krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van Alaska en de inheemse bevolking.

Overnachting: Anchorage Marriott

Dag 3: Anchorage - Seward
In de ochtend haalt u uw huurauto op en vertrekt u zuidwaarts naar het Kenai-schiereiland. Vandaag maakt u al kennis met de indrukwekkende grootsheid van Alaska. U rijdt langs de Turnagain Arm, bekend om de grote getijdeverschillen. Wie weet ziet u een van de beloega’s (witte dolfijnen) die hier leven. Stop onderweg bij de Portage Glacier en Exit Glacier, voordat u aankomt in Seward.

Overnachting: Exit Glacier Lodge

Dag 4: Seward: Kenai Fjords boottocht.
Vandaag nemen wij u mee op een boottocht door het Kenai Fjords National Park. U bent de hele dag onderweg en komt daardoor verder in het park, dan de meeste andere cruises. In het Kenai Fjords National Park vindt u een overvloed aan gletsjers, omringd door een ongerepte natuur van overweldigende schoonheid. Vele dieren leven in en om de fjorden. De kans is dan ook groot dat u bergen, berggeiten, otters, zeeleeuwen, bruinvissen en walvissen ziet! Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Overnachting: Exit Glacier Lodge

Dag 5: Seward – Talkeetna
U rijdt terug naar Anchorage en vervolgt uw weg naar Talkeetna. Dit oude mijnwerkersstadje heeft de oude sfeer kunnen behouden. Houten cabins en authentieke winkels en galeries staan er langs onverharde wegen, terwijl de kleurrijke inwoners samenkomen in de lokale pub. Het plaatsje wordt omringd door een prachtige natuur en is tevens de uitvalsbasis voor vele activiteiten, zoals jetboattours en helicoptervluchten over Denali National Park.

Overnachting: Talkeetna Alaskan Lodge

Dag 6: Talkeetna – Denali National Park
In de ochtend kunt u nog een optionele activiteit ondernemen, voordat u verder noordwaarts rijdt. Langzaamaan verschijnt Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika aan de horizon! U verblijft vandaag nabij de ingang van Denali National Park.

Overnachting: Talkeetna Alaskan Lodge

Dag 7: Denali National Park dagexcursie
Denali National Park is een van de laatste echte wildernisgebieden op aarde. Deze status heeft het park mede kunnen behouden, door geen auto’s in het park toe te staan. De 148 kilometer lange Park Road is dan ook alleen met een tourbus toegankelijk. Vandaag gaat u de hele dag op pad. U rijdt met de bus de volledige Park Road tot de Denali Backcountry Lodge. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om te genieten van het uitzicht en voor het spotten van wilde dieren. Aan het eind van de dag keert u met een klein vliegtuig terug naar het beginpunt. Pas dan zal de omvang van dit magnifieke park u echt duidelijk worden!

Overnachting: Grande Denali Lodge

Dag 8: Denali National Park - Fairbanks
Door het uitgestrekte landschap rijdt u verder noordwaarts naar Fairbanks. Aan het begin van de 20ste eeuw werd deze stad gesticht als handelpost. Vandmiddag gaat u terug naar vroeger tijden tijdens een bootocht met een authentieke raderboot. Onderweg bezoekt het het Chena Indian Village.

Overnachting: Fairbanks SpringHill Suites by Marriott

Dag 9: Fairbanks – Copper River
Vandaag volgt een lange, maar spectaculaire reis zuidwaarts. Even ten zuiden van Fairbanks kunt u een bezoek brengen aan de kerstman in het plaatsje North Pole. Onderweg zit u ook de beroemde Trans Alaska Pipeline. Maak een korte omweg naar het oude plaatsje Copper River, voordat u incheckt bij uw accommodatie.

Overnachting: Princess Wilderness Lodge

Dag 10: Copper River - Chitina - Wrangell-St. Elias National Park
U rijdt iets verder zuidwaarts en parkeert de auto bij de luchthaven van Chitina, die niet meer is dan een landingsbaan in de wildernis.  Hier gaat u aan boord van een klein vliegtuigje voor de vlucht naar McCarthy-Kennicott, midden in het Wrangell-St. Elias National Park. (Alternatief voor deze vlucht is een 5 uur durende rit per bus over een slecht onderhouden onverharde weg). Tijdens de vlucht kunt u genieten van een prachtig uitzicht, op Mount Blackburn, de Kennicott en Root Glaciers en de Stairway Icefall. Na de landing wordt u naar uw (eenvoudige) hotel gebracht.

Overnachting: Kennicott Glacier Lodge

Dag 11: Wrangell-St. Elias National Park
Aan het begin van de 19e eeuw werd midden in de uitgestrekte wildernis koper gevonden. Twee kleine mijnstadjes ontstonden. Terwijl in Kennicott gewerkt werd in de kopermijn, vond men in McCarthy tijd voor ontspanning in bars en bordelen. Vandaag de dag woont in McCarthy en Kennicott slechts nog een handjevol mensen. Voor bezoekers is dit de plek om het authentieke Alaska te ervaren; serene stilte in een adembenemende omgeving. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van wandelinge, ook kunt u met een gids de gletsjers verkennen. Bij uw reis is tevens een begeleide excursie voor de oude kopermijn inbegrepen.

Overnachting: Kennicott Glacier Lodge

Dag 12: Wrangell-St.Elias National Park - Chitina - Valdez
U vliegt terug naar Chitina. U rijdt vervolgens verder zuidwaarts. Stop bij de Thompson Pass en geniet van het uitzicht op de Worthington Glacier, voordat u afdaalt naar Valdez.

Overnachting: Best Western Valdez Harbor Inn

Dag 13: Valdez
Een dag op eigen gelegenheid in Valdez. U kunt een van de vele optionele activiteiten ondernemen, zoals een boottocht maken door de Prince William Sound, kajakken of raften.

Overnachting: Best Western Valdez Harbor Inn

Dag 14: Valdez – Sheep Mountain Lodge
U volgt de Glenn Highway, waar u stopt bij de Sheep Mountain Lodge. Zorg dat u hier op tijd aankomt, zodat u nog voldoende tijd heeft een wandeling te maken door de prachtige omgeving van de lodge. In uw cabin ligt hiervoor alle informatie.

Overnachting: Sheep Mountain Lodge

Dag 15: Sheep Mountain Lodge – Anchorage
U keert terug naar Alaska, voor de laatste overnachting in Alaska.

Overnachting: Clarion Suites Anchorage Downtown

Dag 16: Anchorage -Amsterdam
U gaat terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam.
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Alaska Discovery

Anchorage - Anchorage Marriott
Seward - Exit Glacier Lodge
Talkeetna - Talkeetna Alaskan Lodge
Denali Park Entrance - Grande Denali Lodge
Fairbanks - Springhill Suites by Marriott
Copper River - Princess Wilderness Lodge
McCarthy/Kennicott - Kennicott Glacier Lodge
Valdez - Best Western Valdez Harbor Inn
Sheep Mountain Lodge
Anchorage - Anchorage Marriiott
al-alaska

Alaska

Reis met DreamTravels naar Alaska. Wij hebben Alaska zelf bezocht, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een lodge midden in de natuur. Of wat dacht u van een cruise langs de prachtige kustlijn van Alaska inclusief een bezoek aan Glacier Bay. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips!

De meeste reizen beginnen in Anchorage, een overzichtelijke stad en een leuk eerste kennismaking met de "Alaskan Way of Life", waarbij alles zich in een lager tempo lijkt af te spelen. Bezoek hier ook zeker het Anchorage Museum als u meer wilt weten over de interessante geschiedenis van de 49ste staat. Ten zuiden van Anchorage strekt het Kenai Peninsula zich uit. met als absoluut hoogtepunt het Kenai Fjords National Park. Dit natuurgebied vol verlaten baaien en immense afkolvende gletsjers kunt u tijdens een boottocht verkennnen. U kunt echter ook enkele dagen doorbrengen in een wildernislodge op een verlaten eiland. Dat is echt één zijn met de natuur. MInder bekend, maar ook zeker een bezoek waard is Homer, gelegen aan de gelijknamige landtong en tevens vertrekpunt voor excursies op zoek naar de beren van Katmai National Park.

Ten noorden van Anchorage valt het plaatsje Talkeetna op. Dit voormalige goudzoekersstadje heeft nog veel van het oude karakter weten te behouden. Ook is Talkeetnaa het startpunt voor rondvluchten over Denali National Park en Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. Een bezoek aan Denali National Park is een must tijdens een vakantie in Alaska. Hier voelt u pas de grootsheid van Alaska. In dit park, met een oppervlakte van bijna 25.000 km2, is geen auto toegestaan. Toegang is uitsluitend te voet of met een georganiseerde excursie. HIerdoor blijty het leefgebied van de vele dieren intact en bent u als mens slechts te gast. 

Fairbanks, de meest noordelijke stad die over de verharde weg is te bereiken, kent een interessante geschiedenis van goudzoekers. Ook is het de uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Poolcirkel. Vanuit Fairbanks voert de snelweg zuidwaarts door een ultiem wildernisgebied, langs brede rivieren en met besneeuwde bergketens op de achtergond. Wilt u kennismaken met het leven in de wildernis? Breng dan een bezoek aan Wrangell-St.Elias National Park. Dit uitgestrekte wildernisgebied omringd twee kleine nederzettingen; Kennicott en McCarthy. Ooit opgericht rondom een kopermijn, tellen de plaatjes nu slechts enkele inwoners. In het Wrangell-St. Elias National Park vindt u uitgestrekte, duizendenjaren oude gletsjers. 

De havenplaats Valdez vormt de toegangspoort tot de Prince Willam Sound.

Op deze website vindt u een aantal voorbeeldreizen. Er is echter veel meer mogelijk. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

Mount Denali-medium

Centraal-Alaska

Reis met DreamTravels naar Alaska. Wij hebben Alaska zelf bezocht,  tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een lodge midden in de natuur. Of wat dacht u van een cruise langs de prachtige kustlijn van Alaska inclusief een bezoek aan Glacier Bay. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

Binnenkort vindt u op deze website een aantal voorbeeldreizen. Wilt u nu al meer weten? Neem dan contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

west-adventure-12

Amerika

Reis met DreamTravels naar Amerika. Wij hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten,  tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

Inbegrepen
 • vlucht Amsterdam – Anchorage en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)

 • luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
 • 15 dagen autohuur Hertz, type intermediate op basis van all-inclusive

 • hotelovernachtingen

 • Kenai Fjords National Park Cruise dagexcursie

 • dagexcursie Denali Nationale Park per bus en klein vliegtuig

 • excursie per raderboot in Fairbanks, inclusief bezoek aan Chena Indian Village

 • transfer per vliegtuigje naar McCarthy-Kennicott en v.v.

 • rondleiding door de Kennicott Coppermine.  

 • maaltijden volgens programma

 • Engelstalige routebeschrijving

 • Niet inbegrepen
 • overige maaltijden

 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 • persoonlijke uitgaven
 • reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)

 • bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

 • Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een indicatieprijs per persoon, bij deelname van 2 personen. Vraag ons naar de prijs voor de reis op uw reisdatum. Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

  Deze reis brengt u met eigen huurauto langs de belangrijkste hoogtepunten van Alaska. U ziet onder andere Denali National Park, het Kenai Fjords National Park en de Prince William Sound. Uniek is een verblijf van 2 nachten midden in het uitgestrekte Wrangell-St.Elias National Park. U reist met een klein vliegtuigje naar uw accommodatie! Ook zijn verschillende excursies inbegrepen, waaronder een vlucht over het Denali National Park! Tijdens de reis verblijft u in superior klasse accommodaties.Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij stellen graag voor u een reis op maat samen.

  Route:

  Dag 1: Amsterdam - Anchorage
  Dag 2: Anchorage
  Dag 3: Anchorage - Seward
  Dag 4: Seward
  Dag 5: Seward - Talkeetna
  Dag 6: Talkeetna - Denali National Park
  Dag 7: Denali National Park
  Dag 8: Denali National Park - Fairbanks
  Dag 9: Fairbanks - Copper River
  Dag 10: Copper River - Chitina - Wrangell-St. Elias National Park
  Dag 11: Wrangell-St. Elias National Park
  Dag 12: Wrangell-St. Elias National Park - Valdez
  Dag 13: Valdez
  Dag 14: Valdez-Sheep Mountain
  Dag 15: Sheep Mountain-Anchorage
  Dag 16: Anchorage-Amsterdam
  Dag 17: Aankomst Amsterdam

   

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie