Alaska Highlights

Ga op reis naar een van de laatste wildernisgebieden ter wereld, Alaska! U rijdt met uw eigen huurauto door het spectaculaire landschap. Onderweg ziet u hoogtepunten zoals Denali National Park en het Kenai Fjords National Park. Ook zijn verschillende excursies inbegrepen, waaronder een vlucht over het Denali National Park! Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij stellen graag voor u een reis op maat samen.

Dag 1: Amsterdam – Anchorage

U vertrekt uit Amsterdam en vliegt naar Anchorage, na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel.

Overnachting: Clarion Suites Anchorage Downtown

Dag 2: Anchorage
Welkom in Anchorage. De reis begint vandaag rustig met een vrije dag in Anchorage. Wandel door het kleine centrum van de stad. Wij raden u zeker aan om ook een bezoek te brengen aan het Anchorage Museum en het Alaska Native Heritage Museum, in beide musea krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van Alaska en de inheemse bevolking.

Overnachting: Clarion Suites Anchorage Downtown

Dag 3: Anchorage - Seward
In de ochtend haalt u uw huurauto op en vertrekt u zuidwaarts naar het Kenai-schiereiland. Vandaag maakt u al kennis met de indrukwekkende grootsheid van Alaska. U rijdt langs de Turnagain Arm, bekend om de grote getijdeverschillen. Wie weet ziet u een van de beloega’s (witte dolfijnen) die hier leven. Stop onderweg bij de Portage Glacier en Exit Glacier, voordat u aankomt in Seward.

Overnachting: Seward Windsong Lodge

Dag 4: Seward: Kenai Fjords boottocht.
Vandaag nemen wij u mee op een boottocht door het Kenai Fjords National Park. U bent de hele dag onderweg en komt daardoor verder in het park, dan de meeste andere cruises. In het Kenai Fjords National Park vindt u een overvloed aan gletsjers, omringd door een ongerepte natuur van overweldigende schoonheid. Vele dieren leven in en om de fjorden. De kans is dan ook groot dat u bergen, berggeiten, otters, zeeleeuwen, bruinvissen en walvissen ziet! Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Overnachting: Seward Windsong Lodge

Dag 5: Seward – Talkeetna
U rijdt terug naar Anchorage en vervolgt uw weg naar Talkeetna. Dit oude mijnwerkersstadje heeft de oude sfeer kunnen behouden. Houten cabins en authentieke winkels en galeries staan er langs onverharde wegen, terwijl de kleurrijke inwoners samenkomen in de lokale pub. Het plaatsje wordt omringd door een prachtige natuur en is tevens de uitvalsbasis voor vele activiteiten, zoals jetboattours en helicoptervluchten over Denali National Park.

Overnachting: Susitna River Lodge

Dag 6: Talkeetna – Denali National Park
In de ochtend kunt u nog een optionele activiteit ondernemen, voordat u verder noordwaarts rijdt. Langzaamaan verschijnt Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika aan de horizon! U verblijft vandaag nabij de ingang van Denali National Park.

Overnachting: Denali Grizzly Bear Resort

Dag 7: Denali National Park dagexcursie
Denali National Park is een van de laatste echte wildernisgebieden op aarde. Deze status heeft het park mede kunnen behouden, door geen auto’s in het park toe te staan. De 148 kilometer lange Park Road is dan ook alleen met een tourbus toegankelijk. Vandaag gaat u de hele dag op pad. U rijdt met de bus de volledige Park Road tot de Denali Backcountry Lodge. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om te genieten van het uitzicht en voor het spotten van wilde dieren. Aan het eind van de dag keert u met een klein vliegtuig terug naar het beginpunt. Pas dan zal de omvang van dit magnifieke park u echt duidelijk worden!

Overnachting: Denali Grizzly Bear Resort

Dag 8: Denali National Park - Fairbanks
Door het uitgestrekte landschap rijdt u verder noordwaarts naar Fairbanks. Aan het begin van de 20ste eeuw werd deze stad gesticht als handelpost. Vandmiddag gaat u terug naar vroeger tijden tijdens een bootocht met een authentieke raderboot. Onderweg bezoekt het het Chena Indian Village.

Overnachting: Rivers Edge Resort

Dag 9: Fairbanks – Valdez
Vandaag volgt een lange, maar spectaculaire reis zuidwaarts. Even ten zuiden van Fairbanks kunt u een bezoek brengen aan de kerstman in het plaatsje North Pole. Onderweg ziet u tevens de beroemde Trans-Alaska Pipeline en kunt u genieten van het uitzicht op de bergen van het Wrangell-St. Elias National Park. Stop ook bij de Thompson Pass en geniet van het uitzicht op de Worthington Glacier, voordat u afdaalt naar Valdez.

Overnachting: Best Western Valdez Harbor Inn

Dag 10: Valdez
Een dag op eigen gelegenheid in Valdez. U kunt een van de vele optionele activiteiten ondernemen, zoals een boottocht maken door de Prince William Sound, kajakken of raften.

Overnachting: Best Western Valdez Harbor Inn

Dag 11: Valdez – Sheep Mountain Lodge
U volgt de Glenn Highway, waar u stopt bij de Sheep Mountain Lodge. Zorg dat u hier op tijd aankomt, zodat u nog voldoende tijd heeft een wandeling te maken door de prachtige omgeving van de lodge. In uw cabin ligt hiervoor alle informatie.

Overnachting: Sheep Mountain Lodge

Dag 12: Sheep Mountain Lodge – Anchorage
U keert terug naar Alaska, voor de laatste overnachting in Alaska.

Overnachting: Clarion Suites Anchorage Downtown

Dag 13: Anchorage -Amsterdam
U gaat terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Aankomst Amsterdam.
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Alaska Highlights

Anchorage - Clarion Suites Downtown
Seward - Windsong Lodge
Talkeetna - Susitna River Lodge
Denali Park Entrance - Grizzly Bear Resort
Fairbanks - Rivers Edge Resort
Valdez - Best Western Valdez Harbor Inn
Sheep Mountain Lodge
Anchorage - Clarion Suites Downtown
Mount Denali-medium

Centraal-Alaska

Reis met DreamTravels naar Alaska. Wij hebben Alaska zelf bezocht,  tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een lodge midden in de natuur. Of wat dacht u van een cruise langs de prachtige kustlijn van Alaska inclusief een bezoek aan Glacier Bay. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

Binnenkort vindt u op deze website een aantal voorbeeldreizen. Wilt u nu al meer weten? Neem dan contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

al-alaska

Alaska

Reis met DreamTravels naar Alaska. Wij hebben Alaska zelf bezocht, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een lodge midden in de natuur. Of wat dacht u van een cruise langs de prachtige kustlijn van Alaska inclusief een bezoek aan Glacier Bay. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips!

De meeste reizen beginnen in Anchorage, een overzichtelijke stad en een leuk eerste kennismaking met de "Alaskan Way of Life", waarbij alles zich in een lager tempo lijkt af te spelen. Bezoek hier ook zeker het Anchorage Museum als u meer wilt weten over de interessante geschiedenis van de 49ste staat. Ten zuiden van Anchorage strekt het Kenai Peninsula zich uit. met als absoluut hoogtepunt het Kenai Fjords National Park. Dit natuurgebied vol verlaten baaien en immense afkolvende gletsjers kunt u tijdens een boottocht verkennnen. U kunt echter ook enkele dagen doorbrengen in een wildernislodge op een verlaten eiland. Dat is echt één zijn met de natuur. MInder bekend, maar ook zeker een bezoek waard is Homer, gelegen aan de gelijknamige landtong en tevens vertrekpunt voor excursies op zoek naar de beren van Katmai National Park.

Ten noorden van Anchorage valt het plaatsje Talkeetna op. Dit voormalige goudzoekersstadje heeft nog veel van het oude karakter weten te behouden. Ook is Talkeetnaa het startpunt voor rondvluchten over Denali National Park en Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. Een bezoek aan Denali National Park is een must tijdens een vakantie in Alaska. Hier voelt u pas de grootsheid van Alaska. In dit park, met een oppervlakte van bijna 25.000 km2, is geen auto toegestaan. Toegang is uitsluitend te voet of met een georganiseerde excursie. HIerdoor blijty het leefgebied van de vele dieren intact en bent u als mens slechts te gast. 

Fairbanks, de meest noordelijke stad die over de verharde weg is te bereiken, kent een interessante geschiedenis van goudzoekers. Ook is het de uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Poolcirkel. Vanuit Fairbanks voert de snelweg zuidwaarts door een ultiem wildernisgebied, langs brede rivieren en met besneeuwde bergketens op de achtergond. Wilt u kennismaken met het leven in de wildernis? Breng dan een bezoek aan Wrangell-St.Elias National Park. Dit uitgestrekte wildernisgebied omringd twee kleine nederzettingen; Kennicott en McCarthy. Ooit opgericht rondom een kopermijn, tellen de plaatjes nu slechts enkele inwoners. In het Wrangell-St. Elias National Park vindt u uitgestrekte, duizendenjaren oude gletsjers. 

De havenplaats Valdez vormt de toegangspoort tot de Prince Willam Sound.

Op deze website vindt u een aantal voorbeeldreizen. Er is echter veel meer mogelijk. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

west-adventure-12

Amerika

Reis met DreamTravels naar Amerika. Wij hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten,  tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

Inbegrepen
 • vlucht Amsterdam – Anchorage en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)

 • luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
 • 11 dagen autohuur Hertz, type intermediate op basis van all-inclusive

 • hotelovernachtingen

 • Kenai Fjords National Park Cruise dagexcursie

 • dagexcursie Denali Nationale Park per bus en klein vliegtuig

 • excursie per raderboot in Fairbanks, inclusief bezoek aan Chena Indian Village.

 • maaltijden volgens programma

 • Engelstalige routebeschrijving

 • Niet inbegrepen
 • overige maaltijden

 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 • persoonlijke uitgaven
 • reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)

 • bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

 • Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een indicatieprijs per persoon, bij deelname van 2-personen. Vraag ons naar de prijs voor de reis op uw reisdatum. Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

  Ga op reis naar een van de laatste wildernisgebieden ter wereld, Alaska! U rijdt met uw eigen huurauto door het spectaculaire landschap. Onderweg ziet u hoogtepunten zoals Denali National Park en het Kenai Fjords National Park. Ook zijn verschillende excursies inbegrepen, waaronder een vlucht over het Denali National Park! Wilt u langer blijven of een andere route volgen? Wij stellen graag voor u een reis op maat samen.

  Route:

  Dag 1: Amsterdam - Anchorage
  Dag 2: Anchorage
  Dag 3: Anchorage - Seward
  Dag 4: Seward
  Dag 5: Seward - Talkeetna
  Dag 6: Talkeetna - Denali National Park
  Dag 7: Denali National Park
  Dag 8: Denali National Park - Fairbanks
  Dag 9: Fairbanks - Valdez
  Dag 10: Valdez
  Dag 11: Valdez - Sheep Mountain Lodge
  Dag 12: Sheep Mountain Lodge - Anchorage
  Dag 13: Anchorage - Amsterdam
  Dag 14: Aankomst Amsterdam
   

   

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie