Rocky Mountains & National Parks

20-daagse autorondreis Colorado, Utah en Arizona, vanuit Denver. Hoogtepunten: Denver, Colorado Springs, Great Sand Dunes NP, Mesa Verde, Monument Valley, Grand Canyon NP, Lake Powell, Zion NP, Bryce Canyon, Capitol Reef, Moab, Arches, Black Canyon of the Gunnison, Rocky Mountain NP.

Een reis vol contrasten, van de bergen van de Rocky Mountains in Colorado tot de rode zandstenen natuurwonderen in Utah en Arizona. Een unieke en afwisselende reis door een bijzonder deel van de Verenigde Staten.


Dag 1: Amsterdam – Denver
U vertrekt vanuit Amsterdam naar Denver. Na aankomst haalt u uw huurauto op en gaat u naar uw hotel. Begin uw avontuur in de Rocky Mountains in ‘Mile High City’ Denver. In het gezellige Lodo (Lower Downtown) kunt u heerlijk eten op een terrasje en genieten van een lokaal gebrouwen biertje. Welkom in Colorado!

Overnachting:
Standaard: Holiday Inn Cherry Creek
Upgrade: Curtis, Doubletree Downtown


Dag 2: Denver – Colorado Springs
Op korte afstand van Denver ligt het stadje Colorado Springs, aan de voet van Pike’s Peak. Maak een ritje met de Pike’s Peak Cog Railway, de hoogste tandradbaan van Amerika. Even buiten Colorado Springs ligt het kleurrijke Manitou Springs. Voor de oorspronkelijke bewoners waren de natuurlijke bronnen hier een heilige plaats. ‘Manitou’ is dan ook het inheemse woord voor ‘de geest’. Heden ten dage is het een levendig kunstenaarsdorpje met unieke galeries, boetieks en winkels met kunstwerken van indianen.

Overnachting:
Standaard: Hyatt Place
Upgrade: Cheyenne Mountain Lodge


Dag 3: Colorado Springs – Alamosa
Vanuit Colorado Springs rijdt u via Canon City naar Alamosa. U passeert de Royal Gorge Bridge, een van ’s werelds hoogste hangbruggen. In het Great Sand Dunes National Park bepalen de unieke metershoge zandduinen het landschap.

Overnachting:
Standaard: Holiday Inn Express
Upgrade: Holiday Inn Express


Dag 4: Alamosa – Mesa Verde National Park
U rijdt door het gebied dat bekend staat als de Four Corners, aangezien hier de hoeken van vier staten elkaar raken. In Mesa Verde National Park krijgt u een inkijkje in het leven van de Oude Pueblovolkeren, die hier ruim 700 jaar gewoond hebben. Bijna 5000 plaatsen van archeologische betekenis vindt u in Mesa Verde, waaronder 600 rotswoningen; een van de belangrijkste en best bewaarde archeologische plaatsen van de Verenigde Staten.

Overnachting:
Standaard: Far View Lodge, Kiva Unit
Upgrade: Far View Lodge, Kiva Deluxe


Dag 5: Mesa Verde National Park – Monument Valley
Langzaam ziet u de silhouetten van de beroemde rotsformaties voor u opdoemen. Wie kent de wonderlijk gevormde formaties niet als decor van vele western films? Monument Valley behoort tot het grondgebied van de Navajo Indianen. Een bezoek aan het park betekent daarom ook een kennismaking met hun eeuwenoude tradities. Wij raden u aan een excursie met een lokale Navajo-gids te boeken. Zo ziet u de Valley op zijn best, terwijl u de eeuwenoude verhalen hoort.

Overnachting:
Standaard: Kayenta Monument Valley Inn
Upgrade: Kayenta Monument Valley Inn

Dag 6: Monument Valley – Grand Canyon
Via de US 64 bereikt u de Grand Canyon. De weg voert u hier vlak langs de rand met onderweg al de eerste uitzichtpunten, zoals Lipan Point en Moran Point. Al heeft u vast al veel beelden van de Grand Canyon gezien, geen foto of film kan het gevoel vastleggen dat u heeft als u aan de rand staat van deze enorme kloof, ruim 400 kilometer lang en ruim 1800 meter diep.

Overnachting:
Standaard: Canyon Plaza Hotel
Upgrade: Maswik Lodge North


Dag 7: Grand Canyon National Park
Begin uw bezoek aan de Grand Canyon vandaag bij het Visitors Centre. Hier en in de andere informatiecentra langs de Canyon komt u meer te weten over het ontstaan en de natuur van de Canyon. Wij raden u aan om het park te verkennen met een van de gratis shuttlebussen. Zo kunt u delen langs de rand van de kloof lopen en genieten van het uitzicht. Delen van de weg langs de Canyon zijn in de zomer alleen te voet, per fiets of met de shuttlebus bereikbaar. U kunt ook een deel afdalen in de Canyon en de omgeving vanuit een ander perspectief bekijken.

Overnachting:
Standaard: Canyon Plaza Hotel
Upgrade: Maswik Lodge North


Dag 8: Grand Canyon – Page
Na een laatste blik op de Grand Canyon rijdt u verder naar Page, aan Lake Powell. In de middag raden wij u aan een boottocht te maken naar het Rainbow Bridge National Monument. U ziet een van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld en hoort ook meer over de betekenis van het omringende land voor de Navajo, Hopi en andere indianenvolken. Deze boottocht vertrekt rond het middaguur.

Overnachting:
Standaard: Quality Inn
Upgrade: Lake PowelL Resort


Dag 9: Page – Zion National Park
U rijdt verder naar het volgende hoogtepunt, Zion National Park. De zandstenen bergwanden in dit park tonen u een steeds wisselend kleurenpalet van beige, roze en rood, tegen een helderblauwe hemel. U ervaart Zion National Park op zijn best tijdens een wandeling langs de steile bergwanden en door de smalle kloven van The Narrows. Of maak de adembenemende klim naar Angels Landing. Ook het Zion Canyon Theatre is een bezoek waard. U verblijft in Springdale, een leuk plaatsje, aan de rand van het park.

Overnachting:
Standaard: Majestic View Lodge
Upgrade: Cliffrose Lodge

Dag 10: Zion National Park – Bryce Canyon
Doorkruis het Dixie National Forest op weg naar Bryce Canyon. Duizenden jaren erosie van het kalksteen zorgen voor het ontstaan van de duizenden bijzondere steenformaties van het Bryce Canyon National Park. Geniet van het uitzicht over het natuurlijke amfitheater en wandel er door het kleurrijke doolhof van bogen en andere bizarre vormen, die ´hoodoos´ worden genoemd.

Overnachting:
Standaard: Best Western Plus Ruby’s Inn
Upgrade: Best Western Plus Bryce Grand


Dag 11: Bryce Canyon – Torrey
Capitol Reef dankt zijn naam aan de eerste pioniers, die de rotsformaties vonden lijken op het Capitool. Capitol Reef National Park wordt, zeer onterecht, door veel bezoekers overgeslagen. Het is hier daardoor vaak rustiger dan in de andere nationale parken. Verken het park tijdens een rit over de Scenic Drive door een magnifiek landschap met gekleurde kliffen, gewelven, kloven en stenen bogen. Het park staat vooral bekend om de Waterpocket Fold, een meer dan 150 kilometer lange plooi in de aardkorst.

Overnachting:
Standaard: Austin’s Chuckwagon
Upgrade: Capitol Reef Resort


Dag 12: Torrey – Moab
U vervolgt de weg naar Moab, de toegangspoort tot twee spectaculaire nationale parken; Arches en Canyonlands. Moab is een charmant westernstadje. Kiest u voor Upgrade accommodaties, dan verblijft u 2 nachten op een ranch, mooi gelegen aan de Colorado River.

Overnachting:
Standaard: Aarchway Inn
Upgrade: Red Cliff Lodge


Dag 13: Moab
In Arches National Park heeft miljoenen jaren lange erosie een uniek landschap gevormd met meer dan 2000 natuurlijke bogen. U kunt het park met de auto of tijdens een wandeling verkennen. Twee toeristische routes brengen u langs de bekendste uitzichtpunten. U ziet de beroemde Delicate Arch vanuit de verte en kunt een korte wandeling maken naar North Window en Double Arch. Langere wandelingen brengen u tot nog dichter bij de bijzondere rotsformaties. Canyonlands National Park is een van de laatste relatief ongerepte delen van het Colorado Plateau. Door miljoenen jaren lange erosie is hier een indrukwekkend landschap ontstaan van kloven, rivierbeddingen en mesas (bergen met een platte top). U kunt vandaag het Island in the Sky District per auto of te voet verkennen. Vlakbij de ingang ligt ook het Dead Horse Point State Park. Wij raden u aan zeker ook hier een stop te maken bij het uitzichtspunt over de Colorado River. Moab is het centrum van outdooractiviteiten. Wij adviseren u graag over de avontuurlijke dagtochten in de omgeving, zoals jeeptours of rafting-excursies.

Overnachting:
Standaard: Aarchway Inn
Upgrade: Red Cliff Lodge


Dag 14: Moab – Montrose
De wanden van de Black Canyon of the Gunnison vallen ruim 800 meter diep in een van de meest steile, smalle en donkere rivierkloven van Amerika. De South Rim Road leidt u langs diverse uitzichtpunten op de rotswanden, het leefgebied van dikhoornschapen en roofvogels. In de donkere diepte stroomt het heldere water van de Gunnison River. Mooie wandelingen voeren u langs de rand van de kloof of laten u afdalen tot in de Canyon.

Overnachting:
Standaard: Best Western Red Arrow
Upgrade: Best Western Red Arrow

Dag 15: Montrose – Salida
Het onbekende plaatsje Salida, in de vallei van de Arkansas River, werd onlangs nog genoemd als een van ‘America’s Coolest Small Towns’. Het is een paradijs voor kunstenaars, met leuke galeries en restaurants. De Arkansas River is een populaire bestemming voor rafters en kajakkers.

Overnachting:
Standaard: Comfort Inn
Upgrade: Comfort Inn


Dag 16: Salida – Estes Park
Nergens anders is het grootse landschap van de Rocky Mountains beter te aanschouwen dan in het gelijknamige National Park. U rijdt er door bergweides en langs heldere bergstromen, door dichte bossen en over hoge bergpassen. Overal kunt u genieten van het spectaculaire uitzicht op de omringende bergen.

Overnachting:
Standaard: Alpine Trail Ridge
Upgrade: Rocky Mountain Park Inn


Dag 17: Estes Park
Vandaag kunt u een hele dag doorbrengen in het spectaculaire landschap van Rocky Mountain National Park. Maak bijvoorbeeld een rit over de Trail Ridge Road. Een korte wandeling brengt u bij de Forest Canyon Overlook. Het hoogste punt van de weg ligt op bijna 3700 meter hoogte bij Rock Cut. Wij raden u hier aan om een wandeling te maken door het ruige toendralandschap voor een prachtig uitzicht over het berglandschap.

Overnachting:
Standaard: Alpine Trail Ridge
Upgrade: Rocky Mountain Park Inn

Dag 18: Estes Park – Denver
Een korte rit terug naar Denver, voor de laatste overnachting.

Overnachting:
Standaard: Holiday Inn Cherry Creek
Upgrade: Curtis Hotel Doubletree Downtown


Dag 19: Denver – Amsterdam
U gaat naar de luchthaven, waar u de auto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 20: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Rocky Mountain National Parks Adventure

Hotels
Tijdens deze fly-drive logeert u naar keuze in goede 3 sterren of 4 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Standaard Accommodaties
 • Denver- Holiday Inn Cherry Creek
 • Colorado Springs - Hyatt Place
 • Alamosa - Holiday Inn Express Alamosa
 • Mesa Verde NP - Far View Lodge
 • Monument Valley - Kayenta Monument Valley Inn
 • Grand Canyon - Canyon Plaza Hotel
 • Page - Quality Inn
 • Zion NP - Majestic View Lodge
 • Bryce Canyon - Best Western Plus Ruby’s Inn
 • Torrey - Austin’s Chuckwagon
 • Moab - Aarchway Inn
 • Montrose - Best Western Red Arrow Inn
 • Salida - Comfort Inn
 • Estes Park - Alpine Trail Ridge Inn
 • Denver - Holiday Inn Cherry Creek


 • Upgrade Accommodaties
 • Denver- Curtis Doubletree Downtown
 • Colorado Springs - Cheyenne Mountain Lodge
 • Alamosa - Holiday Inn Express Alamosa
 • Mesa Verde NP - Far View Lodge
 • Monument Valley - Kayenta Monument Valley Inn
 • Grand Canyon - Maswick Lodge North
 • Page - Lake Powell Resort
 • Zion NP - Cliffrose Lodge
 • Bryce Canyon - Best Western Plus Ruby’s Inn
 • Torrey - Capitol Reef Resort
 • Moab - Red Cliff Lodge
 • Montrose - Best Western Red Arrow
 • Salida - Comfort Inn
 • Estes Park - Rocky Mountain Park Inn
 • Denver - Curtis Doubletree Downtown
 • zuidwesten-1

  Californië en het Zuidwesten

  Veel van de bekendste iconen van Amerika vindt u in het zuidwesten van het land; de Grand Canyon, Monument Valley, de Las Vegas Strip, Hollywood Boulevard in Los Angeles en de Golden Gate Bridge in San Francisco. De regio biedt echter veel meer dan alleen deze bezienswaardigheden.

  Langs de kust van Californië kronkelt de Highway 1 langs spectaculaire uitzichten en heerlijke stranden. Een paradijs voor surfers. De weg doorkruist leuke plaatsen als Santa Barbara en Monterey en brengt u langs immense sequoiabomen en door vruchtbare wijngebieden. Een bezoek aan een wijnhuis is dan ook een must tijdens uw vakantie in Californië

  Verder het binnenland in, in de staten Arizona en New Mexico, vindt u nog veel historie van de indianen. Tijdens een excursie door bijvoorbeeld Mesa Verde, Canyon de Chelly of Monument Valley krijgt u een goed inkijkje in hun cultuur. Sporen van het Oude Westen vindt u terug in plaatsen als Tombstone of in de vele verlaten spookstadjes.

  Naast 18 bekende en minder bekende nationale parken vindt u in het zuidwesten talloze State Parks en National Monuments. Van enorme cactussen in Saguaro National Park bij Tucson tot de heldere watervallen in Yosemite National Park. Van de bijzondere rotsbogen in Arches National Park tot de wonderlijke stalactieten in de Carlsbad Caverns.

  Steden als San Francisco en Phoenix vormen een uitstekend begin- of eindpunt van uw reis en vragen om een verblijf van twee of meer dagen. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Santa Fe of Sedona. In Scottsdale hebben golfers de keuze uit tientallen golfcourses.

  Wie op zoek is naar vertier mag natuurlijk Las Vegas of Los Angeles niet overslaan. In Las Vegas vindt u de neon en glitter van de casino's aan The Strip, maar tegenwoordig ook vele uitstekende restaurants. In Los Angeles kunt u de sterren zien op Hollywood Boulevard, een bezoek brengen aan een van de attractieparken of genieten aan het strand. Ook als u een rustiger verblijf aan het strand zoekt, biedt de omgeving van Los Angeles voldoende mogelijkheden.

  Californië en het Zuidwesten zijn bij uitstek geschikt om met uw eigen huurauto of camper te verkennen. Maak uw reis compleet door een of meer excursies bij te boeken. Zo ervaart u het Zuidwesten pas echt! Wij laten u graag kennismaken met het bekende, maar ook het onbekende zuidwesten van Amerika.  Insider Tips
  - Proef de wijnen van de Sonoma Valley
  - Maak een ballonvlucht over de woestijn
  - Fiets over de Golden Gate Bridge
  - Bekijk de Grand Canyon vanuit de lucht
  - Wandel door de smalle kloven van Grand Staircase Escalante
  - Bewonder de de kunstgalleries in Santa Fe
  - Verblijf in een comfortabele tent in Yosemite National Park

  the-west-essentials-5

  Grand Canyon

  Al heeft u vast al veel beelden van de Grand Canyon gezien, geen foto of film kan het gevoel vastleggen dat u heeft als u aan de rand staat van deze enorme kloof, ruim 400 kilometer lang en ruim 1800 meter diep. Begin uw bezoek aan de Grand Canyon bij het Visitors Centre. Hier en in de ander informatiecentra langs de Canyon komt u meer te weten over het ontstaan en de natuur van de Canyon. Wij raden u aan om het park te verkennen met een van de gratis shuttlebussen. Zo kunt u delen langs de rand van de kloof lopen en genieten van het uitzicht. Delen van de weg langs de Canyon zijn in de zomer alleen te voet, per fiets of met de shuttlebus bereikbaar. U kunt ook een deel afdalen in de Canyon en de omgeving vanuit een ander perspectief bekijken.

  istock-517663836

  GoAmerika

  Ons volledige aanbod aan Amerika-reizen vindt u bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen.

  Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.

  Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

  www.goamerika.nl

  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

   

  west-adventure-12

  Amerika

  Nieuw: GoAmerika!

  Sinds kort vindt u ons volledige aanbod aan Amerika-reizen bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit een selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden zij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. De Insiders Tips!

  Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.
  Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

  www.goamerika.nl

  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.


   

   

  Inbegrepen
  - vlucht Amsterdam – Denver (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 18 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive (bij 4 personen type fullsize)
  - hotelovernachtingen op basis van logies
  - Nederlandstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie