New England Essentials

13-daagse autorondreis New England, vanuit Boston. Hoogtepunten: Boston, Kennebunkport, Acadia National Park. White Mountains. Stowe, Williamstown, Newport, Cape Cod

Zie het beste van New England. In het noordoosten van de Verenigde Staten vindt u een typisch landelijk Amerikaans decor van groene bergen met kleine dorpjes, gebouwd rond een wit kerkje, maar ook een prachtige kust met levendige vissersdorpjes, waar dagelijks verse vis en kreeft op het menu staat.

Dag 1: Amsterdam – Boston
U vertrekt vanuit Amsterdam naar Boston. Na aankomst in Boston gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Vanavond kunt u kennismaken met de restaurants van Boston of struinen over de levendige Quincy Marketplace.

Overnachting:
Standaard: Midtown Hotel
Upgrade: Chandler Studios Boston


Dag 2: Boston
Boston is een van de oudste steden van de Verenigde Staten en zit vol historie. De stad is echter ook met zijn tijd meegegaan en wordt nu gezien als een van de meest innovatieve steden ter wereld. U vindt er dan ook oude keienstraten en oude monumenten naast ultramoderne wolkenkrabbers. Vandaag kunt u de hele dag op verkenningstocht door deze unieke stad. Wandel over de Freedom Trail, bezoek het Institute of Comtemporary Art of ga winkelen in Back Bay.

Overnachting:
Standaard: Midtown Hotel
Upgrade: Chandler Studios Boston

Dag 3: Boston – Kennebunkport/Portland
U haalt uw auto op en begint uw verkenningstocht door New England. U rijdt noordwaarts naar de kust van Massachusetts en Maine, een gebied met eeuwenoude historie en heerlijke stranden. Bezoek Salem, een plaatsje berucht door de zeventiende-eeuwse heksenjacht. En bezoek de charmante havenstadjes Gloucester en Rockport. Wij raden u aan om ook een stop te maken in Ogunquit. Dit schattige vissersplaatsje is een van de meest pittoreske dorpjes van New England. U kunt een wandeling maken over de Marginal Way over de rotsen naar Perkins Cove, voordat u over de mooie kustweg verder rijdt naar Kennebunkport en Portland.

Overnachting:
Standaard: Best Western Merry Manor
Upgrade: Boathouse Waterfront

Dag 4: Kennebunkport/Portland – Bar Harbor
Een mooie rit langs de kust van Maine. Onderweg passeert u kleine vissersdorpjes. Dé kans om te genieten van verse kreeft of ‘clam chowder’ (vissoep). In de middag komt u aan in Bar Harbor, toegangspoort tot het Acadia National Park.

Overnachting:
Standaard: Wonder View Inn
Upgrade: Blue Nose Inn


Dag 5: Acadia National Park
Een hele dag in de prachtige natuur van Acadia National Park. Verken het binnenland, waar bergen worden afgewisseld door heldere meren en vruchtbare valleien en zie de ruige kustlijn met het enige fjord aan de Atlantische kust. Vanaf Cadillac Mountain, met 466 meter de hoogste berg aan de Oostkust, heeft u een prachtig uitzicht over het park. Acadia National Park is een paradijs voor wandelliefhebbers met bijna 200 kilometer aan wandelpaden.

Overnachting:
Standaard: Wonder View Inn
Upgrade: Blue Nose Inn

Dag 6: Bar Harbor - White Mountains
De tocht vandaag brengt u het binnenland in op weg naar de prachtige natuur van de White Mountains, door een landschap dat zo kenmerkend is voor New England. Heldere rivieren doorkruizen een vruchtbaar groen landschap, dat zichzelf in de herfst omtovert tot een waar kleurspektakel. Eeuwenoude wegen kronkelen er langs hoge rotswanden. U passeert historische dorpjes en ziet de beroemde overdekte bruggen. Veel is hier niet veranderd sinds schrijver Nathaniel Hawthorne hier in de achttiende eeuw leefde. Dit is New England op zijn best.

Overnachting:
Standaard: Eastern Inns
Upgrade: Eagle Mountain House


Dag 7: White Mountains - Stowe
Vandaag wacht u wederom een rit door het echte New England, vol karakteristieke dorpjes met witte kerkjes en kronkelende wegen door oude bergen met interessante namen zoals Camels Hump en Crouching Lion. Onderweg naar Stowe passeert u een bezienswaardigheid uit de moderne tijd: de Ben & Jerry’s fabriek in Waterbury.

Overnachting:
Standaard: Commodores Inn
Upgrade: Golden Eagle Resort

Dag 8: Stowe - Williamstown
Over de mooie Route 7 rijdt u naar Williamstown in Massachusetts. Ook dit een prachtig voorbeeld van een typisch New England dorpje. Het is mooi gelegen omringd door de bergen en bekend om het Williams College en het Art Institute. Hier vindt u een bijzondere collectie van schilderijen van Franse impressionisten, alsmede vele andere meesterwerken uit de Renaissance tot de 19e eeuw.

Overnachting:
Standaard: The Williams Inn
Upgrade: The Williams Inn

Dag 9: Williamstown - Newport
Zuidwaarts rijdend naar de kust passeert u Pittsfield, waar wij u aanraden een bezoek te brengen aan het Hancock Shaker Village. Hier ziet u hoe de leden van deze geloofsgemeenschap leefden. Groot is het contrast tussen de bescheiden levensstijl van de Shakers en de luxe villa’s in Newport, uw bestemming van vandaag. Dit is waar de grote industriëlen aan het eind van de negentiende eeuw hun landhuizen lieten bouwen. Ook nu nog trekt het vooral de elite van de oostkust. Zie hier de magnifieke herenhuizen langs Ocean Drive en Millionaire’s Row en bezoek The Breakers, een van de huizen van de familie Vanderbilt. Langs de waterkant zijn vele eetgelegenheden.

Overnachting:
Standaard: Holiday Inn Express Middletown
Upgrade: Hotel Viking


Dag 10: Newport - Cape Cod
U vervolgt uw weg langs de kust op weg naar Cape Cod, een favoriete vakantiebestemming voor inwoners van Boston en New York.

Overnachting:
Standaard: Blue Rock Resort
Upgrade: Dan ‘l Webster Inn


Dag 11: Cape Cod
Een groot deel van het schiereiland van Cape Cod is beschermd natuurgebied. U kunt er wandelen langs de lange ongerepte zandstranden, met slechts hier en daar een vuurtoren of oude vissershut. Tussen april en oktober zwemmen de walvissen tot vlak voor de kust. In een van de leuke kustplaatsjes kunt u zich voor de laatste keer tegoed doen aan een heerlijke maaltijd met kreeft.

Overnachting:
Standaard: Blue Rock Resort
Upgrade: Dan ‘l Webster Inn


Dag 12: Cape Cod - Boston - Amsterdam
Indien de tijd het toelaat kunt u nog een bezoek brengen aan Plymouth Rock, waar de Pilgrim Fathers voor het eerst aan land kwamen. U kunt ook een replica van hun schip, de Mayflower, bezoeken en in Plimouth Plantation kennismaken met hun leven in de 17e eeuw. Vervolgens rijdt u naar Boston, voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 13: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Dan'l Webster Inn & Spa

Boathouse Waterfront Hotel - Kennebunkport

Wonder View Inn - Bar Harbor

Bluenose Inn

Eastern Inns - North Conway

Eagle Mountain House and Golf Club (New Hampshire)

Commodores Inn - Stowe

Ligging

Deze accommodatie ligt in Stowe, op 30 hectare eigen grond. In de zomer kunnen gasten van de Commodores Inn zeilen, vissen, kajakken en zwemmen in het privémeer. Tijdens de wintermaanden kunt u skiën, snowboarden en hondensleeën.

Golden Eagle Resort - Stowe

Williams Inn - Williamstown

Hotel Viking

Holiday Inn Express - Middletown

Blue Rock Golf Resort - South Yarmouth

Chandler Studios - Boston

Midtown Hotel - Boston

Ligging

Dit hotel in het centrum van Boston ligt op 1,4 km van Fenway Park en grenst aan de Northeastern University. Het is iets meer dan 1 km naar de winkels van het Prudential Center. In 5 minuten rijdt u naar het Boston Museum of Fine Arts.

Best Western Merry Manor Inn - Portland

Ervaar New England op geheel andere wijze tijdens een lokale excursie. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte New England!
Onderstaand geven wij u enkele suggesties. Vraag ons om de prijzen!

Insider Excursions Package: New England History

Boston – Freedom Trail Walking Tour
Een wandeling terug in de tijd van de Amerikaanse Revolutie. Onder leiding van een gids volgt u de Freedom Trail in het centrum van Boston. U bezoekt gebouwen en plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten. De wandeling duurt ca. 90 minuten

Newport – The Breakers Plus
De zogenaamde Gilded Age, aan het eind van de negentiende eeuw, zag de opkomst van de grote industriële elite. Deze nationale leiders, die hun stempel drukten op kunst, architectuur en de zakenwereld, bouwden hun zomerhuizen in Newport, Rhode Island. Onder hen was de beroemde familie Vanderbilt. Een bezoek aan The Breakers, hun imposante huis in Renaissance-stijl is een must tijdens uw verblijf in Newport. Dit entreebewijs geeft u toegang tot The Breakers en een ander huis naar keuze.

Cape Cod - Hyannis Whale Watcher Cruise
Ga op zoek naar de walvissen die van april tot oktober voor de kust van Cape Cod voorkomen. Uw professioele gids kent de kustwateren als geen ander en weet de beste plaatsen voor het spotten van bultrugwalvissen, vinvissen, dolfijnen, haaien en zelfs albatrossen.

Insider Excursions Package: New England Active and Nature

Boston – City View Biking Tour
Verken het bekende en onbekende Boston per fiets. Onder leiding van een gids fietst u langs The Boston Common, doorkruist u Back Bay en South End, maar ziet u ook de oude Italiaanse wijk North End. Per fiets komt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet zult komen. Deze excursie duurt ca. 2,5-3 uur.

Bar Harbor – Acadia National Park Cruise
Bekijk de prachtige kustlijn van Acadia National Park vanaf het water. Tijdens een 3-uur durende boottocht vaart u onder leiding van een natuurgids. Geniet van het uitzicht op de vuurtoren van Bear Island, omringd door de zeehonden op de rotsen. Op Little Cranberry Island kunt u het eilandleven ervaren in het oude visserdorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. De boottocht eindigt met een tocht langs de hoge kliffen van de Somes Sound Fjord. Een spectaculaire afsluiting.

Cape Cod - Hyannis Whale Watcher Cruise
Ga op zoek naar de walvissen die van april tot oktober voor de kust van Cape Cod voorkomen. Uw professioele gids kent de kustwateren als geen ander en weet de beste plaatsen voor het spotten van bultrugwalvissen, vinvissen, dolfijnen, haaien en zelfs albatrossen.


Insider Excursions Package: New England Culinary

Boston – Boston Brewery Tour
Ervaar de rijke historie van Boston op een geheel andere wijze. Verken de stad en bezoek verschillende lokale brouwerijen. U komt meer te weten over hun geschiedenis en kunt uiteraard verschillende bieren proeven. Een lunch of diner is inbegrepen.

Bar Barbor – Lobster Boat Ride
Verken de kust van Maine met een lokale visser. Captain John neemt u graag mee tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden, het vangen van kreeft, maar deelt maar al te graag de vele lokale anekdotes en legendes, zoals het verhaal van de Flying Dutchman en de vloek van de Saco River. De boottocht duurt 2 uur.

Cape Cod - Hyannis Whale Watcher Cruise
Ga op zoek naar de walvissen die van april tot oktober voor de kust van Cape Cod voorkomen. Uw professioele gids kent de kustwateren als geen ander en weet de beste plaatsen voor het spotten van bultrugwalvissen, vinvissen, dolfijnen, haaien en zelfs albatrossen.
newengland-1

New England

In het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten vormen de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont samen de regio New England. U vindt er een typisch landelijk Amerikaans decor van groene bergen met kleine dorpjes, gebouwd rond een wit kerkje, maar ook een prachtige kust met levendige vissersdorpjes, waar dagelijks verse vis en kreeft op het menu staat.

Tijdens een vakantie in New England speelt de natuur de hoofdrol; van Acadia National Park met zijn dramatische rotskust, de Green Mountains als het gebied voor outdooractiviteiten tot de zandstranden van Cape Cod, als natuurliefhebber komt u hier volop aan uw trekken. Met als hoogtepunt natuurlijk de Indian Summer, wanneer de bomen het gebied kleuren in een magisch palet van rood, oranje en geel.

Maar er is meer: levensgenieters komen volop aan hun trekken langs de kust, waar de dagelijkse vangst van kreeft en oesters wordt omgetoverd tot heerlijke culinaire hoogstandjes. En ook voor een stukje geschiedenis bent u in New England aan het juiste adres. De geschiedenis van New England is immers de geschiedenis van Amerika. Dit is de plek waar de Pilgrim Fathers voet aan land zetten en waar u in Boston over de Freedom Trail letterlijk door de geschiedenis loopt.

New England is een ideaal gebied voor het maken van een fly-drive. De afstanden zijn er relatief kort, maar de afwisseling is groot. U hoeft slechts anderhalf uur te rijden vanaf Boston en u bereikt de kustlijn van Maine, de bergen van New Hampshire of de statige herenhuizen in Rhode Island.

Bent u op zoek naar knusse accommodaties en wilt u graag in contact komen met de lokale bevolking? Dan is een reis door New England echt iets voor u. Door het hele gebied vindt u een overvloed aan knusse country inns en gastvrije bed & breakfast accommodaties. Dream Travels heeft een aantal voorbeeldreizen voor u samengesteld met overnachting in deze comfortabele accommodaties.


Insider Tips
- Bezoek de Ice Cream Cemetery van Ben and Jerry´s in Vermont
- Ga op zoek naar walvissen
- Stap terug in de tijd op de Freedom Trail in Boston
- Zie de herfstkleuren van de Indian Summer
- Zie `Small Town America` in het Norman Rockwell Museum 
- Geniet van het strand in Cape Cod of Martha´s Vineyard

boston-71799_1920

Boston


Boston is een van de oudste steden van de Verenigde Staten en zit vol historie. De stad is echter ook met zijn tijd meegegaan en wordt nu gezien als een van de meest innovatieve steden ter wereld. U vindt er dan ook oude keienstraten en oude monumenten naast ultramoderne wolkenkrabbers. Vandaag kunt u de hele dag op verkenningstocht door deze unieke stad. Wandel over de Freedom Trail, bezoek het Institute of Comtemporary Art of ga winkelen in Back Bay.

newengland-4

Acadia N.P.

Acadia National Park is een paradijs voor wandelliefhebbers met bijna 200 kilometer aan wandelpaden. Verken het binnenland, waar bergen worden afgewisseld door heldere meren en vruchtbare valleien en zie de ruige kustlijn met het enige fjord aan de Atlantische kust. Vanaf Cadillac Mountain, met 466 meter de hoogste berg aan de Oostkust, heeft u een prachtig uitzicht over het park. 

white-mountains-1904297

White Mountains

De prachtige natuur van de White Mountains is een must tijdens een vakantie in New England. Maak zeker een rit over de Franconia Notch. Deze spectaculaire bergpas kronkelt over een afstand van ruim 6 kilometer tussen de hoge bergtoppen van het gelijknamige state park. Maak een drie kilometerlange wandeling door de Flume Gorge of ga met de kabelbaan naar de top van Cannon Mountain.

cape-cod

Cape Cod

De witte zandstranden en leuke kustplaatsjes van Cape Cod zijn favoriet bij inwoners van Boston en New York. Ga vandaag op pad en verken het schiereiland. Langs de Cape Code National Seashore doorkruist u een prachtig kustlandschap, hier en daar onderbroken door vuurtorens en leuke kustplaatsjes. Tussen april en oktober zwemmen de walvissen tot vlak voor de kust. Vanaf kunt u zich voor de laatste keer tegoed doen aan een heerlijke maaltijd met kreeft.

istock-517663836

GoAmerika

Ons volledige aanbod aan Amerika-reizen vindt u bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen.

Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.

Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

www.goamerika.nl

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

 

west-adventure-12

Amerika

Nieuw: GoAmerika!

Sinds kort vindt u ons volledige aanbod aan Amerika-reizen bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit een selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden zij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. De Insiders Tips!

Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.
Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

www.goamerika.nl

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.


 

 

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam – Boston en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 9 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive (type fullsize bij 4 personen)
- hotelovernachtingen op basis van logies
- Nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- overige maaltijden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

Zie het beste van New England. In het noordoosten van de Verenigde Staten vindt u een typisch landelijk Amerikaans decor van groene bergen met kleine dorpjes, gebouwd rond een wit kerkje, maar ook een prachtige kust met levendige vissersdorpjes, waar dagelijks verse vis en kreeft op het menu staat. De afstanden zijn er relatief kort, maar de afwisseling is groot. U hoeft slechts anderhalf uur te rijden vanaf Boston en u bereikt de kustlijn van Maine, de bergen van New Hampshire en Vermont of de statige herenhuizen in Rhode Island. Tijdens deze korte fly-drive krijgt u een goede indruk van deze veelzijdige regio.

U kunt overnachten in goede 3-sterren hotels (standaard) of kiezen voor een overnachting in sfeervolle accommodaties en country inns (upgrade).

Route:
Dag 1: Amsterdam - Boston
Dag 2: Boston
Dag 3: Boston - Kennebunkport/Portland
Dag 4: Kennebunkport/Portland - Bar Harbor
Dag 5: Acadia National Park
Dag 6: Bar Harbor - White Mountains
Dag 7: White Mountains - Stowe
Dag 8: Stowe - Williamstown
Dag 9: Williamstown - Newport
Dag 10: Newport - Cape Cod
Dag 11: Cape Cod
Dag 12: Cape Cod - Boston - Amsterdam
Dag 13: Aankomst Amsterdam

 

Uw reis op maat
Deze reis is slechts een voorbeeld. Wilt u deze route aanpassen of uw eigen reis samenstellen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Graag bespreken wij met u uw reiswensen.

Ook indien u met kinderen reist, stellen wij graag een offerte op maat voor u samen, inclusief de kinderkortingen die van toepassing zijn op bijv. vluchten en accommodatie.

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie