Stedentrip New York - The other side

Beperkte een bezoek aan New York zich enige tijd geleden nog tot uitsluitend Manhattan, tegenwoordig zijn het juist ook de andere stadsdelen die u laten kennismaken met het echte New York. Tijdens deze stedentrip bezoekt u samen met een gids de wijken Harlem en Brooklyn.

De wijk Harlem heeft een interessante historie, ooit gesticht door Nederlanders als 'Nieuw Haarlem'. Na de afschaffing van de slavernij vestige veel Afro-Amerikanen zich in deze wijk. Zij hebben een grote stempel gedrukt op Harlem. Het is de wijk waar muziek een belangrijke rol speelt, van Duke Ellington en Aretha Franklin tot de gospel kerkdiensten die hier elke zondag locals en buitenstaanders trekken. In Brooklyn vindt u een heel ander New York met verrassende wijken, zoals het hippe Bushwick en trendy Williamsburg met de designwinkels en populaire restaurants. Het kleine Cobble Hill is de ontmoetingsplaats voor kunstenaars. Dit arrangement is slechts een voorbeeld van een bijzondere stedenreis New York. Uiteraard adviseren wij u graag over een stedentrip op maat. Wilt u langer blijven of in een ander hotel overnachten? Ook dan stellen wij graag een stedentrip op maat voor u samen.

Dag 1: Amsterdam – New York
U vertrekt vanaf Amsterdam naar New York. Na aankomst in The Big Apple gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel, dat centraal in Brooklyn is gelegen, op loopafstand van de Brooklyn Bridge en de metro.

Dag 2 t/m 3 of 5: New York
De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid The Big Apple verkennen. Bezoek Manhattan met het Empire State Building, maak de overtocht naar Ellis Island en het Statue of Liberty of wandel simpelweg door de straten omringd door hoge wolkenkrabbers. Tijdens uw verblijf neemt u deel aan twee excursies die u de andere kant van New York laten zien.
Een inwoner van Harlem neemt u mee langs die belangrijke plaatsen uit de ‘Harlem Renaissance’, de jaren 20 van de vorige eeuw. Dit was de bloeiperiode van de zwarte kunst en cultuur in Harlem, die grotendeels het werelwijde beeld van de Afro-Amerikanen heeft bepaald. U treedt in de voetsporen van Duke Ellington, Bille Holiday, Harry Wills en vele anderen. U hoort de geluiden uit deze bijzondere periode en ziet de beelden van de oorspronkelijke Cotton Club.
Ook maakt u onder begeleiding van een ‘local’ een wandeling door Brooklyn. U ziet de plekken en hoort de verhalen die normaalgesproken voor outsiders verborgen blijven. De excursie kan volledig aangepast worden aan uw wensen!

Dag 4 of 6: New York – Amsterdam
U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 5 of 7: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam waar de stedentrip eindigt.

Belangrijk
De getoonde prijzen zijn indicatieprijzen per persoon in de door u gekozen periode. Na het insturen van uw reserveringsverzoek controleren wij voor u de actuele beschikbaarheid en prijzen.

Hotel Indigo Brooklyn - New York

Comfortabel overnachten in het gezellige Brooklyn

Ligging

Het Hotel Indigo is zeer gunstig gelegen in Brooklyn op loopafstand van de Brooklyn Bridge. In de nabije omgeving van het hotel vindt u diverse cafés en restaurants. Met de metro bent u zo in downtown Manhattan.

Faciliteiten

Er is een fitnesscentrum en parking (tegen betaling) en in het Brooklyn Brewhouse kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Interieur

De smeltkroes van kunst en cultuur, waar Brooklyn bekend om staat, vindt u terug in interieur van het hotel. Door het hotel heen vindt u kunstwerken van de Brooklyn Arts Council en in de architectuur is een bijzondere mix van barok, traditioneel en modern te herkennen. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over gratis WiFi.
west-adventure-12

Amerika

Nieuw: GoAmerika!

Sinds kort vindt u ons volledige aanbod aan Amerika-reizen bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit een selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden zij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. De Insiders Tips!

Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.
Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

www.goamerika.nl

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.


 

 

newyork-6

New York City

Nergens ter wereld vindt men zoveel bekende iconen als New York, de 'stad die nooit' slaapt; Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, de theaters van Broadway, de Brooklyn Bridge zijn slechts enkele voorbeelden. Het is een stad vol energie, vol kunst- en culinaire hoogtepunten en een multiculturele smeltkroes. New York is verdeeld in vijf stadsdelen, elk met zijn eigen specifieke karakter.

Wie aan New York denkt, denkt aan Manhattan, het hart van de stad met de bekende skyline. Hier vindt u de neonverlichting van Times Square, de vele oude en moderne wolkenkrabbers en het statige Beaux-Arts Grand Central Station. Dit is de 'place to be' voor een concert in Carnegie Hall of een bezoek aan de vele musea, zoals het Guggenheim of het Museum of Modern Arts (MoMa). Central Park, de groene long van Manhattan, leent zich op een mooie dag voor een ontspannen wandeling of fietstocht. In het uiterste zuiden kijkt Battery Park uit op het icoon van Amerika: het Vrijheidsbeeld.
Wilt u 'het echte New York' zien, ga dan ook naar wijken als SoMa en het Meatpacking District, wijken die de laatste jaren in opkomst zijn en waar u juist die kleine boetieks, cafés en hippe restaurantjes vindt. Beperkte een bezoek aan New York zich enige tijd geleden nog tot uitsluitend Manhattan, tegenwoordig zijn het juist ook de andere stadsdelen die u laten kennismaken met het echte New York. 

The Bronx staat bekend als de geboorteplaats van de hiphop. De wijk heeft twee gezichten, een arme ghetto vs moderne wijken. Hier vindt u een grote Italiaanse gemeenschap en is dus de plek voor een echte authentieke Italiaanse maaltijd. Sportliefhebbers moeten een bezoek brengen aan Yankee Stadium, terwijl kunstliefhebbers hun hart ophalen in musea zoals Bronx Art Space en het Bronx Museum of Arts.

Voor families is het hoogtepunt van een bezoek aan Brooklyn, Coney Island, met een heerlijk strand en vele attracties. Verder heeft Brooklyn leuke, verrassende wijken, zoals het hippe Bushwick en trendy Williamsburg met de designwinkels en populaire restaurants. Het kleine Cobble Hill is de ontmoetingsplaats voor kunstenaars.Naar Queens gaat u voor een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan of een tenniswedstrijd in Flushing Meadows. De ferryovertocht naar Staten Island is de manier om van een prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld te genieten.


New York is de ultieme bestemming voor een stedentrip of combineer een bezoek aan New York met Washington of Philadelphia. Met de trein reist u eenvoudig tussen de steden. Of boek een aantal nachten New York onderweg naar uw volgende bestemming in Amerika of Canada; regelmatig moet u hier toch overstappen. Verblijf een aantal nachten in deze bijzondere stad en laat u tijdens een of meer excursies verrassen door haar veelzijdigheid.

Insider Tips

- Verken New York met een local
- Bezoek het Metropolitan Museum of Art buiten openingstijden
- Wandel over de High Line
- Bezoek het indrukwekkende 9/11 Memorial
- Vaar naar Ellis Island en het Vrijheidsbeeld
- Bezoek een Broadway Show
- Ga naar een gospeldienst in Harlem

Belangrijk
De getoonde prijzen zijn indicatieprijzen per persoon in de door u gekozen periode. Na het insturen van uw reserveringsverzoek controleren wij voor u de actuele beschikbaarheid en prijzen.

Vertrekdagen:
5 dagen arrangement: donderdag en vrijdag
7 dagen arrangement: dinsdag t/m vrijdag

Inbegrepen
- vlucht per Amsterdam – New York. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 3 of 5 overnachtingen in hotels o.b.v. logies
- Harlem Renaissance excursie (in groepsverband)
- wandeling door Brooklyn met privégids

Niet inbegrepen
- maaltijden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- transfers
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een indicatieprijs per persoon. Bij boeking zal de definitieve prijs en beschikbaarheid voor u worden opgevraagd. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

Beperkte een bezoek aan New York zich enige tijd geleden nog tot uitsluitend Manhattan, tegenwoordig zijn het juist ook de andere stadsdelen die u laten kennismaken met het echte New York. Tijdens deze stedentrip bezoekt u samen met een gids de wijken Harlem en Brooklyn.

De wijk Harlem heeft een interessante historie, ooit gesticht door Nederlanders als 'Nieuw Haarlem'. Na de afschaffing van de slavernij vestige veel Afro-Amerikanen zich in deze wijk. Zij hebben een grote stempel gedrukt op Harlem. Het is de wijk waar muziek een belangrijke rol speelt, van Duke Ellington en Aretha Franklin tot de gospel kerkdiensten die hier elke zondag locals en buitenstaanders trekken. In Brooklyn vindt u een heel ander New York met verrassende wijken, zoals het hippe Bushwick en trendy Williamsburg met de designwinkels en populaire restaurants. Het kleine Cobble Hill is de ontmoetingsplaats voor kunstenaars. Dit arrangement is slechts een voorbeeld van een bijzondere stedenreis New York. Uiteraard adviseren wij u graag over een stedentrip op maat.  Wilt u langer blijven of in een ander hotel overnachten? Ook dan stellen wij graag een stedentrip op maat voor u samen.

5-daagse stedentrip
Dag 1: Amsterdam - New York
Dag 2 en 3: New York
Dag 4: New York - Amsterdam
Dag 5: Aankomst Amsterdam

7-daagse stedentrip
Dag 1: Amsterdam - New York
Dag 2 t/m 5: New York
Dag 6: New York - Amsterdam
Dag 7: Aankomst Amsterdam

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie