Australia Southwest Essentials

Ontdek het veelzijdige zuidwesten van Australië. Tijdens deze 15-daagse reis doorkruist u bekende wijngebieden, rijdt u over prachtige kustwegen langs witte stranden en helderblauwe baaien en trotseert u de echte Australische Outback. U bezoekt onder andere het wijngebied rond Margaret River en volgt de zuidwestkust via Pemberton naar Albany. U ziet dichte bossen met torenhoge karri-bomen en spot mogelijk walvissen voor de kust. Vanuit Esperance maakt u een excursie naar het Cape Le Grand National Park. De kangoeroes die hier veelvuldig het sneeuwwitte strand opzoeken zorgen voor een echt Australisch plaatje. Op weg terug naar Perth doorkruist u de echte Golden Outback en ziet u onder andere de bijzondere rotsformatie van Wave Rock.
Dag 1: Amsterdam - Perth
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Perth, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2: Aankomst Perth
Na aankomst in Perth gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. De rest van de dag kunt u de stad verkennen. Perth is een stad met een klein centrum, rustige stranden en vele uitstekende restaurants en bars. U kunt er heerlijk struinen door het centrum of leen een van de gratis fietsen van uw hotel.

Overnachting: Sullivans Hotel

Dag 3: Perth - Bunbury
In de ochtend haalt u uw auto op en begint uw reis zuidwaarts over de South Western Highway. U kunt de kustroute blijven volgen, maar wij raden u aan ook het binnenland in te gaan. In het Wellington National Park, nabij het plaatsje Collie, kunt u heerlijke wandelingen maken langs de torenhoge eucalyptusbomen. De vruchtbare Ferguson vallei heeft vele wijnboerderijen en kleinschalige brouwerijen. De dag eindigt in Bunbury, bekend om de vele dolfijnen die hier tot vlak voor de kust komen.

Overnachting: Quality Hotel Lighthouse

Dag 4: Bunbury - Margaret River
Eem korte afstand vandaag. U volgt het kristalheldere water van de Geographe Bay. Onderweg kunt u uitgebreid stoppen om te zwemmen, snorkelen of kajakken. De dag eindigt in Margaret River, een van de bekendste wijngebieden van Australië. Hoewel slechts 3% van de Australische wijnen hier geproduceerd wordt, komt 20% van de eersteklaswijnen uit de Margaret River regio.

Overnachting: Quality Inn Margaret River

Dag 5: Margaret River
De hele dag in de omgeving van Margaret River. Begin de dag met een ontspannen wandeling langs de kust. Wellicht ziet u wel een van de walvissen, die op hun tocht naar warme oorden, hier regelmatig te zien zijn. Wij raden u aan de rest van de dag de tijd te nemen om de wijnen uit de regio te proeven. Vele wijnhuizen openen graag de deuren voor u.

Overnachting: Quality Inn Margaret River

Dag 6: Margaret River - Pemberton
U vervolgt uw weg naar Pemberton. Dit plaatsje wordt omringd door torenhoge Karri-bomen. De hoge bomen waren vroeger goede uitzichtspunten voor het opsporen van bosbranden. Ook nu nog kunt u enkele bomen beklimmen voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen of fietstochten. Deze regio staat bekend om het vele groete en fruit en de zeldzame truffels die er gevonden worden. Ook hier vindt u wijnhuizen met uitstekende wijnen. De Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling en Pinot Noir uit deze regio zijn wereldwijd geliefd. In Pemberton zelf vindt u een levendige kunstscène, met vele galleries.

Overnachting: Karri Valley Resort

Dag 7: Pemberton - Albany
Houd vandaag uw ogen open, want wellicht ziet u de walvissen voor de kust op weg naar Albany. Onderweg moet u zeker een stop maken in Walpole, waar u in de Valley of the Giants tussen de boomtoppen kunt lopen.

Overnachting: Ibis Styles Albany

Dag 8: Albany
De hele dag in en rondom Albany. In het Torndirrup National Park spuit het oceaanwater met grote snelheid door de gaten in de rotsen. Het centrum van het historische plaatsje Albany staat vol met bijzondere gebouwen, zoals de oude gevangenis, oude tavernes en grote landhuizen.

Overnachting: Ibis Styles Albany

Dag 9: Albany - Esperance
U vervolgt uw reis en passeert het spectaculair Fitzgerald River National Park, een UNESCO Biosphere. Het is een van de grootste nationale parken van Australië en is het leefgebied van meer dan 1800 unieke plantsoorten, 22 soorten zoogdieren, 200 vogelsoorten en 41 reptielsoorten. Vervolgens komt u weer bij de kust en rijdt u naar Esperance, een mooi kustplaatsje omringd door een prachtig kustlandschap met wit zand en helderblauw water.

Overnachting: Comfort Inn Bay of Isles Motel

Dag 10: Esperance
De hele dag om de omgeving van Esperance, met maar liefst 5 nationale parken, te verkennen. Bij uw reis is een halve-dagexcursie naar het Cape Le Grand National Park inbegrepen. Hier vindt u sneeuwwitte stranden waarop regelmatig kangoeroes te vinden zijn.

Overnachting: Comfort Inn Bay of Isles Motel

Dag 11: Esperance - Hyden
U rijdt het binnenland in door een gebied dat bekend staat als de Golden Outback. Dit is het niemandsland van de outback op zijn best, waar u slechts af en toe een andere auto tegenkomt. De dag eindigt in het plaatsje Hyden.

Overnachting: Wave Rock Motel

Dag 12: Hyden
De belangrijkste bezienswaardigheid van Hyden is de mysterieuze Wave Rock. Een 15 meter hoge, 110 meter lange rotsformatie, die als een enorme golf uit het landschap oprijst. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de rots met de veelzeggende naam ‘Hippo’s Yawn’ en de rotstekeningen van Aboriginals in Mulka’s Cave.

Overnachting: Wave Rock Motel

Dag 13: Hyden - Perth
Via Corrigin, waar u een bezoek kunt brengen aan het Pioneer Museum en de beroemde hondenbegraafplaats rijdt u terug naar de bewoonde wereld en de stad Perth.

Overnachting: Sullivans Hotel

Dag 14: Perth - Amsterdam
U gaat terug naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert voor de vlucht naar Amsterdam. U kunt ook doorvliegen naar een andere bestemming in Australië.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Tip: verleng deze reis met een flydrive noordwaarts naar Exmouth en Monkey Mia. Of combineer deze reis met een bezoek aan een van de andere regio’s van Australië.

Australia Southwest Essentials

Tijdens deze fly-drive logeert u in middenklasse hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Perth: Sullivans Hotel of gelijkwaardig
 • Bunbury: Quality Hotel Lighthouse of gelijkwaardig
 • Margaret River: Quality Hotel Margaret River of gelijkwaardig
 • Pemberton: Karri Valley Resort of gelijkwaardig
 • Albany: Ibis Styles of gelijkwaardig
 • Esperance: Comfort Inn Bay of Isles Motel of gelijkwaardig
 • Perth: Sullivans Hotel of gelijkwaardig
 • centraal-australie-1

  Australie

  Reis met DreamTravels naar Australië. Wij hebben jarenlange reiservaring in Australië,    tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

  Op deze website vindt u een selectie van onze reizen. Wilt u nu meer weten, neem dan contact met ons op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

   

  australie-zuidwest-3

  West-Australie

  Ongerepte natuur afgewisseld met leuke kustplaatsjes, wijngaarden en uitgestrekte nationale parken. Terwijl in het zuiden van West-Australië de velden vol wilde bloemen worden omringd door bossen vol torenhoge eucalyptusbomen, strekt in het noorden het kilometerslange niemandsland van de Outback zich uit. Het droge binnenland loopt hier uit op een kustlijn met verlaten, witte stranden. Op korte afstand voor de kust ligt hier het natuurwonder van het Ningaloo Reef.

  De prettige stad Perth en de nabijgelegen havenstad Fremantle zijn de toegangspoort tot het Zuidwesten Maar tijdens een bezoek aan deze regio draait het toch vooral om de natuur. Het Zuidwesten heeft een zeer ontspannen levensstijl en een gematigd klimaat. Kilometerslange stranden grenzen er aan het warme water van de Indische Oceaan en in de vruchtbare valleien liggen vele wijngaarden. Vooral het gebied rond Margaret River staat bekend om de uitstekende wijnen en eersteklas restaurants. Hier gaat het leven in een lagere versnelling en zult u de dagen doorbrengen met het proeven van de heerlijke wijnen en genieten van lange lunches.

  Een reis langs de zuidkust brengt u vervolgens bij Pemberton, een plezierig stadje dat omringd wordt door uitgestrekte bossen vol torenhoge karri-bomen. Dit is de uitvalsbasis voor het ondernemen van activiteiten, zoals kanoën, mountainbiken en wandelen. Tussen mei en november komen de bultrugwalvissen en zuidkapers tot vlakbij de zuidkust. Tijdens een boottocht vanuit Albany kunt u op zoek gaan naar deze spectaculaire dieren. Een tocht naar het binnenland brengt u vrij snel in de verlaten Golden Outback, zo genoemd vanwege de vele goudmijnen die voor de eerste bevolkingsstroom naar dit gebied zorgden. Het verlaten landschap met droge woestijn en unieke natuurverschijnselen zoals de merkwaardig gevormde Wave Rock en het felroze Lake Hillier, is een bezoek meer dan waard.

  Een selfdrive van Perth naar het noorden, richting Exmouth is een uitstekende kennismaking met de enorme weidsheid van het Australische landschap. Onderweg maken de glooiende weilanden al snel plaats voor woestijngebieden met bijzondere rotsformaties, verlaten nationale parken met diepe kloven tussen rode rotswanden. Langs de kust ligt een aaneenschakeling van verlaten stranden. De bijzondere rotsformaties van de Pinnacles zijn een van de bekendste bezienswaardigheden op de route. Verder noordwaarts ligt het Kalbarri National Park met de rode rotsen en ruige kustlijn. Een paradijs voor wandelaars, zeker in het voorjaar, wanneer de wilde bloemen voor een waar kleurenspektakel zorgen.

  In Monkey Mia komen de dolfijnen dagelijks tot aan het strand. Een populaire plek, omdat men hier - onder streng toezicht - de dieren zelfs kunt aanraken. In het nabijgelegen Shark Bay kunt u weer de rust opzoeken en wandelen over de rotsen, langs rode duinen en stille lagunes. Schildpadden, walvissen en dolfijnen worden hier regelmatig gespot. Bij Exmouth zorgt het kleurrijke Ningaloo Reef voor een mooie afsluiting van de trip. Dit unieke koraalrif doet niet onder voor het Great Barrier Reef in schoonheid en is - anders dan het Great Barrier Reef - op veel plaatsen zwemmend vanaf de kust te bereiken.

  Gaat u vanuit Exmouth het binnenland in, dan bereikt u de echte Outback van de Pilbara. Het Karijini National Park mag tot de mooiste nationale parken van Australië worden gerekend. Na een rit door een niemandsland vol rode aarde, bereikt u dit natuurgebied, waar heldere rivieren stromen door kloven. Spectaculaire wandelingen leiden u langs en door de kloven naar klaterende watervallen. De kloven zijn soms zo smal dat u er nauwelijks door heen lijkt te kunnen komen.
  Vanuit Port Hedland voert een vrijwel rechte weg u door een niemandsland naar Broome. Dit is de Australische Outback op zijn best! Broome is de toegangspoort tot The Kimberley. Zie bestemming Top End & Kimberley.

  australie-zuidwest-11

  Perth

  australie-zuidwest-8

  Margaret River

  Het Zuidwesten heeft een zeer ontspannen levensstijl en een gematigd klimaat. Kilometerslange stranden grenzen er aan het warme water van de Indische Oceaan en in de vruchtbare valleien liggen vele wijngaarden. Vooral het gebied rond Margaret River staat bekend om de uitstekende wijnen en eersteklas restaurants. Hier gaat het leven in een lagere versnelling en zult u de dagen doorbrengen met het proeven van de heerlijke wijnen en genieten van lange lunches.

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Perth en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 12 dagen autohuur, type Compact op basis van All-Inclusive
  - alle overnachtingen op basis van logies
  - halve dag-excursie naar Cape Le Grand, vanuit Esperance

  Niet inbegrepen
  - maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanaf-prijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra’s.

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie