Atlantic Canada Discovery

Zie het beste van Atlantisch Canada tijdens deze 19-daagse fly-drive. U bezoekt achtereenvolgens Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. Door het rustige tempo verblijft u regelmatige meerdere nachten op een bestemming. Zo heeft u voldoende tijd om van al het moois te genieten.

Dag 1: Amsterdam - Halifax
U vertrekt vanuit Amsterdam naar Halifax. Na aankomst haalt u de huurauto op. De rest van de dag kunt u Halifax verkennen. Deze havenstad was van oudsher de toegangspoort van Canada tot de wereld. Vanaf de gezellige kade, waar u langs oude pakhuizen wandelt, heeft u uitzicht op de schepen die voor de kust liggen. Charmante houten huisjes staan in Halifax temidden van Victoriaanse tuinen, naast moderne winkelcentra. Met vijf universiteiten is Halifax ook een levendige studentenstad.

Overnachting: Hampton Inn Halifax of gelijkwaardig.

Dag 2: Halifax - Eastern Shore
U verlaat Halifax en rijdt over de Marine Drive langs een ruig kustlandschap met eilanden en zandstranden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Sherbrooke Village, waar de oude tijden van de frontier herleven.

Overnachting: Seawind Landing Country Inn of gelijkwaardig

Dag 3: Eastern Shore - Baddeck
Vandaag verkent u een van de meest afgelegen delen van Nova Scotia, waaronder het kleine vissersdorpje Canso, voordat u de oversteek maakt naar Cape Breton Island. U rijdt over de brug en arriveert in het resortstadje Baddeck aan Bras d’Or Lake. Dit plaatsje kreeg bekendheid door het zomerverblijf van Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon.

Overnachting: The Inverary Resort of gelijkwaardig

Dag 4: Cape Breton Island
De Cabot Trail is een van de meest geliefde routes in Canada. De weg volgt een indrukwekkende kustlijn vanaf zeeniveau tot een hoogte van 500 meter. Watervallen klateren vlak langs de weg naar beneden. De kans is groot dat u onderweg elanden ziet en wellicht ziet u ook een walvis voor de kust. Als u geinteresseerd ben in geschiedeni, dan raden wij u aan een uitstapje te maken naar het Fortress of Louisburg, het sterkste Franse fort dat in Noord-Amerika werd gebouwd, In het zomerseizoen doen acteurs hier de 18e eeuw herleven.

Overnachting: The Inverary Resort of gelijkwaardig

Dag 5: Baddeck - Charlottetown
U volgt de oevers van Bras d’Or Lake en keert terug naar het vasteland van Nova Scotia. U rijdt door het idyllische heuvellandschap van het oostelijke deel van de provincie en passeert heldere riviertjes. Het lijkt hier wel of elk stroompje door bevers hier ‘ingedamd’ is. In het historische stadje Pictou zetten de Schotten voor het eerst voert aan wal in hun ‘New Scotland’. Hier maakt u de oversteek naar Prince Edward Island. Deze kleinste provincie van Canada staat bekend om de prachtige kleurschakeringen. De rode aarde, groene velden en blauwe luchten en oceaan leveren prachtige plaatsjes op.

Overnachting: Hotel on Pownal of gelijkwaardig

Dag 6: Charlottetown - O’Leary
In de ochtend heeft u de kans om Charlottetown te bezoeken. Vervolgens rijdt u naar Prince Edward Island National Park met een kilometerslange kustlijn. De stranden hier vragen om een lange strandwandeling. Het park is verder wereldberoemd vanwege een houten boerderij, die de inspiratie vormde voor het boek ‘Anne of Green Gables.

Overnachting: West Point Lighthouse of gelijkwaardig

Dag 7: Prince Edward Island
Een hele dag om Prince Edward Island te verkennen. Geniet van de eindeloze stranden, de pittoreske landwegen en kliein boerderijen. Het westen van het eiland wordt minder druk bezocht en biedt een prachtig natuurlandschap met rode kliffen en witte zandduinen. U kunt hier heerlijk genieten van verse vis in een van de vele visrestaurants.

Overnachting: West Point Lighthouse of gelijkwaardig

Dag 8: O’Leary - Richibucto
U rijdt verder naar Richibucto en passeert onder andere het historische themapark Pays de la Sagouine en de zandduinen van Bouctouche en Kouchibouguac National Park.

Overnachting: L'Ancrage Inn of gelijkwaardig

Dag 9: Richibucto-Caraquet
U kunt nog wat tijd doorbrengen in Kouchibouguac National Park, voordat u verder rijdt, langs de Gulf of St. Lawrence naar Caraquet, de onofficiele hoofdstad van de Franssprekende Maritimes. De eilanden Lamèque en Miscou hebben een prachtige ongerepte natuur, meer dan 250 vogelsoorten, zandstranden en een vuurtoren. In Shippagan vindt u Acadische cultuur op zijn best, met vele festivals en een levensstijl waarin alles om de zee draait.

Overnachting: Hotel Paulin of gelijkwaardig

Dag 10: Caraquet - Fredericton
U volgt de route van de oude houthakkers langs de Miramichi River, bekend om de vele zalmen. Rijdend door dit bosgebied, passert u enkele karakteristieke oude overdekte bruggen. De dag eindigt in de levendige stad Fredericton.

Overnachting: Crowne Plaza Lord Beaverbrook of gelijkwaardig

Dag 11: Fredericton
Een hele dag in deze provinciehoofstad. Maak een wandeling langs de rivier of huur een fiets en verken de stad. De Beaverbrook Art Gallery is hier zeker een bezoek waard. Ook kunt u een bezoek brengen aan het historische dorpje Kings Landing.

Overnachting: Crowne Plaza Lord Beaverbrook of gelijkwaardig

Dag 12: Fredericton - St. Andrews
Vervolg uw weg naar het charmante kustplaatsje St. Andrews, een populair zomerbestemming. Hier bevindt u zich aan de Bay of Fundy, waar u de hoogste getijdeverschillen kunt aanschouwen. Bij eb is het droogggevallen gebied een Mekka voor vogels.. Enkele uren later bedekt een 12 meter diepe zee het gebied.

Overnachting: Rossmount Inn of gelijkwaardig

Dag 13: Bay of Fundy
De hele dag bij de Bay of Fundy. Wist u dat de Bay of Fundy een van de beste plekken ter wereld is om walvissen te spotten? Meer dan 15 soorten walvissen en dolfijnen worden hier regelmatig gezien. Op Deer Island ziet u het oudste ‘bubbelbad’ter wereld, dat ontstaat door de getijdeverschillen.

Overnachting: Rossmount Inn of gelijkwaardig

Dag 14: St. Andrews - Shediac
U rijdt lang de Bay of Fundy naar Saint John. Hier kunt u het bijzondere natuurverschijnsel van de ‘Reversing Falls’bewonderen. Deze watervallen veranderen van richting, wanneer het water door de getijden wordt teruggetrokken. Bij Hopewell Rock kunt u op de zeebodem lopen, langs bijzonder gevormde zandsteenrotsen.

Overnachting: Hotel Shediac of gelijkwaardig

Dag 15: Shediac - Wolfville
Vandaag staat het nieuwe Werelderfgoed op het programma. Bij Joggings zijn sporen van miljoenen jaar oude diersoorten gevonden. Ook ligt hier amethist en agaat op de stranden. Aan het eind van de dag doorkruit u de wijngaarden op weg naar de universiteitstad Wolfeville.

Overnachting: Blomidon Inn of gelijkwaardig

Dag 16: Wolfville - Liverpool/White Point
U brengt een bezoek aan de Grand Pre Winery voor een rondleiding en wijnproeverij. In het binnenland van Nova Scotia vindt u Kejimkujik National Park, een mooi natuurgebied met 380 m2 aan bossen, meren en rivieren. Rotsschilderingen en een oude begraafplaats bewijzen dat dit gebied bijna 5000 jaar geleden reeds bewoond was. U kunt hier heerlijk wandelen, maar ook, zoals vele Canadezen, een kano huren. In het park vindt u een van de oudste kanoroutes van het land.

Overnachting: White Point Beach Resort of gelijkwaardig

Dag 17: Liverpool/White Point - Halifax
Haventjes omringd door rotsen en verlaten baaien en eilanden maken de zuidkust van Nova Scotia tot een ideale schuilplaats voor piraten en smokkelaars. Kleine vissersdorpjes kijken er uit over de oceaan en zandstranden strekken zich uit tot zover het oog rijkt. Dagelijks brengen de vissersboten hier de gevangen kreeft aan wal. De afstand is vandaag kort, maar onderweg is veel te zien. Bezoek Lunenburg, dat op de lijst van Werelderfgoederen staat, het pittoreske Mahone Bay en het charmante Peggy’s Cove. De dag eindigt in Halifax voor de laatste overnachting.

Overnachting; Hampton Inn Halifax of gelijkwaardig.

Dag 18: Halifax - Amsterdam
In de loop van de dag gaat u terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 19: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Atlantic Canada Discovery

Hotels
Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 of 4 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Halifax: Hampton Inn Halifax of gelijkwaardig
 • Eastern Shore: Seawind Landing Country Inn of gelijkwaardig
 • Baddeck: Auberge Gisele’s Inn of gelijkwaardig
 • Charlottetown: Hotel on Pownal of gelijkwaardig
 • O’Leary: West Point Lighthouse of gelijkwaardig
 • Richibucto: Les Chalets du Havre of gelijkwaardig
 • Caraquet: Hotel Paulin of gelijkwaardig
 • Fredericton: Carriage House Fredericton of gelijkwaardig
 • St. Andrews: Rossmount Inn of gelijkwaardig
 • Shediac: Hotel Shediac of gelijkwaardig
 • Wolfville: Blomidon Inn of gelijkwaardig
 • Liverpool/White Point: White Point Beach Resort of gelijkwaardig
 • Halifax: Hampton Inn Halifax of gelijkwaardig.
 • atlantischcanada-2

  Atlantisch Canada

  Ontdek het land van de vissersdorpjes, prachtige kusten en onbeperkt kreeft eten.
  De provincies van Atlantisch Canada, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Nova Scotia zijn zeer verschillend, maar hebben alleen hun eigen charme, hun spectaculaire, soms ruige, landschappen en fascinerende geschiedenis. Van landelijke gebieden met slaperige dorpjes tot een fotogenieke kustlijn vol witte vuurtorens. Door heel Atlantisch Canada vindt u antiekwinkels en boerenmarkten in kleine vissersdorpjes. Kijk uit over de zee en wellicht ziet u een walvis of papegaaiduikers. Verse vis en zeedieren staan dagelijks op het menu, geniet er van oesters of heerlijke kreeft.

  In Nova Scotia bent u nergens verder dan 60 kilometer van de oceaan verwijderd. U vindt hier een heel andere wereld. In de Bay of Fundy ziet u de hoogste getijdeverschillen in de wereld en in het binnenland de prachtige natuur van Kejimkujik National Park. Verspreid over de provincie liggen bekroonde wijnhuizen en restaurants van wereldklasse. En in de steden en dorpen hoort u overal muziek, geïnspireerd op de muziek van de Schotse en Ierse voorouders.
  In New Brunswick wisselen glooiende weilanden en ongerepte wildernis elkaar af. Veehouderijen bepalen hier het landschap, terwijl heldere rivieren de wildernisgebieden doorkruisen;  populair bij kanovaarders en de plek om op zalm te vissen. De steden in New Brunswick zijn echte studentensteden, levendig en met een nodige dosis ‘joie de vivre’
  Het slaperige Prince Edward Island vormde de inspiratie voor het boek ‘Anne of Green Gables’. Een romantisch eiland met groene velden en witte stranden.
  Wie op zoek is naar een combinatie van slaperige vissersdorpjes en een ruige, onherbergzame wildernis, kiest voor een vakantie in Newfoundland & Labrador. Deze eigenzinnige provincie – het heeft een eigen tijdzone en dialect – is op geen enkele wijze te vergelijken met de andere provincies van Atlantisch Canada. De fjorden van het Gros Morne National Park vallen zonder twijfel onder de meest spectaculaire natuurgebieden van Canada. Aan de oostkust heeft u, tot diep in de zomer, kans om enorme ijsbergen voorbij te zien drijven. In het binnenland dwalen kuddes kariboe over de toendra, terwijl voor de kust walvissen en papegaaiduikers leven.

  Atlantisch Canada is een ideaal gebied voor het maken van een fly-drive. De afstanden zijn er relatief kort, maar de afwisseling is groot. U kunt een vakantie in Nova Scotia uitstekend combineren met een fly drive door New Brunswick en Prince Edward Island. Heeft u meer tijd tot uw beschikking, dan behoort ook een combinatie met Newfoundland tot de mogelijkheden. De echte avonturiers en natuurliefhebbers raden wij aan om de gehele vakantie in Newfoundland door te brengen.

  Bent u op zoek naar knusse accommodaties en wilt u graag in contact komen met de lokale bevolking? Dan is een reis door Atlantisch Canada echt iets voor u. Door het hele gebied vindt u een overvloed aan knusse country inns en gastvrije bed & breakfast accommodaties. Of wat dacht u van overnachten op een onbewoond eiland of in een vuurtoren? Dream Travels heeft een aantal voorbeeldreizen voor u samengesteld met overnachting in deze comfortabele accommodaties.


  Insider Tips


  - Verblijf bij een vuurtorenwachter
  - Overnacht in luxe op een verlaten eiland
  - Ga op zoek naar walvissen
  - Kayak met de zeeleeuwen
  - Vang uw eigen kreeft

  west-adventure-12

  Amerika

  Nieuw: GoAmerika!

  Sinds kort vindt u ons volledige aanbod aan Amerika-reizen bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit een selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden zij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. De Insiders Tips!

  Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.
  Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

  www.goamerika.nl

  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.


   

   


  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Halifax (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 17 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive
  - hotelovernachtingen op basis van logies
  - rondleiding en wijnproeverij in Grand Pre Winery
  - Engelstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen

  Zie het beste van Atlantisch Canada tijdens deze 19-daagse fly-drive. U bezoekt achtereenvolgens Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. Door het rustige tempo verblijft u regelmatige meerdere nachten op een bestemming. Zo heeft u voldoende tijd om van al het moois te genieten. Verken het prachtige kustlandschap van Cape Breton Island en zie de stranden en dramatische kustlijn van Prince Edward Island. In New Brunswick verblijft u in de gezellige stad Fredericton en ziet u de grote getijdeverschillen in de Bay of Fundy. De reis eindigt weer in Nova Scotia.

  Dag 1: Amsterdam - Halifax
  Dag 2: Halifax - Eastern Shore
  Dag 3: Eastern Shore - Baddeck
  Dag 4: Cape Breton Island
  Dag 5: Baddeck - Charlottetown
  Dag 6: Charlottetown - O'Leary
  Dag 7: Prince Edward Island
  Dag 8: O'Leary - Richibucto
  Dag 9: Richibucto - Caraquet
  Dag 10: Caraquet  - Fredericton
  Dag 11: Fredericton
  Dag 12: Fredericton - St. Andrews
  Dag 13: Bay of Fundy
  Dag 14: St. Andrews - Shediac
  Dag 15: Shediac - Wolfville
  Dag 16: Wolfville - Liverpool/White Point
  Dag 17: Liverpool/White Point - Halifax
  Dag 18: Halifax - Amsterdam
  Dag 19: Aankomst Amsterdam

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie