Atlantic Canada Essentials

Zie het beste van Atlantisch Canada! Tijdens deze korte reis krijgt u een goede indruk van de provincies Nova Scotia en New Brunswick. Een afwisselende reis langs slaperige vissersdorpjes, door mooie natuurgebieden en over bijzondere kustroutes.

Dag 1: Amsterdam - Halifax
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt naar Halifax. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt naar uw hotel in het centrum.

Overnachting: Atlantica Halifax of gelijkwaardig

Dag 2: Halifax
De hele dag in Halifax. Halifax was vroeger de toegangspoort tot Canada. Het is moderne stad, maar de sporen van het verleden zijn er nog terug te vinden in de houten huizen en Victoriaanse parken. De vijf universiteiten maken van Halifax een levendige studentenstad. Ook nu is de haven nog bedrijvig, met schepen variërend van zeilschepen tot marinefregatten. Langs de haven loopt nu een wandelpromenade, langs oude pakhuizen, musea en restaurants.

Overnachting: Atlantica Halifax of gelijkwaardig.

Dag 3: Halifax - Western Shore/Mahone Bay
De verborgen havens en baaien omringd door rotsen maken de zuidkust van Nova Scotia tot een toevluchtsoord voor piraten en smokkelaars. U rijdt vandaag over een mooie kustweg langs het veel gefotografeerde vissersdorpje en het elegante plaatsje Chester. In Mahone Bay en Lunenburg vindt u nog veel gebouwen uit de 18e eeuw. Het oude centrum van Lunenburg staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Overnachting: Atlantica Hotel & Marina Oak Island of gelijkwaardig

Dag 4: Western Shore/Mahone Bay - Kejimkujik National Park
Op weg naar Kejimkujik National Park. Dit park, dat ooit het leefgebied was van de M’kmaq-indianen, omvat meren, rivieren en uitgestrekte bossen. U kunt hier heerlijk wandelen of waarom probeert u niets een kanotocht over een van de oudste kanoroutes van Noord-Amerika.

Overnachting: Whitman Inn of gelijkwaardig

Dag 5: Kejimkujik National Park - Wolfville
De Annapolis Valley is het oudste bewoonde deel van Canada. Niets voor niets, want dit is een van de vruchtbaarste landbouwgebieden van Oost-Canada. U vindt er nog de grote houten landhuizen van oude landeigenaren. Dit gebied staat bekend om de uitgebreide diners met kreeft. U bezoekt u de Grand Pre Winery voor een rondleiding en wijnproeverij (inbegrepen).

Overnachting: Blomidon Inn of gelijkwaardig

Dag 6: Wolfville - Moncton
U komt in de provincie New Brunswick en passeert het gebied Bay of Fundy, waar u de hoogste getijdeverschillen kunt aanschouwen. Bij eb is het droogggevallen gebied een Mekka voor vogels. Enkele uren later bedekt een 12 meter diepe zee het gebied. De komende 2 nachten verblijft u in Moncton.

Overnachting: Rodd Moncton of gelijkwaardig

Dag 7: Fundy National Park
De hele dag in Fundy National Park. Dit beschermde natuurgebied omvat steile kliffen, heldere rivieren en eindeloze bossen met fantastische wandelpaden. Bij Hopewell Rocks kunt u het fenomeen van de getijdeverschillen het best aanschouwen. Bij eb wandelt u over de bodem van de baai langs de eilanden die als bloempotten uit de zeebodem oprijzen. Elke 6 uur worden ze bijna bedekt door het water.

Overnachting: Rodd Moncton of gelijkwaardig

Dag 8: Moncton - Tatamagouche
U gaat verder naar Shediac, de ‘kreeftenhoofdstad van de wereld’. Hier kun u een optionele excursie maken met een kreeftvisser. Vlakbij Cape Tormentine ziet u de 13 kilometer lange Confederation Bridge, die Prince Edward Island met het vasteland verbindt. Vandaag staat ook het nieuwste Werelderfgoed op het programma. Bij Joggings zijn sporen van miljoenen jaar oude diersoorten gevonden. Ook ligt hier amethist en agaat op de stranden.

Overnachting: Train Station Inn of gelijkwaardig

Dag 9: Tatamagouche - Baddeck
U rijdt door het heuvelachtige oosten van Nova Scotia, langs kleine rivieren die op veel plaatsen ingedamd zijn door bevers. Vervolgens bereikt u Cape Breton Island. Baddeck, aan de oever van Bras d’Or Lake is uw overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten. Hier bracht ook Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon, zijn zomers door.

Overnachting: Hunter’s Mountain Chalets of gelijkwaardig

Dag 10: Cabot Trail
De Cabot Trail is een van de meest geliefde routes in Canada. De weg volgt een indrukwekkende kustlijn vanaf zeeniveau tot een hoogte van 500 meter. Watervallen klateren vlak langs de weg naar beneden. De kans is groot dat u onderweg elanden ziet en wellicht ziet u ook walvissen voor de kust. U kunt een (optionele) bootexcursie maken op zoek naar deze bijzondere dieren.

Overnachting: Hunter’s Mountain Chalets of gelijkwaardig

Dag 11: Baddeck - Halifax
Als u geinteresseerd ben in geschiedenis, dan raden wij u aan een uitstapje te maken naar het Fortress of Louisburg, het sterkste Franse fort dat in Noord-Amerika werd gebouwd, In het zomerseizoen doen acteurs hier de 18e eeuw herleven. De Marine Drive leidt u terug naar Halifax voor de laatste overnachting.

Overnachting: Atlantica Hotel Halifax of gelijkwaardig

Dag 12: Halifax - Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 13: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Atlantica Hotel Halifax

Atlantic Canada Essentials

Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Halifax: Atlantica Hotel Halifax of gelijkwaardig
 • Western Shore/Mahone Bay: Atlantica Hotel & Marina Oak Island of gelijkwaardig
 • Kejimkujik NP: Whitman Inn of gelijkwaardig
 • Wolfville: Blomidon Inn of gelijkwaardig
 • Moncton: Rodd Moncton of gelijkwaardig
 • Tatamagouche: Train Station Inn of gelijkwaardig
 • Baddeck: Hunter’s Mountain Chalets of gelijkwaardig
 • Halifax: Atlantica Hotel Halifax of gelijkwaardig
 • atlantischcanada-2

  Atlantisch Canada

  Ontdek het land van de vissersdorpjes, prachtige kusten en onbeperkt kreeft eten.
  De provincies van Atlantisch Canada, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Nova Scotia zijn zeer verschillend, maar hebben alleen hun eigen charme, hun spectaculaire, soms ruige, landschappen en fascinerende geschiedenis. Van landelijke gebieden met slaperige dorpjes tot een fotogenieke kustlijn vol witte vuurtorens. Door heel Atlantisch Canada vindt u antiekwinkels en boerenmarkten in kleine vissersdorpjes. Kijk uit over de zee en wellicht ziet u een walvis of papegaaiduikers. Verse vis en zeedieren staan dagelijks op het menu, geniet er van oesters of heerlijke kreeft.

  In Nova Scotia bent u nergens verder dan 60 kilometer van de oceaan verwijderd. U vindt hier een heel andere wereld. In de Bay of Fundy ziet u de hoogste getijdeverschillen in de wereld en in het binnenland de prachtige natuur van Kejimkujik National Park. Verspreid over de provincie liggen bekroonde wijnhuizen en restaurants van wereldklasse. En in de steden en dorpen hoort u overal muziek, geïnspireerd op de muziek van de Schotse en Ierse voorouders.

  In New Brunswick wisselen glooiende weilanden en ongerepte wildernis elkaar af. Veehouderijen bepalen hier het landschap, terwijl heldere rivieren de wildernisgebieden doorkruisen;  populair bij kanovaarders en de plek om op zalm te vissen. De steden in New Brunswick zijn echte studentensteden, levendig en met een nodige dosis 'joie de vivre'

  Het slaperige Prince Edward Island vormde de inspiratie voor het boek 'Anne of Green Gables'. Een romantisch eiland met groene velden en witte stranden.

  Wie op zoek is naar een combinatie van slaperige vissersdorpjes en een ruige, onherbergzame wildernis, kiest voor een vakantie in Newfoundland & Labrador. Deze eigenzinnige provincie - het heeft een eigen tijdzone en dialect - is op geen enkele wijze te vergelijken met de andere provincies van Atlantisch Canada. De fjorden van het Gros Morne National Park vallen zonder twijfel onder de meest spectaculaire natuurgebieden van Canada. Aan de oostkust heeft u, tot diep in de zomer, kans om enorme ijsbergen voorbij te zien drijven. In het binnenland dwalen kuddes kariboe over de toendra, terwijl voor de kust walvissen en papegaaiduikers leven.

  Atlantisch Canada is een ideaal gebied voor het maken van een fly-drive. De afstanden zijn er relatief kort, maar de afwisseling is groot. U kunt een vakantie in Nova Scotia uitstekend combineren met een fly drive door New Brunswick en Prince Edward Island. Heeft u meer tijd tot uw beschikking, dan behoort ook een combinatie met Newfoundland tot de mogelijkheden. De echte avonturiers en natuurliefhebbers raden wij aan om de gehele vakantie in Newfoundland door te brengen.

  Bent u op zoek naar knusse accommodaties en wilt u graag in contact komen met de lokale bevolking? Dan is een reis door Atlantisch Canada echt iets voor u. Door het hele gebied vindt u een overvloed aan knusse country inns en gastvrije bed & breakfast accommodaties. Of wat dacht u van overnachten op een onbewoond eiland of in een vuurtoren? DreamTravel heeft een aantal voorbeeldreizen voor u samengesteld met overnachting in deze comfortabele accommodaties.

  Atlantisch is een ideaal gebied voor het maken van een fly-drive. U kunt de provincies uitstekend combineren binnen een vakantie, of neem de tijd en bezoek de bekende en minder bekende gebieden in een provincie.

  Onderstaand vindt u een selectie van ons reisaanbod naar Atlantisch Canada.

   

  atlantic-canada-discovery-6

  Nova Scotia

  In Nova Scotia bent u nergens verder dan 60 kilometer van de oceaan verwijderd. U vindt hier een heel andere wereld. In de Bay of Fundy ziet u de hoogste getijdeverschillen in de wereld en in het binnenland de prachtige natuur van Kejimkujik National Park. Verspreid over de provincie liggen bekroonde wijnhuizen en restaurants van wereldklasse. En in de steden en dorpen hoort u overal muziek, geïnspireerd op de muziek van de Schotse en Ierse voorouders.

  atlantischcanada-2

  Atlantisch Canada

  Ontdek het land van de vissersdorpjes, prachtige kusten en onbeperkt kreeft eten.
  De provincies van Atlantisch Canada, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Nova Scotia zijn zeer verschillend, maar hebben alleen hun eigen charme, hun spectaculaire, soms ruige, landschappen en fascinerende geschiedenis. Van landelijke gebieden met slaperige dorpjes tot een fotogenieke kustlijn vol witte vuurtorens. Door heel Atlantisch Canada vindt u antiekwinkels en boerenmarkten in kleine vissersdorpjes. Kijk uit over de zee en wellicht ziet u een walvis of papegaaiduikers. Verse vis en zeedieren staan dagelijks op het menu, geniet er van oesters of heerlijke kreeft.

  In Nova Scotia bent u nergens verder dan 60 kilometer van de oceaan verwijderd. U vindt hier een heel andere wereld. In de Bay of Fundy ziet u de hoogste getijdeverschillen in de wereld en in het binnenland de prachtige natuur van Kejimkujik National Park. Verspreid over de provincie liggen bekroonde wijnhuizen en restaurants van wereldklasse. En in de steden en dorpen hoort u overal muziek, geïnspireerd op de muziek van de Schotse en Ierse voorouders.
  In New Brunswick wisselen glooiende weilanden en ongerepte wildernis elkaar af. Veehouderijen bepalen hier het landschap, terwijl heldere rivieren de wildernisgebieden doorkruisen;  populair bij kanovaarders en de plek om op zalm te vissen. De steden in New Brunswick zijn echte studentensteden, levendig en met een nodige dosis ‘joie de vivre’
  Het slaperige Prince Edward Island vormde de inspiratie voor het boek ‘Anne of Green Gables’. Een romantisch eiland met groene velden en witte stranden.
  Wie op zoek is naar een combinatie van slaperige vissersdorpjes en een ruige, onherbergzame wildernis, kiest voor een vakantie in Newfoundland & Labrador. Deze eigenzinnige provincie – het heeft een eigen tijdzone en dialect – is op geen enkele wijze te vergelijken met de andere provincies van Atlantisch Canada. De fjorden van het Gros Morne National Park vallen zonder twijfel onder de meest spectaculaire natuurgebieden van Canada. Aan de oostkust heeft u, tot diep in de zomer, kans om enorme ijsbergen voorbij te zien drijven. In het binnenland dwalen kuddes kariboe over de toendra, terwijl voor de kust walvissen en papegaaiduikers leven.

  Atlantisch Canada is een ideaal gebied voor het maken van een fly-drive. De afstanden zijn er relatief kort, maar de afwisseling is groot. U kunt een vakantie in Nova Scotia uitstekend combineren met een fly drive door New Brunswick en Prince Edward Island. Heeft u meer tijd tot uw beschikking, dan behoort ook een combinatie met Newfoundland tot de mogelijkheden. De echte avonturiers en natuurliefhebbers raden wij aan om de gehele vakantie in Newfoundland door te brengen.

  Bent u op zoek naar knusse accommodaties en wilt u graag in contact komen met de lokale bevolking? Dan is een reis door Atlantisch Canada echt iets voor u. Door het hele gebied vindt u een overvloed aan knusse country inns en gastvrije bed & breakfast accommodaties. Of wat dacht u van overnachten op een onbewoond eiland of in een vuurtoren? Dream Travels heeft een aantal voorbeeldreizen voor u samengesteld met overnachting in deze comfortabele accommodaties.


  Insider Tips


  - Verblijf bij een vuurtorenwachter
  - Overnacht in luxe op een verlaten eiland
  - Ga op zoek naar walvissen
  - Kayak met de zeeleeuwen
  - Vang uw eigen kreeft

  west-adventure-12

  Amerika

  Nieuw: GoAmerika!

  Sinds kort vindt u ons volledige aanbod aan Amerika-reizen bij onze zusterorganisatie GoAmerika! De reisspecialisten van GoAmerika hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Zijj kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit een selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden zij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. De Insiders Tips!

  Onderstaand tonen wij een deel van het aanbod van GoAmerika.
  Kijk voor veel meer voorbeeldreizen op:

  www.goamerika.nl

  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak)  welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.


   

   

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Halifax (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 11 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive
  - hotelovernachtingen op basis van logies
  - wijnproeverij en rondleiding bij de Grand Pré Winery
  - Engelstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen

  Zie het beste van Atlantisch Canada! Tijdens deze korte reis krijgt u een goede indruk van de provincies Nova Scotia en New Brunswick.  Een afwisselende reis langs slaperige vissersdorpjes, door mooie natuurgebieden en over bijzondere kustroutes. U ziet onder andere Halifax, Lunenburg, Kejimkujik National Park en de getijdeverschillen in Fundy National Park. Ook rijdt u over de prachtige route van de Cabot Trail. Een mooie eerste kennismaking met dit bijzondere deel van Canada.

  Dag 1: Amsterdam - Halifax
  Dag 2: Halifax
  Dag 3: Halifax - Western Shore/Mahone Bay
  Dag 4: Western Shore/Mahone Bay - Kejimkujik National Park
  Dag 5: Kejimkujik National Park - Wolfville
  Dag 6: Wolfville - Moncton
  Dag 7: Fundy National Park
  Dag 8: Moncton - Tatamagouche
  Dag 9: Tatamagouche - Baddeck
  Dag 10: Cabot Trail
  Dag 11: Baddeck - Halifax
  Dag 12: Halifax - Amsterdam
  Dag 13: Aankomst Amsterdam

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie