Quebec Discovery

De meeste bezoekers aan Oost-Canada reizen naar de stad Toronto en de beroemde Niagara Falls. Tijdens deze reis ziet u juist een heel andere kant van de regio; de provincie Québec. Deze, van oorsprong Franstalige, regio, is een uniek deel van Canada.

Dag 1: Amsterdam – Montréal
U vliegt vanaf Amsterdam naar Montréal. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt naar uw eerste overnachtingshotel. De rest van de dag kunt u al de eerste indrukken van Montréal opdoen.

Overnachting: Delta Montréal

Dag 2: Montréal
De hele dag in Montréal. Wandel door de oude stad, bezoek McGill University en geniet van het uitzicht vanaf Mont Royal. In Montréal vindt u diverse goede restaurants en u kunt er ook heerlijk winkelen. Wilt u de stad door de ogen van een local zien, maak dan een wandeling of fietstocht onder begeleiding van een gids.

Overnachting: Delta Montréal

Dag 3: Montréal – Québec City
U volgt de St. Lawrence River op weg naar Québec City. Wanneer u van de snelweg afgaat en Route 138 volgt, rijdt u door het pittoreske platteland van de provincie Québec. U passeert Trois-Rivieres, een van de eerste Europese nederzetting in Canada. Vanaf 1634 gebruikten Franse pioniers deze plaats als uitvalsbasis voor hun reizen. De dag eindigt in Québec, de enige ommuurde stad van Noord-Amerika.

Overnachting: Auberge Saint Pierre

Dag 4: Québec City
Ervaar de charme van Québec City met zijn keienstraten en zeventiende-eeuwse gebouwen. In dit Unesco Werelderfgoed vol leuke galeries, cafés, parken en monumenten waant u zich soms in Parijs. U passeert crêperies, pleintjes met portretschilders en het imposante Chateau Frontenac.

Overnachting: Auberge Saint Pierre

Dag 5: Québec City – La Malbaie
U rijdt verder naar de mooie Charlevoix-regio. Het mooie berglandschap van de regio langs de St. Lawrence River is een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de basiliek gewijd aan Sainte Anne de Beaupré. U overnacht in la Malbaie.

Overnachting: Auberge des Falaises

Dag 6: La Malbaie – La Baie
In de ochtend maakt u een boottocht op zoek naar de walvissen in de St. Lawrence River. In de zomer leven hier maar liefst 13 soorten walvissen, waaronder de blauwe vinvis en de bultrugwalvis. Dit is dan ook een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. In de middag rijdt u langs de mooie Saquenay Fjord naar het kleine plaatsje La Baie.

Overnachting: Auberge des 21

Dag 7: Saquenay & Lac St. Jean
De hele dag in de Saquenay-regio. U kunt de dierentuin van Saint-Felicien bezoeken, waar u onder andere vele inheemse diersoorten kunt zien. Het is ook een gebied vol mogelijkheden voor outdooractiviteiten. Maak in de middag nog een wandeling langs het strand of neem rustig de tijd en wandel door een van de nabijgelegen dorpjes.

Overnachting: Auberge des 21

Dag 8: La Baie – Rivière-du-Loup
U rijdt terug naar de oevers van de St. Lawrence River en maakt de oversteek naar Riviére-du-Loup, waar u overnacht.

Overnachting: BW Plus Hotel Levesque

Dag 9: Rivière-du-Loup – Knowlton
Vandaag gaat u naar het gebied dat bekend staat als de Eastern Township-regio van Québec. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het kleine Chocolademuseum in Bromont, of een stop maken bij het L’Orpailleur wijnhuis in Dumham. Knowlton is een Victoriaans plaatsje met leuke restaurants.

Overnachting: Auberge Lakeview Inn

Dag 10: Eastern Townships regio
Groene heuvels, heldere meren en uitgestrekte boerderijen bepalen het landschap in de Eastern Township, of de ‘Cantons-des-l’Est’ zoals de Québécois de regio noemen. De regio begint 80 kilometer ten zuidoosten van Montréal en grenst aan de Amerikaanse regio New England. De unieke kenmerken van New England vindt u ook in dit deel van Canada: overdekte bruggen en rode schuren vindt u hier in overvloed. In de lente wordt hier de echte ‘maple syrup’ gemaakt, terwijl in de herfst de bomen hun prachtige herfstkleuren tonen. Het gebied is ook een van de snelstgroeiende wijnregio’s, met onder andere een uitstekende ijswijn.

Overnachting: Auberge Lakeview Inn

Dag 11: Knowlton – Montréal – Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven van Montréal, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 12: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Quebec Discovery

Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Accommodaties
 • Montréal – Delta Montreal
 • Québec City – Auberge Saint Pierre
 • La Malbaie – Auberge des Falaises
 • La Baie – Auberge de 21
 • Riviere du Loup – BW Plus Hotel Levesque
 • Knowlton – Auberge Lakeview Inn
 • Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Québec!

  Insider Excursions:
  Québec City – Culinaire wandeling
  Door de jaren heen is de culinaire scene in Québec City beïnvloed door de Amerindian, Britse en Franse keuken. Ontdek de smakelijke culinaire traditie tijdens een wandeling met gids. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om te proeven van de heerljke lekkernijen. (2,5 uur)

  Montréal - Fietsexcursie
  Een 4-uur durende fietstocht langs bekende en onbekende hoogtepunten van Montréal. Onderweg wordt veelvuldig gestopt voor het maken van foto’s, terwijl uw gids u alles vertelt over de geschiedenis en architectuur van deze unieke stad.
  oostcanada-9

  Oost-Canada

  De provincies Ontario en Québec bieden een heerlijke mix van leuke steden en een prachtige natuur. Steden als Québec City, Montréal, Ottawa en Toronto laten zich uitstekend combineren met een verblijf in de wildernisgebieden van het binnenland. Hier kunt u kanovaren, wandelen, op zoek gaan naar beren en 's winters zelf skiën.

  In Ontario zijn de steden Toronto en Ottawa zeker een bezoek waard. Toronto is een wereldstad met leuke wijken, een levendige theaterscene en is met zijn meer dan 4500 winkels met recht de modehoofdstad van Canada. Een bezoek aan de CN Tower mag niet op uw programma ontbreken, maar bezoek ook zeker het hippe Yorkville en het Distillery District.

  Ottawa biedt een mix van statige overheidsgebouwen en een bruisende stadscultuur. De Canadese hoofdstad heeft tientallen musea en galleries, waaronder de National Gallery of Canada. Het Rideau Canal is het oudste kanaal van Noord-Amerika. Een boottocht over het kanaal is een ontspannen eerste kennismaking met de stad.  In de Byward Market vindt u wijnbars en diverse stalletjes met lokale producten.

  Buiten de steden vindt u een afwisselend landschap vol meren, bossen en watervallen. Op 90 minuten van Toronto valt het water van de Niagara Falls over een breedte van bijna 1000 meter naar beneden. Het nabijgelegen Niagara-on-the-Lake, een rustiger alternatief na de drukte bij de watervallen, is een populair wijngebied dat bekend staat op de uitstekende ijswijn.
  In het Algonguin Provincial Park kunt u kanovaren en wandelen tussen de elanden en bevers. Wilt u meer te weten komen over de cultuur en gebruiken van de First Nations, maak dan een flydrive rond de Georgian Bay en bezoek Manatoulin Island, een onbekend, maar zeker niet minder interessant deel van Ontario.

  De Franstalige provincie Québec heeft niet alleen zijn eigen taal, maar ook zijn geheel eigen cultuur en sfeer. In Québec City, met de keienstraten en pleinen vol kunstenaars, waant u zich in Frankrijk. Het is de enige ommuurde stad van Noord-Amerika, prachtig gelegen op een heuvel uitkijkend over de St. Lawrence River. De studentenstad Montréal heeft een meer mondain karakter. U vindt er mooie winkelstraten, maar ook oude wijken, waar restaurants de heerlijkste culinaire hoogstandjes serveren.
  Buiten de grote steden is Québec bijzonder in zijn variatie. Ten noorden van de St. Lawrence River rijzen de beboste bergen op, een prachtig natuurgebied voor wandelaars. U kunt hier enkele dagen verblijven in een gastvrije lodge of cabin en de bossen en meren verkennen. Wie weet komt u wel een eland of zwarte beer tegen. De St. Lawrence River staat bekend om de vele walvissen die hier hun leefgebied hebben. Tijdens een boottocht vanuit Tadoussac kunt u op zoek gaan naar beloega's, dwergvinvissen en bultrugwalvissen.

  Een uniek stuk Québec vindt u op het Percé-schiereiland. Hier is het binnenland onherbergzaam en dicht bebost, de plek voor een wildernisverblijf. Langs de kust vindt u slaperige dorpjes en een dramatische kustlijn vol vogels, waaronder jan-van-genten.

  Oost-Canada is een ideaal gebied voor het maken van een fly-drive. U kunt de provincies Ontario & Quebec uitstekend combineren binnen een vakantie, of neem de tijd en bezoek de bekende en minder bekende gebieden in een provincie.

  Bent u op zoek een combinatie van gezellige steden en een verblijf midden in de natuur? Dan is een reis door Oost-Canada echt iets voor u. In de steden vindt u moderne, kleinschalige hotels, terwijl in het binnenland resorts, country inns en echte Canadese lodges hun deuren voor u openen.


  Insider Tips

   

  - Proef de ijswijn in de Niagara-regio
  - Verken Ottawa met een local
  - Verblijf in een rustieke lodge midden in de natuur
  - Proef de smaken van Montréal en Québec City
  - Zie de walvissen in de St. Lawrence River
  - Observeer de zwarte beren in het wild
  - Verken de ongerepte natuur van Anticosti Island

   

  Onderstaand vindt u een selectie van ons reisaanbod naar Oost-Canada.

  oostcanadaessentials-7

  Quebec City

  In Québec City, met de keienstraten en pleinen vol kunstenaars, waant u zich in Frankrijk. Het is de enige ommuurde stad van Noord-Amerika, prachtig gelegen op een heuvel uitkijkend over de St. Lawrence River.

  oostcanadaessentials-1

  Montreal

  De studentenstad Montréal heeft een meer mondain karakter. U vindt er mooie winkelstraten, maar ook oude wijken, waar restaurants de heerlijkste culinaire hoogstandjes serveren.

  west-canada-wildlife-2

  Canada

  Ga naar Canada met DreamTravels! Wij hebben jarenlange reiservaring in Canada, tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Alles wat wij vertellen komt uit eigen ervaring, niet van internet, of wat we van anderen hebben gehoord. Wij hebben deze bijzondere plekken zelf bezocht en de activiteiten zelf beleefd! En dat delen we graag met u om zo samen uw droomreis naar Canada samen te stellen!
   
  Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 
   
  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat!    U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.
   
   

   

   

  N.B. Indien u reis valt tijdens speciale evenementen, zoals de Montreal Grand Prix (8-10 juni 2018, La Nouvelle France (Quebec City 9-13 augustus) of Labour Day (3 september), dan kan een meerprijs gelden. Deze wordt u door ons, voorafgaand aan het maken van de definitieve reservering, meegedeeld.

  Inbegrepen
  - vlucht Amsterdam / Montréal en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 11 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive
  - hotelovernachtingen
  - 2 x ontbijt en 2 x diner (in Auberge de 21)
  - Walvisexcursie vanuit Tadoussac in een overdekte boot
  - Engelstalige routebeschrijving (ter plaatse te ontvangen)

  Niet inbegrepen
  - ferry-overtocht naar Riviere-du-Loup
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

  De meeste bezoekers aan Oost-Canada reizen naar de stad Toronto en de beroemde Niagara Falls. Tijdens deze reis ziet u juist een heel andere kant van de regio; de provincie Québec. Deze, van oorsprong Franstalige,  regio, is een uniek deel van Canada. Bijzondere steden, zoals Montréal en Québec City, ongerepte berg- en merengebieden en een uitzonderlijke dierenwereld, maken een reis door Québec tot een ware ontdekkingsreis.

   

  Dag 1: Amsterdam - Montréal
  Dag 2: Montréal
  Dag 3: Montréal - Québec City
  Dag 4: Québec City
  Dag 5: Québec City - La Malbaie
  Dag 6: La Malbaie - La Baie
  Dag 7: Saquenay & Lac St. Jean
  Dag 8: La Baie - Rivière-du-Loup
  Dag 9: Rivière-du-Loup - Knowlton
  Dag 10: Eastern Townships regio
  Dag 11: Knowlton - Montréal - Amsterdam
  Dag 12: Aankomst Amsterdam

   

  Uw reis op maat
  Deze reis is slechts een voorbeeld. Wilt u deze route aanpassen of uw eigen reis samenstellen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Graag bespreken wij met u uw reiswensen.

  Ook indien u met kinderen reist, stellen wij graag een offerte op maat voor u samen, inclusief de kinderkortingen die van toepassing zijn op bijv. vluchten en accommodatie

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie