West-Canada Camperreis The Rockies

INCLUSIEF GERESERVEERDE CAMPINGS!
Deze 3-weekse camperreis vanuit Calgary brengt u langs de hoogtepunten van de Amerikaanse en Canadese Rocky Mountains. Zie het relatief onbekende Waterton Lakes National Park, verwonder u over de geothermische activiteit in Yellowstone National Park en de unieke Craters of the Moon. Ook doorkruist u het echte Wilde Westen in de staten Montana en Idaho. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Canadese Rockies, waarbij natuurlijk Jasper en Banff National Park niet op uw programma ontbreken.

Camperreizen in West-Canada zijn zeer populair. Zeker in de maanden juli en augustus raden wij u aan uw campings reeds vooraf te reserveren. Dat voorkomt teleurstellingen, omdat veel campings reeds lang van te voren zijn volgeboekt. Ook in andere maanden is het wel een prettige gedachte als uw overnachtingsplaats reeds geboekt is. DreamTravels helpt u hier graag bij. Onderstaande reis is een voorbeeld van een route, maar uiteraard kunnen wij deze volledig op maat voor u aanpassen.

Dag 1: Amsterdam - Calgary 
U vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar Calgary, waar u op eigen gelegenheid naar uw hotel gaat. De rest van de dag is ter vrije besteding. Welkom in Canada!

Overnachting: Sandman Hotel Calgary of gelijkwaardig.

Dag 2: Calgary - Waterton Lakes National Park
U wordt naar het verhuurstation gebracht, waar u de camper ophaalt. Na een uitleg over de camper gaat u op weg. Vandaag is een korte afstand ingepland, zodat u voldoende tijd heeft om inkopen te doen en aan het rijden met een cmaper te wennen.

Overnachting: camping nabij Waterton Lakes National Park

Dag 3: Waterton Lakes National Park.
Waterton Park, ‘where the mountains meet the prairie’! Centraal in het park liggen de drie Waterton Lakes, upper, middle en lower Waterton Lake. Een aanrader is een rit over de Red Rock Parkway, die u langs de prairies en de bergen naar de Red Rock Canyon brengt. Tijdens een korte wandeling kunt u hier genieten van prachtige uitzichten over de kleurrijke rotsen.

Overnachting: camping nabij Waterton Lakes National Park

Dag 4: Waterton Lakes National Park - Glacier National Park
U gaat de grens over en komt in aan in de Verenigde Staten. De komende 2 dagen verblijft u in het Glacier National Park, dat aan het Waterton Lakes Park grenst.

Overnachting: camping nabij Glacier National Park

Dag 5: Glacier National Park
De hele dag om het park te verkennen. Wij raden u aan zeker een rit te maken over de Going-to-the-Sun Highway. Neem de tijd om te genieten van al het moois dat u onderweg tegenkomt.

Overnachting: camping nabij Glacier National Park

Dag 6: Glacier National Park - Deer Lodge
U rijdt zuidwaarts via Kalispell en het Flathead National Forest naar Deer Lodge voor overnachting. Maak onderweg zeker een stop bij het Flathead Lake, een populair vakantiegebied.

Overnachting: camping nabij Deer Lodge

Dag 7: Deer Lodge - Yellowstone National Park
Onderweg van Missoula naar Bozeman maakt u een kleine omweg naar Philipsburg. In dit kleine stadje met 1 hoofdstraat, brengt u een bezoek aan het ?Sweet Palace? waar ze ook echte Hollandse drop verkopen. Je kunt hier ook naar safieren zoeken bij Gem Mountain of een versnapering nemen in Doe Brothers Restaurant and Soda Fountain. U overnacht de komende 2 nachten in of nabij Yellowstone National Park.

Overnachting: camping in of nabij Yellowstone National Park

Dag 8 : Yellowstone National Park
U rijdt het eerste nationale park van Amerika binnen, Yellowstone; een park met een bijzonder afwisselend landschap, meren, watervallen en prachtige berggebieden wisselen elkaar af. Yellowstone is vooral bekend om de vele geisers, warmwaterbronnen en andere geothermische wonderen (er zijn er meer dan 10.000). Neem rustig de tijd om het park te bewonderen en houd uw ogen open, de kans is groot dat u een beer of een kudde bizons ziet!

Overnachting: camping in of nabij Yellowstone National Park

Dag 9: Yellowstone National Park - Grand Teton National Park
Vandaag verlaat u Yellowstone en neemt de tijd om ook van Grand Teton National Park te genieten. Hier kun je prima wandelen of een boottocht over het meer maken.

Overnachting: camping in of nabij Grand Teton National Park

Dag 10: Grand Teton National Park - Craters of the Moon
Door Wild West Country rijdt u verder naar de staat Idaho. Hier ziet u het Craters of the Moon National Monument, een buitenaards landschap gevormd door eeuwenoude lavastromen. U kunt hier een rit maken over de Loop Road. Stap onderweg uit voor het maken van een wandeling door dit bijzondere natuurgebied.

Overnachting: camping nabij Craters of the Moon N.M.

Dag 11: Craters of the Moon - Missoula
Volg de Highway 93 noordwaarts door onder andere het Bitterroot National Forest, een van de mooiste natuurgebieden van Montana. U vindt hier ook veel belangrijke historische plaatsen, die herinneren aan de ontdekkingsreizigers Lewis & Clark.  

Overnachting: camping nabij Missoula


Dag 12: Missoula - Newport
De weg vandaag voert over diverse bergpassen. Voordat u aankomt in Coeur d’Alene kunt u nog een omweg maken naar Spokane, een plezierig plaatsje. Bijzonder zijn de Spokane Falls, die midden in het centrum zijn gelegen. U overnacht vandaag in de omgeving van Newport in de staat Washington.

Overnachting: camping nabij Newport.

Dag 13: Newport - Nelson
U komt terug in Canada, waar uw eindbestemming vandaag het plaatsje Nelson is. Nelson wordt niet voor niets de 'prettiest small town in Canada' genoemd. In het centrum vindt u vele historische gebouwen.

Overnachting: camping nabij Nelson

Dag 14: Nelson - Revelstoke
Vandaag staat een afwisselende route op het programma. Nabij Balfour neemt u de gratis veerboot over het Kootenay Lake, een mooie overtocht over dit door bergen omzoomde meer. Vervolgens volgt u de oever van het Slocan Lake door een prachtig berggebied. Een laatste ferry brengt u naar Revelstoke voor overnachting.

Overnachting: camping nabij Revelstoke

Dag 15: Revelstoke - Clearwater/Wells Gray Provincial Park
Een lange rit naar Clearwater, toegangspoort tot het Wells Gray Provincial Park, waar u de komende 2 nachten verblijft.

Overnachting: camping nabij Clearwater/ Wells Gray Provincial Park

Dag 16: Clearwater/Wells Gray Provincial Park
Het Wells Gray Provincial Park wordt minder bezocht dan de bekende parken in de Rocky Mountains, maar is zeker een bezoek waard. Vulkanische activiteit vormde ooit het landschap in dit park. De vulkanische activiteit is verdwenen echter in het park vindt u vele minerale bronnen, heldere meren en kletterende watervallen. Mis zeker de Helmcken Falls niet, vlakbij de ingang van het park. Wilt u het park echt ervaren, maak dan een tocht per kano!

Overnachting: camping nabij Clearwater/ Wells Gray Provincial Park

Dag 17: Clearwater/Wells Gray Provincial Park - Jasper
U verlaat Clearwater en rijdt westwaarts richting de Rocky Mountains. Langzaamaan zit u de bergen voor u opdoemen. Wij raden u aan om onderweg een boottocht te maken bij Blue River. Tijdens deze ontspannen tocht over de rivier heeft u grote kans om beren te zien. Onderweg naar Jasper kunt u Mount Robson, met 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rockies niet missen.

Overnachting: camping in of nabij Jasper

Dag 18: Jasper National Park
Het gezellige plaatsje Jasper is een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige natuur van Jasper National Park te verkennen. Wij raden u aan om een rit westwaarts te maken op weg naar Miette Hot Springs. Onderweg ziet u vrijwel zeker dikhoornschapen, elanden en wellicht ook een zwarte beer of grizzly. U kunt ook met de gondel Whistler Mountain beklimmen of een boottocht maken op Maligne Lake, inclusief een stop op het fotogenieke Spirit Island.

Overnachting: camping in of nabij Jasper

Dag 19: Jasper National Park - Banff National Park
Vandaag rijdt u over een van de beroemdste wegen ter wereld, de Icefield Parkway. U doorkruist een indrukwekkend berglandschap met na elke bocht weer een ander verrassend uitzicht op meren, gletsjers en bergtoppen. Maak zeker een stop bij de Columbia Icefield of wandel omhoog naar de Bow Summit voor het mooiste uitzicht over Bow Lake en Peyto Lake. Maak ook een uitstapje naar Lake Louise. Na een enerverende dag komt u aan in Banff voor overnachting.

Overnachting: camping in of nabij Banff

Dag 20: Banff National Park
Een hele dag om van de natuur van Banff National Park te genieten. U kunt ook heerlijk ontspannen in de Hot Springs of winkelen in het gezellige centrum van het plaatsje.

Overnachting: camping in of nabij Banff

Dag 21: Banff National Park - Calgary - Amsterdam
U verlaat de Rocky Mountains en rijdt terug naar Calgary, waar u de camper inlevert. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 22: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt

Sandman Hotel Calgary

Camperreis The Rockies (Best of the West)

Camperhuur Fraserway 2018 - AB

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam - Calgary en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 19 nachten camperhuur Fraserway inclusief 4000 kilometer, camperuitrusting, persoonlijke uitrusting,  aansprakelijkheidsverzekering en CDR-camperverzekering (eigen risico CAD 750)
- 1 hotelovernachtingen
- 19 overnachtingen op campings (de best beschikbare op het moment van boeken)
- transfer van uw hotel naar het verhuurstation
- tranfer van het verhuurstation naar de luchthaven.


Niet inbegrepen
- maaltijden
- benzine
- extra gereden mijlen
- CDW-camperverzekering voor de volledige afkoop van het eigen risico (optioneel vooraf bij te boeken)
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

<- terug naar reisoverzicht

22-daagse camperreis incl. kwaliteitscamper van Fraserway.

INCLUSIEF GERESERVEERDE CAMPINGS

Deze 3-weekse camperreis vanuit Calgary brengt u langs de hoogtepunten van de Amerikaanse en Canadese Rocky Mountains. Zie het relatief onbekende Waterton Lakes National Park, verwonder u over de geothermische activiteit in Yellowstone National Park en de unieke Craters of the Moon. Ook doorkruist u het echte Wilde Westen in de staten Montana en Idaho. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Canadese Rockies, waarbij natuurlijk Jasper en Banff National Park niet op uw programma ontbreken.

Dag 1: Amsterdam - Calgary
Dag 2: Calgary - ophalen camper - Waterton Lakes National Park
Dag 3: Waterton Lakes
Dag 4: Waterton Lakes - Glacier National Park
Dag 5: Glacier National Park
Dag 6: Glacier National Park - Deer Lodge
Dag 7: Deer Lodge - Yellowstone National Park
Dag 8: Yellowstone National Park
Dag 9: Yellowstone National Park - Grand Teton National Park
Dag 10: Grand Teton National Park - Craters of the Moon
Dag 11: Craters of the Moon - Missoula
Dag 12: Missoula - Newport
Dag 13: Newport - Nelson
Dag 14: Nelson - Revelstoke
Dag 15: Revelstoke - Clearwater/Wells Gray Provincial Park
Dag 16: Clearwater/Wells Gray Provincial Park
Dag 17: Clearwater/Wells Gray Provincial Park - Jasper
Dag 18: Jasper National Park
Dag 19: Jasper National Park - Banff National Park
Dag 20: Banff National Park
Dag 21: Banff National Park - Calgary - Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam.

NKC-extra's
Exclusief voor NKC-leden biedt DreamTravels bij deze reis de volgende extra's:
•    Gratis routeadvies na boeking (op locatie regio Rotterdam of Heerhugowaard)
•    Gratis RandMcNally Road Atlas
•    Gratis GPS 
*  Gratis National Park Pass en persoonlijk routeboek, omdat u ook de campings bij DreamTravels boekt!

 

Uw reis op maat

Deze reis is slechts een voorbeeld. Wilt u deze route aanpassen of uw eigen reis samenstellen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. Graag bespreken wij met u uw reiswensen.

Ook indien u met kinderen reist, stellen wij graag een offerte op maat voor u samen, inclusief de kinderkortingen die van toepassing zijn op bijv. vluchten en accommodatie.

Omdat wij niet kunnen inschatten of u dit jaar nog naar Canada kunt reizen, is het niet mogelijk een vertrekdatum in 2020 te selecteren. Graag helpen wij u al met een reis in 2021!
Op onze website kunt u een automatische aanvraag versturen voor reizen met vertrek tot maximaal 11 maanden vooruit. Wilt u later reizen, dan is dat geen probleem! Neem dan even contact met ons op via het maatwerkformulier.

 

 

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie