Bent u op zoek naar jungle met een unieke flora en fauna, afgewisseld met badplaatsjes met een ontspannen  'surfersvibe ' en prachtige stranden? Dan bent u aan de Caribische kust van Costa Rica aan het juiste adres. De Afro-Caribische invloed in de regio is overal voelbaar. In de kleine kustplaatsjes heerst een ontspannen sfeer, er klinkt reggae-muziek en surfers, yoga-liefhebbers en andere reizigers komen er voor alle vormen van ontspanning.
De Caribische kustlijn omvat ook veel natuurschoon, bijvoorbeeld in de nationale parken Cahuita en Tortuguero, waar luiaards, apen, papegaaien en andere tropische dieren leven. Ook buiten de parken zult u vaak dieren tegenkomen. Houdt u ogen dan ook open als u door Puerto Viejo wandelt of geniet van de zon op Punta Uva Beach.

Tortuguero National Park is uitsluitend per boot te bereiken. De reden dat reizigers naar dit afgelegen deel van Costa Rica reizen zijn de schildpadden. De stranden van Tortuguero zijn de belangrijkste nestplaats voor onder andere de groene zeeschildpad en de lederschildpad. In de maanden april tot eind oktober komen duizenden schildpadden aan land om hun eieren te leggen en in de maanden november tot januari kunt u 's nachts het strand op om te bekijken hoe de babyschildpadden uit hun ei kruipen. Een unieke ervaring!


•    Maak een kanotocht voor Tortuguero National Park
•    Combineer de Caribische kust met een bezoek aan Bocas del Toro in Panama
•    Bezoek Cahuita National Park zowel onder als boven water met een lokale gids
•    Volg een kookworkshop en maak gerechten uit de Caribische keuken.