Chicago, aan de oever van Lake Michigan, heeft veel te bieden heeft op het gebied van kunst, architectuur en muziek. Voeg daarbij de vele restaurants, gezellige bars en uitstekende winkelmogelijkheden en u zult begrijpen waarom Chicago de ideale bestemming is voor een stedentrip of als stopover onderweg naar een andere bestemming in Amerika of Canada.

Nadat een grote brand in 1871 een groot deel van de stad verwoestte volgde een periode van wederopbouw, die uitmondde in een bloeiperiode van bouwkunde en architectuur. Hier werd de eerste wolkenkrabber gebouwd en nog steeds vindt u er enkele van de hoogste gebouwen ter wereld, zoals de Willis Tower en het John Hancock Centre. Er is een grote variatie aan bouwstijlen te vinden en beroemde architecten als Frank Lloyd Wright hebben hun stempel op de stad gedrukt. Een wandeling langs de vele bijzondere gebouwen in het centrum, maar ook in de buitenwijken, is dan ook een must.
Chicago is ook een Mekka voor kunstliefhebbers, met onder andere de grote collecties in het Arts Institute of Chicago en het Museum of Contemporary Art.

Wie Chicago zegt, zegt Al Capone en de Amerikaanse maffia. Ook nu nog kunt u een drankje drinken in een 'speak-easy', een bar met een geheime ingang, waar men tijdens de drooglegging een drankje dronk. In de jazz en blues clubs spelen dagelijks artiesten en ook op culinair gebied doet Chicago niet onder voor andere wereldsteden. Restaurants serveren er gerechten uit alle windstreken. Proef zeker de beroemde 'deep dish pizza'.

Grant Park, aan Lake Michigan, is het hart van de stad en leent zich uitstekend voor een picknick of een fietstocht langs het meer. Elke zomer is het het toneel van festivals, zoals Taste of Chicago (eind juni/begin juli) en het Blues Fest en Jazz Fest. En niet te vergeten: Chicago is het startpunt van de beroemde Route 66… De historische weg die over 3940 kilometer naar Los Angeles loopt.

Chicago is een prima bestemming voor een stedentrip of als tussenstop onderweg naar uw volgende bestemming in Amerika of Canada; regelmatig moet u hier toch overstappen. Verblijf een aantal nachten in deze bijzondere stad en laat u tijdens een of meer excursies verrassen door haar veelzijdigheid.

Insider Tips


- Fiets of skate met de locals langs Lake Michigan
- Maak een architectuurwandeling met gids
- Zie Van Gogh en Picasso in The Art Institute of Chicago
- Bezoek een bluesbar
- Maak een ruimtereis in Adler Planetarium
- Ga winkelen op de Magnificent Mile