Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het land wordt aan twee kanten omringd door water, grenzend aan heerlijke stranden. Tussen deze stranden langs de Caribische Zee en de Stille Oceaan ligt een keten van actieve en slapende vulkanen, die worden omringd door bergen vol nevelwoud en tropische jungles. Plantages met de wereldberoemde koffie bedekken de zonnige heuvels, terwijl de bossen het leefgebied zijn van vele unieke vogelsoorten, kleurrijke kikkers, maar ook tapirs, luiaards en vier soorten apen.

Aan de westkust loopt de jungle tot aan het strand, waar populaire kustplaatsjes voor voldoende vertier zorgen, maar ook rustzoekers altijd wel een plek vinden. Aan de Caribische kust zorgen de met  palmen omzoomde strandjes voor een perfect strandverblijf. Ook schildpadden weten de stranden te vinden en leggen er in grote getalen hun eieren.
In het binnenland vindt u een groot aantal indrukwekkende nationale parken; van de vulkanen van Arenal, Rincon de la Vieja en Poas, tot de groene wouden van Monteverde  en Braulio Carillo.  De natuur leent zich uitstekend voor vele activiteiten. Raft over het wilde water van de Pacuare River, zweef door de boomtoppen van Monteverde, loop op een hangbrug boven het regenwoud bij Sarapiqui, of maak simpelweg  prachtige wandelingen.

Costa Rica kunt u uitstekend op eigen gelegenheid verkennen. Het wegennet in Costa Rica is goed ontwikkeld en ook de accommodaties zijn van uitstekend niveau. U kunt overnachten in rustieke accommodaties midden in de natuur, kleinschalige boetiekhotels en heerlijke strandhotels. Wij raden u wel aan een auto met 4WD te huren.

Op deze website vindt u een selectie van onze reizen. Wilt u nu meer weten, neem dan contact met ons op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.