Cuba - Kennismakingsreis Cuba in Casa Particulares

Een 9-daagse kennismakingsreis met overnachting in gastvrije middenklasse Casa Particulares. U sluit de reis af met 2 overnachtingen aan het strand van Varadero! U rijdt van het prachtige, bruisende Havana naar de tabaksplantages en grappige bergen, de Mogotes, van Viñales. U kunt een uitstapje maken naar kleine eilandjes met witte stranden en palmbomen om weer via de uitzonderlijk mooie groene natuur van het binnenland uiteindelijk uit te rusten aan de turquoise zee van Varadero.

Dag 1 Amsterdam - Havana
U vliegt vanaf Schiphol naar Havana. Na aankomst zal één van onze collega’s in Havana u welkom heten, waarna u vervolgens met een rechtstreekse transfer naar uw eerste accomodatie in het centrum van Havana wordt gebracht. Hier zult u de eerste 2 nachten verblijven. U kunt een wandeling maken langs de “El Malecon”, de oceanboulevard van Havana, en een heerlijk hapje gaan eten in één van de vele paladares, privérestaurantjes, die deze stad biedt.

Overnachting: Casa Particulares

Dag 2: Havana
Een dag om Havana te ontdekken, u heeft de mogelijkheid om verschillende excursies te boeken, een walking city-tour door Havana Vieja, uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO. Een rit door de stad in een oude Amerikaanse convertible auto, de bekende Oldtimer, een fietstocht. In de avond kunt u gaan luisteren naar traditionele Cubaanse muziek, in bijvoorbeeld de Buena Vista Social Club. Of als u meer van eigentijds houdt, dan is de FAC, Fabrica de Arte Cubano, meer geschikt voor u, bekend als de beste nachtclub/ bar/ kunstgallerij van Cuba, een unieke combinatie van eten, kunst, muziek en theater.

Overnachting: Casa Particulares


Dag 3 Havana – Cojimar - Havana 
Vandaag kunt u zich verdiepen in de geschiedenis Havana. Stap in de voetsporen van Ernest Hemingway;  deze schrijver had een unieke band met Havana. Breng een bezoek aan La Bodeguita del Medio, waar Hemingway schijnbaar graag zijn Moijoto dronk, of drink een Daiquiri in El Floridita. Vandaag is ook de dag dat u uw auto ophaalt zodat u de omgeving van Havana kunt gaan verkennen, u kunt bijvoorbeeld Cojimar en haar omgeving een bezoek brengen, een verborgen parel in Havana.

Overnachting: Casa Particulares

Dag 4: Havana - Vinales, 200 km .
U rijdt vandaag naar Viñales, dit is de plek waar de beste tabak ter wereld groeit en volgens vele ook de lekkerste tropische vruchten. De stad met gekleurde huizen, is omgeven door grappige bergen, de Mogotes, een bijzonder landschap, uniek in Latijn Amerika. Viñales is ook uitgeroepen tot Werelderfgoed door Unesco. U heeft vandaag en morgen de tijd om deze natuurlijke omgeving te verkennen, een bezoek te brengen aan één van de grotten die zich in de verschillende Mogotes bevinden, een tabaksplantage te bezoeken en te leren hoe sigaren worden gerold. Ook paardrijden of gewoon heerlijk wandelen, behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting: Casa Particulares

Dag 5: Viñales – Cayo Jutia (70 km Optioneel)
Vandaag adviseren wij u, mocht u tijd over hebben, om een bezoek te brengen aan Cayo Jutia, een paradijs op aarde, een prachtig strand van fijn witte zand in combinatie met een prachtige zee. De weg ernaartoe is een uitdaging, maar dat maakt het juist wel weer avontuurlijk en leuk. Eventueel kunt u naar Cayo Levisa gaan, een klein prachtig eilandje voor de kust, het is dan noodzakelijk om uw auto op het vaste land te parkeren en verder te reizen met de boot, ongeveer 30 minuten.

Overnachting: Casa Particulares

Dag 6: Vinales– Soroa - Havana -Matanzas – Varadero, 340 km.
Vandaag rijdt u weer terug richting het oosten met als eindpunt Varadero. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Soroa, hier bevindt zich de grootste orchideeën collectie van Cuba. Ook kunt u prachtige watervallen bezichtigen. Een pauze in Mantanzas is ook de moeite waard, het Venetië van Cuba. Nog ongeveer een uur rijden om uiteindelijk aan te komen in Varadero.

Overnachting: Iberostar Tainos (AI)

Dag 7: Varadero
Een dag om te genieten van de zee en het strand. Mocht u toch erop uit willen dan kunt u Cardenas of Boca de Camarioca bezoeken, typische Cubaanse plaatsjes. Vandaag levert u uw auto in.

Overnachting: Iberostar Tainos (AI)

Dag 8: Varadero – Amsterdam
Met een transfer wordt u naar het vliegveld van Havana gebracht, voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Cuba - Kennismakingsreis Cuba

Tijdens deze fly-drive logeert u in uitstekende Casa Particulares (privé-huizen), alsmede in een viersterrenresort in Varadero.
CoverHavana

Havana

De oude stad van Havana, La Habana Vieja, werd in de 16e eeuw gesticht door de Spanjaarden en straalt geschiedenis uit met de vele mooie monumenten. Havana is een van de meest dynamische steden ter wereld, een ongelooflijk openluchtmuseum van architectuur, kunst en cultuur. Het oude stadscentrum is altijd bruisend en de kleurrijke oldtimers uit de jaren '50 zijn opvallend aanwezig. Naast de pleinen, kathedralen, pittoreske steegjes en paleizen is er de kenmerkende ocean-boulevard van Havana, ook wel 'El Malecόn' genoemd. De kademuur - gecorrodeerd door zout water - wordt bezocht door elke inwoner van Havana, van vissers tot amoureuze stellen, muzikanten en hele families voor de "Paseo de domingo", de zondagswandeling. Havana viert dit jaar haar 500ste verjaardag, en dat moet gevierd worden! Vier deze met ons, DreamTravels.

cuba-1211907_1024x576

Cuba

Cuba, dit eigenzinnige, prachtige eiland op slechts 90 mijl van de Verenigde Staten, is voor veel reizigers een speciale plek geworden. Velen van hen zijn op zoek naar alles wat ze over Cuba te horen kregen, anderen omdat het hun hele leven hun verboden fruit is geweest en dan zijn er nog diegenen die gewoon van een heerlijke vakantie willen genieten. Cuba is zoveel meer dan Amerikaanse oldtimers, Salsa, Sigaren, Rum, witte stranden en Palm bomen. Cuba is ook cultuur, een korte maar zeer rijke geschiedenis, klassiek ballet, negen Unesco werelderfgoederen, waarvan zeven culturele en twee natuurlijke, maar bovenal ga je naar Cuba voor de mensen, de vriendelijke, sociale, lieve mensen, die je met open armen verwelkomen in hun huis, Cuba. Reis met DreamTravels naar het bijzondere Cuba, onze Cuba specialist adviseert u graag bij het samenstellen van u reis, naar gelang uw wensen. U kunt overnachten in hotels, maar ook in Casa Particulares, ofwel bij de mensen thuis! Bovendien hebben wij de mogelijkheid om Cuba op een nieuwe manier aan te bieden namelijk met een Camper! Ook kunt u bij ons elke gewenste excursie van te voren reserveren, city tours in een oldtimer, duikexcursies, bezoek aan tabaksplantages en nog veel meer. 

Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat! U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

Inbegrepen bij de reissom:
-Retourvlucht Amsterdam - Havana en v.v.
-Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
-7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt of all-inclusive (in Varadero)
- 5 dagen autohuur, categorie economy, inclusief ongelimiteerde kilometers. 
- Luchthaventransfers


Niet inbegrepen bij de reissom:
- visum voor Cuba, EUR 29,95 per persoon (te verkrijgen via DreamTravels)
- Verplichte autoverzekering EUR 20 per auto per nacht voor de volledige afkoop van het eigen risico. Er geldt een waarborgsom van EUR 200, ter plaatse te betalen.
- Achterlatingskosten autohuur, prijs op aanvraag 
- Administratiekosten autohuur EUR 20, ter plaatse te betalen
- overige maaltijden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)


Een 9-daagse kennismakingsreis met overnachting in gastvrije middenklasse Casa Particulares. U sluit de reis af met 2 overnachtingen aan het strand van Varadero! U rijdt van het prachtige, bruisende Havana naar de tabaksplantages en grappige bergen, de Mogotes, van Viñales. U kunt een uitstapje maken naar kleine eilandjes met witte stranden en palmbomen om weer via de uitzonderlijk mooie groene natuur van het binnenland uiteindelijk uit te rusten aan de turquoise zee van Varadero.

Dag 1: Amsterdam - Havana
Dag 2: Havana
Dag 3: Havana - Cojimar - Havana
Dag 4: Havana - Vinales
Dag 5: Vinales - Cayo Jutia - Vinales
Dag 6: Vinales - Varadero
Dag 7: Varadero
Dag 8: Varadero - Amsterdam
Dag 9: Amsterdam 

 

Uw reis op maat
Deze reis is slechts een voorbeeld. Wilt u deze route aanpassen of uw eigen reis samenstellen? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat. Graag bespreken wij met u uw reiswensen.
Ook indien u met kinderen reist, stellen wij graag een voorstel op maat voor u samen, inclusief de kinderkortingen die van toepassing zijn op bijv. vluchten en accommodatie

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie