Een unieke mix van historie, muziek en ‘southern hospitality’ maken het Diepe Zuiden tot een bijzondere reisbestemming. Vele Amerikaanse muziekstijlen vinden hun oorsprong op de katoenvelden, in de Mississippi Delta en in de rokerige bars van het Zuiden. Van de blues in Mississippi tot de jazz in het French Quarter van New Orleans. Van de country in Nashville tot de King of Rock ’n Roll in Memphis. Ook nu nog is de muziek overal tijdens uw vakantie in het Diepe Zuiden.

De zuidelijke staten hebben een bepalende rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Het was de slavernij die zorgde voor rijkdom in het gebied, maar de Deep South was ook het toneel van de opkomst van de burgerrechtenbeweging en Dr. Martin Luther King jr. Door de Deep South vindt u nog vele statige plantagehuizen, stille getuigen van de roemruchte geschiedenis en in Memphis is The Lorraine Motel, waar Martin Luther King werd vermoord, nu het Civil Rights Museum.

New Orleans is een bijzondere stad, waar cajun en creole zich hebben vermengd tot een bijzondere cultuur, en voodoo en jazz elkaars buren zijn. Absoluut hoogtepunt zijn de gerechten uit de cajunkeuken.  Tijdens uw vakantie in het Diepe Zuiden zult u ongetwijfeld heerlijk en overvloedig eten;  van verse vis en krab aan de kust tot burgers en country fried chicken in het binnenland. En altijd met een sausje ‘Southern Hospitality’. 

In Texas vindt u het echte Amerika van de cowboys en uitgestrekte landschappen. Dit is de staat met de uitgestrekte ranches, die ook hun deuren openstellen voor bezoekers. Boeiende steden, zoals Houston, Dallas en niet te vergeten San Antonio, met de gezellige RiverWalk vragen ook om een bezoek. Reist u verder westwaarts, dan mag de adembenemende schoonheid van de woestijn in Big Bend National Park niet op uw programma ontbreken.

Het Diepe Zuiden en Texas zijn de ideale bestemmingen voor een fly-drive vakantie. Combineer een reis door het binnenland met een strandverblijf aan de kust van South en North Carolina of sluit af met een strandvakantie in Florida. U kunt de Southern Hospitality van dichtbij meemaken tijdens een verblijf in een van de vele guesthouses en bed & breakfast accommodaties. Ook is het mogelijk om in een van de plantagehuizen te overnachten. Wilt u zich een cowboy voelen, kies dan voor een verblijf op een heuse ranch in Texas.

Insider Tips


- Beluister een band in Morgan Freeman's Ground Zero Blues Bar
- Hoor de verhalen achter de bovengrondse graven in New Orleans
- Zie het geboortehuis en het graf van Elvis Presley
- Ga terug in de tijd en overnacht in een plantagehuis
- Kruip achter de microfoon in Sun Studios
- Ervaar 'the cowboy life' op een ranch in Texas