Overige vragen

Vragen per onderwerp

In de rubriek FAQ (Frequently Asked Questions) vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op, mail naar info@dreamtravels.nl of bel + 31 (0)20 428 05 55 (optie 7)

De benodigde documenten hangen af van het land waarvan u vandaan komt. Onderstaand geven wij u een overzicht van de vereiste reisdocumenten indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort.

Iedereen die naar de Verenigde Staten reist moet in het bezit zijn van een Machine Readable Passport, dat tevens over biometrische gegevens beschikt. Alle Nederlandse paspoorten die vanaf 2007 zijn afgegeven, voldoen aan deze eisen. Blijft u niet langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten en reist u met een ESTA (zie hieronder), dan dient uw paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer in Nederland.

Alle passagiers, inclusief kinderen, dienen over een eigen paspoort te beschikken.

Reist u met een Nederlands paspoort en blijft u niet langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten, dan valt u onder het Visa Waiver Program. U heeft dan geen visum nodig, maar dient wel een reistoestemming aan te vragen via ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Hieraan zijn kosten verbonden (USD 14 per persoon), die alleen per creditcard kunnen worden voldaan.

Wij raden u aan deze ESTA op tijd aan te vragen. In de meeste gevallen krijgt u meteen na de aanvraag de reistoestemming. Dit kan echter ook enkele dagen in beslag nemen. Mocht uw aanvraag onverhoopt worden afgewezen, dan dient u alsnog een visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade. Dream Travels is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het verloop van uw ESTA-aanvraag.

Kik hier om uw ESTA aan te vragen.

Voor meer informatie en de laatste informatie over de benodigde reisdocumenten, zie de website van de Amerikaanse ambassade.

Let op: ook indien u via Canada naar de Verenigde Staten vliegt moet u tevens in het bezit zijn van een ETA (reistoestemming voor Canada).

 

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie