Nieuw-Zeeland North Island Discovery

Een reis vol afwisseling! Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een ongekende variatie aan natuur! Van de bijna tropische stranden in de Bay of Island tot het geothermische natuurgeweld rondom Rotorua en Tongariro National Park.

Dag 1 en 2: Amsterdam - Auckland
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Auckland op het Noordereiland.


Dag 3: Aankomst Auckland
Bij aankomst in Auckland wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. U ontvangt dan tevens een informatiepakket met de gedetailleerde beschrijving van uw reis. De rest van de dag kunt u Auckland verkennen.

Overnachting: Auckland City Hotel

N.B. Indien u vliegt met Singapore Airlines komt u mogelijk reeds in de nacht van dag 2 en 3 aan in Auckland. Wij zullen dan een extra overnachting voor u reserveren (niet inbegrepen bij de prijs)

Dag 4: Auckland - Paihia (230 km)
In de ochtend haalt u de huurauto op en rijdt noordwaarts. U passeert Whangarei en komt aan in Kawakawa. Dit plaatsje is beroemd vanwege de bijzonder gedecoreerde toiletten! Het nalatenschap van de Oostenrijker Hundertwasser. De dag eindigt in Paihia, gelegen in de regio die bekend staat als de Bay of Islands.

Overnachting: Paihia Pacific Resort Hotel

Dag 5: Bay of Islands
De hele dag om de mooie Bay of Islands te verkennen. U kunt een boottocht maken, duiken, zelfs zwemmen met dolfijnen of heerlijk ontspannen op een van de stranden. Breng ook zeker een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds, waar in 1840 het verdrag tussen de Maori en de Engelsen werd gesloten.

Overnachting: Paihia Pacific Resort Hotel

Dag 6: Paihia - Hahei (400 km)
U keert terug naar Auckland en passeert de stad en rijdt oostwaarts naar het Coromandel Peninsula. Langzaamaan maken de groene heuvels met weides vol koeien en schapen plaats voor de vlakke Hauraki Plains. De komende 2 nachten verblijft u op het Coromandel Peninsula.

Overnachting: The Church

Dag 7: Coromandel
De mooie kustlijn van de Coromandel bestaat uit een aaneenschakeling van witte zandstranden en geheime grotten. Bij Cathedral Cove vormt een natuurlijke boog de scheiding tussen twee kleine baaien. Op het nabijgelegen Hot Water Beach kunt u uw eigen kuil graven en baden in de minerale bronnen.

Overnachting: The Church

Dag 8: Hahei - Whakatane (240 km)
U volgt de Pacific Coast Highway naar Whakatane. In Te Puke draait alles om de nationale fruitsoort van Nieuw-Zeeland, de kiwi. U kunt hier allerlei lekkernijen proeven, gemaakt uit kiwi’s. Er is zelfs wijn met kiwismaak. Uw eindpunt voor vandaag is Whakatane, gelegen in de Bay of Plenty. Whakatane is een van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland en uitvalsbasis voor een bezoek aan White Island. De spectaculaire vulkaan op dit eiland kan per boot of helicopter worden bezocht.

Overnachting: White Island Rendezvous

Dag 9: Whakatane - Rotorua (90 km)
Een korte rit naar Rotorua. U rijdt door een heuvelachtig landschap De meeste van deze heuvels hier zijn uitgedoofde vulkanen en voorbodes van het geothermische natuurgeweld dat u in Rotorua wacht.

Overnachting: Sudima Hotel Lake Rotorua

Dag 10: Rotorua
De hele dag om de bijzondere omgeving van Rotorua te verkennen. Waar u ook bent, overal ziet u de geothermische activiteiten. In en om het meer ziet u overal de rookpluimen van de warmwaterbronnen. Bijzonder is zeker een bezoek aan een van de geothermische parken, waar u de poelen in de meest bijzondere kleuren kunt aanschouwen. Een paradijs voor fotografen. Rotorua is ook de plek om kennis te maken met de cultuur van de Maori.

Overnachting: Sudima Hotel Lake Rotorua

Dag 11: Rotorua - Tongariro NP (180 km)
U rijdt langs de oever van Lake Taupo zuidwaarts. Langzaamaan doemen de besneeuwde toppen van 3 vulkanen voor u op. U overnacht in Ruapehu aan de voet van de vulkaan.

Overnachting: The Park Hotel

Dag 12: Tongariro National Park
Het vulkaangebied van Tongariro National Park biedt een onverwachte variatie in landschappen. Vruchtbare alpenweides, heldere meren worden afgewisseld door kale vulkaantoppen en geothermische activiteit. De drie vulkanen in het park zijn nog actief. Wij raden u aan vandaag tijdens een wandeling dit bijzondere landschap te verkennen. Voor geoefende wandelaars is er de uitdagende Tongariro Crossing, maar ook kortere wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Of maak een rondvlucht over de vulkaankraters.

Overnachting: The Park Hotel

Dag 13: Tongariro NP - Napier (235 km)
De weg vandaag leidt u over een mooie route door het dunbevolkte binnenland van het Noordereiland. U passeert uitgestrekte landerijen en het onherbergzamen berggebied van het Kaweka Forest Park. Bij Napier bereikt u weer de bewoonde wereld.

Overnachting: Havelock House inclusief ontbijt

Dag 14: Napier
Na een verwoestende aardbeving in 1931 werd Napier herbouwd in de toen populaire Art-Deco stijl. Tijdens een wandeling door de stad ziet u veel gebouwen in deze unieke bouwstijl, aangevuld met Nieuw-Zeelandse details, zoals Maori-motieven. In Hawke’s Bay, de ‘fruitschaal’ van Nieuw-Zeeland, zorgen warme zomers en koele winters voor een ideaal klimaat voor wijnbouw en fruitteelt. Veel wijnhuizen ontvangen u graag en laten u kennismaken met de uitstekende wijnen. Bij Cape Kidnappers ziet u een unieke kolonie jan-van-genten.

Overnachting: Havelock House inclusief ontbijt

Dag 15: Napier - Wellington
U rijdt verder zuidwaarts op weg naar het eindpunt van uw reis over het Noordereiland. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en een belangrijk centrum voor kunst en cultuur. In Te Papa, het nationale museum, komt u meer te weten over het heden en verleden van Nieuw-Zeeland. Vanavond kunt u hier dineren in een van de vele uitstekende restaurants.

Overnachting: Travelodge Wellington

Dag 16: Wellington - Amsterdam
U rijdt naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert voor de terugvlucht naar Amsterdam.
TIP: U kunt deze reis ook verlengen met een bezoek aan het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland of breng nog enkele dagen door in Australië. In veel gevallen moet u toch in Sydney of Brisbane overstappen.

Dag 17: Aankomst Amsterdam

Nieuw-Zeeland North Island Discovery

Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 sterren hotels..

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Standaard:
 • Auckland: Auckland City Hotel of gelijkwaardig
 • Paihia: Paihia Pacific Hotel of gelijkwaardig
 • Hahei: The Church of gelijkwaardig
 • Whakatane: White Island Rendezvous of gelijkwaardig
 • Rotorua: Sudima Hotel Lake Rotorua of gelijkwaardig
 • Tongariro NP: The Park Hotel of gelijkwaardig
 • Napier: Havelock House of gelijkwaardig
 • Wellington: Travelodge Wellington of gelijkwaardig
 • Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Nieuw-Zeeland.
  Bay of Islands

  Op zoek naar dolfijnen en The Hole in the Rock
  Er is geen betere manier om de Bay of Islands te verkennen, dan met een cruise. Tijdens een halve-dagcruise vaart u met een excursieboot door het gebied. U komt tot het uiterste puntje van het Cape Brett Peninsula en ziet de beroemde Hole in the Rock. Onderweg heeft u grote kans om dolfijnen te zien!

  Snorkelen met dolfijnen
  Het hele jaar door leven de dolfijnen in de Bay of Islands. Tijdens een ecocruise gaat u op zoek naar deze leuke dieren. U kunt ze vanaf de boot bewonderen, maar krijgt ook de gelegenheid om met deze speelse dieren te snorkelen. Een onvergetelijke ervaring!

  Coromandel Schiereiland

  Kajakken naar Cathedral Cove
  Het Te Whanganui-A-Hei Marine Reserve is een paradijs voor kajakkers, vol met stranden en unieke rotsformaties. Tijdens een begeleide excursie peddelt u langs de kust en door grotten. Wie weet wordt u wel vergezeld door speelse dolfijnen. De tocht eindigt bij Cathedral Cove, waar u kunt ontspannen met een warme versnapering.

  Wandel over de Coastal Walkway
  De 3-4 uur durende wandeling volgt de Coromandel Coastal Walkway. Dit smalle pad, dat de oost- en westkust van het schiereiland verbindt, werd lang geleden al gebruikt door Maori en kolonisten. U doorkruist oerbossen, loopt langs een prachtige rotskust en kunt onderweg genieten van de prachtige uitzichten.

  Whakatane

  White Island per boot
  Een boottocht van 80 minuten brengt u naar de enige actieve vulkaaneiland van Nieuw-Zeeland, White Island. Hier waant u zich op een buitenaardse planeet. Beschermd met helm en gasmasker verkent u het eiland. U kunt tot vlakbij het kratermeer komen, dat door de tijd heen steeds van vorm en kleur verandert. Na een uitgebreide rondleiding over het eiland gaat u terug aan boord voor de terugtocht. Onderweg ziet u wellicht dolfijnen en walvissen. De excursie duurt totaal 6 uur.

  Rotorua

  Roturua: Te Põ, een avond met de Maori
  Leer meer over de Maori en hun unieke cultuur tijdens een avond in Te Põ. U geniet van een maaltijd met Maori-gerechten. Na het diner gaat u aan boord van een waka en vaart u naar het geothermische wonderland van de Te Puia vallei. U ziet onder andere de indrukwekkende Pohutu Geyser. Ondertussen vertelt uw gids u oude verhalen en legendes.

  Rotorua: zweef tussen de boomtoppen.
  Zie het Nieuw-Zeelandse oerbos vanuit een ander perspectief, vanaf 22 meter hoogte. Veilig ingesnoerd zweeft u van platform naar platform tussen de boomtoppen. Een unieke manier om het eeuwoude bos te ervaren en u echt één te voelen met de natuur.

  Rotorua: zie de zeldzame kiwi
  Wilt u de nationale vogel van Nieuw-Zeeland, de kiwi, in het echt aanschouwen? Wij kunnen voor u een bezoek regelen aan een broedkamer van deze bijzondere vogel. Zie hoe de eieren worden uitgebroed en hoe de kuikens verzorgd worden, voordat ze in het wild worden uitgezet.


  Tongariro National Park

  Tongariro National Park: Zie de vulkanen vanuit de lucht
  Tijdens een rondvlucht van ca. 35 minuten vliegt u in een Cessna over de 3 vulkanen van Tongariro National Park. U ziet de actieve krater van Mt. Ruapehu en passeert verschillende locaties uit de Lord of the Rings Trilogie.

  Tongariro National Park: op avontuur met een gids
  Samen met een gids verkent u het buitenaardse vulkaanlandschap van Tongariro National Park. U kunt de uitdaging aangaan en de 17 kilometer lange Tongariro Trek lopen (7-8 uur) of kiezen voor een kortere wandeling over Restful Ridge. .

  Napier

  Napier Art Deco en wijnen
  Combineer een stadstour door Napier met een exclusieve tour achter de schermen van de Church Road Winery. Laat u door een gids informeren over de geschiedenis van de bijzondere Art Deco bouwkunst in Napier. Vervolgens begeeft u zich naar de Church Road Winery waar u in de wijnkelder direct vanuit het vat kunt proeven. Deze 5-uur durende excursie wordt afgesloten met een heerlijke lunch.

  Fietsen door de wijngaarden
  Tijdens deze halve-dagexcursie fiets u met een gids door de wijngaarden van Hawke’s Bay. Onderweg bezoekt u zo’n 7 wijngaarden. Uiteraard is er voldoende tijd om de heerlijke wijnen te proeven. Deze heerlijke excursie eindigt met een lunch in een van de wijnhuizen.

  Nieuw-Zeeland Noordereiland

  Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is een eiland van contrasten; van de witte stranden tot dichte regenwouden, van glooiende graslanden tot verlaten vulkaangebieden en van Maori-cultuur tot de moderne steden Auckland en Wellington.

  Auckland
  De meeste bezoekers komen aan in Auckland De stad ligt aan een grote haven en doet zijn naam 'City of Sails' eer aan. Auckland is gebouwd rondom en op uitgedoofde vulkanen, die een belangrijke betekenis voor de Maori hebben. Het is een levendige stad, die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. De mooie ligging en het prettige klimaat maken dat de stad zeer in trek is. Moderne gebouwen staan er naast houten koloniale huizen. De wijken Parnell en Ponsonby zijn populair vanwege de leuke galeries, boetieks en restaurants en 's avonds is het Viaduct Basin aan de haven 'the place to be". Voor de kust van Auckland liggen heerlijke eilanden, zoals het populaire Waiheke Island en het ongerepte Great Barrier Island.

  Bay of Islands en Northland
  In het noorden vindt u de charmante Bay of Islands, een gebied vol kleine dorpjes, glooiende weilanden omringd door oude bossen vol kauribomen. De grootste aantrekkingskracht hebben echter de sneeuwwitte stranden en het heldere water van de Stille Oceaan. Voor de kust liggen 144 eilanden met ontelbare verlaten baaien en in het water leven walvissen en zeeleeuwen. Noordwaarts, in Northland, vindt u een ruige kustlijn met prachtige baaien en verlaten stranden. Voor de kust ligt het wrak van de Rainbow Warrior van Greenpeace, een populaire spot voor duikers. In het uiterste noorden ligt de landtong van Cape Reinga, die door de Maori de 'vissenstaart' wordt genoemd. Hier ligt het eindeloze strand van Ninety Mile Beach.
  Het noordwesten, aan de Kauri Coast, is het gebied van de oeroude Kauri-bossen. In het Waipoua Forest vindt u de oudste bomen met een enorme omvang. Sommige zijn zelfs meer dan 2000 jaar oud. Dit bosgebied is van grote betekenis voor de Maori en het is dan ook aan te raden er met een gids op uit te trekken.

  Coromandel
  Ten zuidoosten van Auckland bereikt u het gebied van de Coromandel. Geniet hier aan het gouden strand van Hahei Beach en wandel naar de Cathedral Cove. Op Hot Water Beach kunt u uw eigen warmwaterbad graven. Het binnenland van het schiereiland is begroeid met een dicht regenwoud en was ooit het gebied van goudzoekers.
  De eindeloze kustlijn van de Bay of Plenty is een populaire vakantiebestemming voor de Nieuw-Zeelanders. Voor de kust ligt het kleine White Island met de actiefste vulkaan van Nieuw-Zeeland. Vanaf het vasteland zijn de rookpluimen zelfs zichtbaar. Een excursie per helikopter bent u tot aan de krater.

  East Cape & Hawkes Bay
  De rustige East Cape strekt zich uit langs de Stille Oceaan, van Opotiki tot Te Araroa. Gisborne ziet als eerste stad ter wereld een nieuwe dag en wordt omringd door een vruchtbaar gebied vol fruitbomen en wijngaarden. De Pacific Coast Highway voert u door oude bossen met pohutukawa-bomen, kleine dorpjes vol Maori-cultuur en langs verlaten baaien. Verder zuidwaarts bereikt u het stadje Napier. Na een verwoestende aardbeving in 1931 werd de stad herbouwd in de toen populaire Art-Deco stijl. In Hawke's Bay, de 'fruitschaal' van Nieuw-Zeeland, zorgen warme zomers en koele winters voor een ideaal klimaat voor wijnbouw en fruitteelt.

  Binnenland
  Bestaat een deel van het binnenland uit een lieflijk landschap vol glooiende heuvels, in het hart van het Noordereiland wacht een hele ander landschap. De populaire bestemming Rotorua is bekend om de uitzonderlijke geothermische activiteit Hier ziet u een unieke verzameling van spuitende geisers, bubbelende modderpoelen en stomende zwavelmeren. Dit is ook de plek om kennis te maken met de cultuur van de Maori.
  Het grootste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Taupo ligt in het hart van het Noordereiland, een populaire bestemming voor watersporters en vissers. Het meer is prachtig gelegen en in verlaten baaien kunt u nog eeuwenoude rotstekeningen van Maori zien. Als decor dienen de indrukwekkende vulkaantoppen van Tongariro National Park. Het vulkaanlandschap met smaragdgroenen meren en lavastromen kunt u tijdens een wandeling verkennen. Ook een rondvlucht behoort tot de mogelijkheden.

  Wellington en Kapiti Island
  In het uiterste zuiden van het Noordereiland ligt de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Dit is de stad voor de kunst- en cultuurliefhebber. Moderne architectuur en felgekleurde Victoriaanse huizen bepalen hier het straatbeeld. Restaurants serveren hier de wijnen uit de nabijgelegen Wairarapa-regio.
  Aan de westkust ligt het bijzondere Kapiti Island, een natuurreservaat dat de beschermde leefomgeving vormt voor vele beschermde inheemse vogelsoorten.

  nz-essentials-11

  Auckland

  De meeste bezoekers komen aan in Auckland De stad ligt aan een grote haven en doet zijn naam 'City of Sails' eer aan. Auckland is gebouwd rondom en op uitgedoofde vulkanen, die een belangrijke betekenis voor de Maori hebben. Het is een levendige stad, die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. De mooie ligging en het prettige klimaat maken dat de stad zeer in trek is. Moderne gebouwen staan er naast houten koloniale huizen. De wijken Parnell en Ponsonby zijn populair vanwege de leuke galeries, boetieks en restaurants en 's avonds is het Viaduct Basin aan de haven 'the place to be'. Voor de kust van Auckland liggen heerlijke eilanden, zoals het populaire Waiheke Island en het ongerepte Great Barrier Island.

  nz-essentials-10

  Rotorua

  De populaire bestemming Rotorua is bekend om de uitzonderlijke geothermische activiteit Hier ziet u een unieke verzameling van spuitende geisers, bubbelende modderpoelen en stomende zwavelmeren. Dit is ook de plek om kennis te maken met de cultuur van de Maori.

  nz-wellington

  Wellington

  In het uiterste zuiden van het Noordereiland ligt de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Dit is de stad voor de kunst- en cultuurliefhebber. Moderne architectuur en felgekleurde Victoriaanse huizen bepalen hier het straatbeeld. Restaurants serveren hier de wijnen uit de nabijgelegen Wairarapa-regio.

  nz-essentials-1

  Nieuw-Zeeland

  Reis met DreamTravels naar Nieuw-Zeeland. Wij hebben jarenlange reiservaring in Nieuw-Zeeland,    tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat!      U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam – Auckland / Wellington - Amsterdam en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse) - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 13 dagen autohuur GO Rentals, type Touring (Midsize) inclusief standaardverzekering
  - hotelovernachtingen
  - maaltijden volgens programma
  - transfer bij aankomst in Auckland
  - transfer bij ophalen en na inleveren van uw huurauto
  - Informatiemap met routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  -
  Inclusive package autohuur, incl. volledige afkoop eigen risico, banden- en ruitenverzerking en GPS (tijdens boeking bij te reserveren)
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanaf-prijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra’s.

  Een reis vol afwisseling! Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland biedt een ongekende variatie aan natuur! Van de bijna tropische stranden in de Bay of Island tot het geothermische natuurgeweld rondom Rotorua en Tongariro National Park. Aan de oostkust ligt Napier, een interessant stadje vol Art-Deco architectuur, omringd door vele wijngaarden. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, is een gezellige stad vol cultuur en leuke cafés en restaurants. Hier eindigt deze uitgebreide kennismaking met het Noordereiland. U kunt deze reis uitstekend combineren met een bezoek aan het Zuidereiland of bijvoorbeeld enkele dagen aan het strand in Queensland, Australië. 

   

  Dag 1 en 2: Amsterdam - Auckland
  Dag 3: Aankomst Auckland
  Dag 4: Auckland - Paihia
  Dag 5: Bay of Islands
  Dag 6: Paihia - Hahei
  Dag 7: Coromandel
  Dag 8: Hahei - Whakatane
  Dag 9: Whakatane - Rotorua
  Dag 10: Rotorua
  Dag 11: Rotorua - Tongariro NP
  Dag 12: Tongariro National Park
  Dag 13: Tongariro NP - Napier
  Dag 14: Napier
  Dag 15: Napier - Wellington
  Dag 16: Wellington - Amsterdam
  Dag 17: Aankomst Amsterdam

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie