Nieuw-Zeeland South Island Discovery - Boutique

Tijdens deze 3-weekse ontdekkingsreis over het Zuidereiland overnacht u in mooie, kleinschalige accommodaties. U doorkruist een groot aantal natuurgebieden, van de mooie kusten vol bijzonder dierenleven tot de majestueuze bergen in het binnenland. Bijzonder is ook een verblijf op Stewart Island, het zuidelijkste eiland van Nieuw-Zeeland.


Dag 1 en 2: Amsterdam - Christchurch
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Christchurch op het Zuidereiland.

Dag 3: Aankomst Christchurch
Bij aankomst in Christchurch wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. U ontvangt dan tevens een informatiepakket met de gedetailleerde beschrijving van uw reis. De rest van de dag kunt u Christchurch verkennen.

Overnachting: The George

Dag 4: Christchurch - Mount Cook (325 km)
In de ochtend haalt u uw huurauto op en begint uw autoreis door Nieuw-Zeeland. U passeert de vriendelijke dorpjes Geraldine en Fairly op weg naar Lake Tekapo. Een eerste kennismaking met de prachtige natuur van het Zuidereiland! Het turquoise gekleurde meer steekt fel af tegen de bergtoppen van de Southern Alps. De laatste 55 kilometer rijdt u langs de oever van het meer. Dit is een van de mooiste routes van Nieuw-Zeeland. Overnachting in Mount Cook, gelegen aan de voet van de gelijknamige berg. Vanuit het dorpje leiden diverse wandelroutes u door het mooie berggebied van Aoraki/Mount Cook National Park.

Overnachting:The Hermitage Mount Cook

Dag 5: Mount Cook – Dunedin (320 km)
Onderweg zuidwaarts naar Omarama heeft u de keuze uit verschillende routes. U kunt bijvoorbeeld voor de route via Lake Ohau kiezen, een mooie rit met uitzicht over het meer en de Southern Alps. U weet dat u in Omarama bent aangekomen, als u het gigantische standbeeld van een merinoschaap ziet! De unieke ligging van dit plaatsje maakt het tot een paradijs voor zweefvliegers. Houd op weg naar Dunedin uw camera in de aanslag. Achtereenvolgens doemen de helderblauwe meren Lake Benmore, Lake Aviemore en Lake Waikati voor u op. Eenmaal aan de kust ziet u de bijzondere Moeraki Boulders, evenals de pelsrobben en geloogpinguins bij het Moeraki Lighthouse. De dag eindigt in Dunedin, een stad waar de Schotse invloeden duidelijk zichtbaar zijn.

Overnachting: Hilltop on High inclusief ontbijt

Dag 6: Dunedin
De hele dag om Dunedin en omgeving te verkennen. Dunedin is de toegangspoort tot het Otago-schiereiland. Dit ruige schiereiland is het leefgebied van albatrossen en de zeldzame geeloogpinguïn. Vanaf de kust kunt u boottochten maken op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen. Ook kunt u Larnach Castle bezoeken, een bijzonder kasteel met mooie tuinen.

Overnachting: Hilltop on High inclusief ontbijt

Dag 7: Dunedin – Catlins (160 km)
U bereikt het uiterste zuiden van het Zuidereiland, waar het leven in een lagere versnelling verloopt. Watervallen en ongerepte bossen grenzen er aan de ruige kust. Wij raden u aan de korte wandeling te maken naar de Purakaunui watervallen. Vanaf Nugget Point heeft u grote kans diverse diersoorten te zien. Pelsrobben, Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen en zeeolifanten leven hier samen op de rotsen. Ook ziet u wellicht geeloog- en dwergpinguïns. Bij Curio Bay ligt het curieuze versteende woud, meer dan 180 miljoen jaar oud.

Overnachting: Kenthurst Lodge B&B inclusief ontbijt

Dag 8: Catlins - Stewart Island
U maakt de overtocht naar Stewart Island (ca. 1 uur). Meer dan 85% van dit eiland is beschermd als nationaal park. Het eiland heeft slechts 28 kilometer aan autowegen en meer dan 280 kilometer aan wandelpaden. Op Stewart Island leeft de bruine kiwi (Tokoeka), die – anders dan zijn soortgenoten – overdag en ’s nachts actief is. Wist u dat er meer kiwi’s dan mensen op het eiland wonen?

Overnachting: Stewart Island Lodge inclusief continentaal ontbijt

Dag 9: Stewart Island
De hele dag om Stewart Island te verkennen. Voor vogelliefhebbers is Ulva Island een must, op dit beschermde eilandparadijs leven vele bijzondere inheemse vogelsoorten.

Overnachting: Stewart Island Lodge inclusief continentaal ontbijt

Dag 10: Stewart Island - Te Anau (185 km)
U keert terug naar het Zuidereiland en rijdt verder naar Te Anau. Te Anau is de perfecte uitvalsbasis voor Fiordland National Park, met de beroemde Milford en Doubtful Sound.

Overnachting: Dunluce B&B inclusief ontbijt

Dag 11: Te Anau
Een bezoek aan een van de fjorden is een must tijdens uw vakantie in Nieuw-Zeeland. Het maken van boottocht, kajakken, wandelen of zelfs rondvluchten behoren tot de mogelijkheden. Wij raden u aan deze excursie vooraf te boeken en helpen u graag met het maken van een keuze uit de vele mogelijkheden.

Overnachting: Dunluce B&B inclusief ontbijt

Dag 12: Te Anau - Queenstown
Vandaag staat een korte maar prachtige rit op het programma. U doorkruist een prachtig berglandschap en volgt de oever van Lake Wakatipu. Onderweg geniet u van het ene mooie uitzicht na het andere. Heldere rivieren doorkruizen het gebied, een populaire plek voor vissers.

Overnachting: Browns Boutique Hotel inclusief ontbijt

Dag 13: Queenstown
De hele dag om op eigen gelegenheid Queenstown te verkennen. Niet voor niets is dit een van de populairste plaatsen in Nieuw-Zeeland. De plaats is prachtig gelegen omringd door de Southern Alps en Lake Wakatipu. Het wordt ook wel de ‘Adventure Capital of the World’ genoemd. U heeft er de keuze uit vele activiteiten, zoals wandelen, raften en bungy jumpen, maar kunt er ook uitstekend winkelen en dineren. Ook een boottocht over het meer behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting:Browns Boutique Hotel

Dag 14: Queenstown - Franz Josef
Een adembenemende route door een van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. U rijdt door de wildernis en passeert het plaatsje Makarora, voordat u via een weg vol bochten de Haast Pass bereikt. U bereikt het prachtige landschap van de Westkust, vol dichte regenwouden, ruige bergtoppen en de gletsjers van Westland Tai Poutini National Park. U overnacht in Franz Josef, vlakbij de gelijknamige gletsjer. Deze enorme gletsjer loopt tot aan het regenwoud en komt tot vlakbij de ruige kust. Een van de ruigste natuurgebieden van Nieuw-Zeeland.

Overnachting: Westwood Lodge inclusief ontbijt


Dag 15: Franz Josef - Punakaiki/Greymouth (220 km)
U vervolgt uw reis langs de ruige Westkust en passeert weilanden, rivieren, oude spoorbruggen. In Punaikaki kunt u een bezoek brengen aan de beroemde ‘pannenkoekrotsen’ in Paparoa National Park Tijdens een eenvoudige wandeling van ca. 25 minuten passeert de bijzondere rotsformaties en ziet u de spuitgaten, waardoor het zeewater met enorme kracht omhoog wordt gespoten. U verblijft vanavond in een unieke accommodatie, een ‘treehouse’ midden tussen de bomen.

Overnachting: Breakers Boutique Accommodation inclusief ontbijt

Dag 16: Punakaiki/Greymouth - Abel Tasman NP (280 km)
Een mooie weg leidt u door de Buller Gorge. De gelijknamige brug is de langste hangbrug van Nieuw-Zeeland, 17 meter boven de Buller River. In en om de brug kunt u verschillende activiteiten ondernemen. De volgende stop vandaag is Murchison, waar u in het museum meer te weten komt over de aardbeving die in 1929 het gebied trof. Uw dag eindigt in Marahau, de toegangspoort tot Abel Tasman National Park.

Overnachting: Bellbird Lodge inclusief ontbijt

Dag 17: Abel Tasman National Park
De hele dag om Abel Tasman National Park te verkennen. Combineer vandaag activiteiten met een ontspannen verblijf aan het strand. Dit kustparadijs kunt u per boot, kajak of te voet verkennen. Onderweg kunt u heerlijk genieten aan de mooie stranden.

Overnachting: Bellbird Lodge inclusief ontbijt

Dag 18: Abel Tasman NP - Kaikoura (430 km)
U doorkruist het Maruia Forest, leefgebied van de Kakariki-parkiet en rijdt de Lewis Pass op weg naar Hanmer Springs. Hier kunt u heerlijk ontspannen in de minerale bronnen of deelnemen aan een van de vele activiteiten, zoals wandelen, paardrijden, jetboaten of bungy jumpen. Vervolgens rijdt u via Lyford naar Kaikoura. Dit leuke plaatsje is prachtig gelegen tussen de bergen van de Kaikoura Range en de Stille Oceaan. Dit is de plek in Nieuw-Zeeland om walvissen te spotten. Regelmatig vertrekken er bootexcursies op zoek naar deze unieke dieren.

Overnachting: The Hamptons inclusief ontbijt

Dag 19: Kaikoura – Christchurch
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken (niet inbegrepen), voordat u terugrijdt naar Christchurch voor de laatste overnachting.

Overnachting: The George

Dag 20: Christchurch – Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht (met overstap) naar Amsterdam

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Nieuw-Zeeland South Island Discovery - Boutique

Tijdens deze fly-drive logeert u in kleinschalige 4 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Christchurch: The George of gelijkwaardig
 • Mount Cook: The Hermitage of gelijkwaardig
 • Dunedin: Hilltop on High of gelijkwaardig
 • The Catlins: Kenthurst Lodge B&B of gelijkwaardig
 • Stewart Island: Stewart Island Lodge of gelijkwaardig
 • Te Anau: Dunluce B&B of gelijkwaardig
 • Queenstown: Browns Boutique Hotle of gelijkwaardig
 • Franz Josef: Westwood Lodge of gelijkwaardig
 • Punakaiki: Breakers Boutique Hotel of gelijkwaardig
 • Marahau: Bellbird Lodge of gelijkwaardig
 • Kaikoura: The Hamptons of gelijkwaardig
 • Auckland: The George of gelijkwaardig
 • >
  Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Nieuw-Zeeland!

  Dunedin

  De bijzondere dierenwereld van het Otago Schiereiland.
  Het Otago Schiereiland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Langs en voor de kust leeft een groot aantal unieke diersoorten. Met een natuurgids van Elm Wildlife Tours komt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet zult komen. U gaat op zoek naar zeeleeuwen, geeloogpinguïns, dwergpinguïns en ziet een kolonie pelsrobben. Vanaf Taiaroa Head aanschouwt u de indrukwekkende koningsalbatros, evenals vele anddere vogelsoorten.


  Stewart Island

  Het vogelparadijs op Ulva Island
  Ulva Island is een paradijs voor vogelliefhebbers. Veel inheemse vogelsoorten leven hier zonder enige dreiging van roofdieren. Samen met een vogelkenner gaat u op zoek naar de zeldzame en bedreigde vogels en planten. Een bijzondere excursie naar een unieke en oeroude wereld.

  Te Anau

  Ontdek de schoonheid van de Milford Sound
  Geniet van de schoonheid van het fjordengebied van de Milford Sound aan boord van de Milford Mariner of de Milford Mariner. U brengt 2,5 uur aan boord door. Onderweg gevven natuurgidsen u uitleg over de omgeving en de unieke dierenwereld in de Sound. Wie weet ziet u zeehonden, dolfijnen en pinguïns.

  Geniet van stilte van de Doubtful Sound
  Vanuit Manapouri gaat u per boot en bus via een mooie route naar Deep Cove, aan het begin van de Doubtful Sound. Hier gaat u aan boord voor een 3 uur durende cruise door de afgelegen Doubtful Sound. Geniet van het prachtige landschap, vol watervallen, regenwoud en beboste bergen. Onderweg ziet u dolfijnen en pelsrobben en wellicht pinguïns. Een bioloog geeft onderweg uitleg over alles wat u tegenkomt. Op de terugweg worden de motoren stilgezet en kunt u optimaal genieten van de stilte van de Sound.

  Per kajak door de Milford Sound.
  Verken de MIlford Sound in uw eigen kajak en zie de fascinerende onderwaterwereld tijdens deze afwisselende excursie. Uw avontuur begint met een boottocht door de Milford Sound. Geniet van de mooie natuur en zie de dieren, zoals zeehonden en dolfijnen. U gaat van boord bij het het MIlford Discovery Centre en daalt 10 meter af voor een kijkje in de onderwaterwereld van de Sound. Hoogtepunt van de ochtend is een kajakavontuur. Samen met een gids verkent u de Harrison Cove.

  Per kajak door de Doubtful Sound
  Nergens voelt u de macht van de natuur beter, dan in uw eigen kajak omringd door de majestueuze Doubtful Sound. Tijdens een dagexcursie gaat u met een gids op kajakavontuur. De dag begint vroeg met een instructie. Verolgens maakt u een boottocht over Lake Manapouri, waarna u per bus obver de Wilmot Pass rijdt. Bij Deep Cove begint uw avontuur. U stapt in uw eigen kajak en peddelt circa 15 kilometer door de Doutbtful Sound. Verken de verborgen inhammen en geniet van het prachtige uitzicht op de omringende bergen. Aan de voet van de Commander Peak wordt geluncht, waarna u verder gaat naar de verlaten Hall Arm, waar de kajaktocht eindigt. Per boot en bus wordt u weer teruggebracht naar het beginpunt.

  Queenstown

  Ontdek Middle Earth
  Een excursie door de adembenemende natuur rondom Queenstown, die het decor vormde voor veel scenes uit de Lord of the Rings trilogie! U ziet de filmlocaties van Isengard, het bos van Lothlorien en de Slag om Amon Hen. Dit is de excursie voor fans van de Lord of the Rings. Ook lokaties uit andere films, zoals X-mens Origins en The Chronicles of Narnia komen aan bod. Wilt u nog andere filmlocaties uit de Lord of the Rings trilogie zien, vraag ons dan om de andere opties in de omgeving van Queenstown.

  Makarora (tussen Queenstown en Franz Josef)

  Siberia Wilderness Helicopter Adventure
  Dit is de ultieme excursie voor elke natuurliefhebber! Maak kennis met de Nieuw-Zeelandse wildernis vanuit een helikopter, te voet en vanuit een jetboat. De excursie vertrekt vanuit Makarora, tussen Wanaka en de West Coast. Vanuit Makarora vertrekt u per helikopter voor een 20 minuten durende vlucht. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de bergtoppen, bedekt met gletsjers. U landt in de afgelegen Siberia Valley, waar u op eigen gelegenheid een 3 uur durende wandeling maakt. Met een jetboat keert u terug oer het helderblauwe water van de Wilkin en Makarora Rivers


  Nelson

  Kajakken en wandelen in Abel Tasman NP
  Wie Abel Tasman National Park bezoekt kan dit het beste vanaf het water of al wandelend doen. Deze dagexcursie combineert beide opties. In de ochtend maakt u een begeleide tocht per kajak. U peddelt langs de goudgekleurde stranden en ziet de beroemde Split Apple Rock. Vervolgens gaat u per boot naar Anchorage Bay, waar u op eigen gelegenheid kunt wandelen. U kunt kiezen voor een korte wandeling of een langere wandeling maken over de Pitt Head Loop.

  Boottocht in Abel Tasman National Park.
  Tijdens deze exclusieve boottocht ziet u Abel Tasman National Park op een ontspannen wijze, ver weg van de bewoonde wereld.. U vaart met een kleine catamaran met maximaal 10 passagiers. De dag wordt flexibel ingedeeld. Zo kan er rustig gevaren worden als u zeehonden of dolfijnen tegenkomt. Wellicht wilt u een bepaalde baai of bezienswaardigheid zien, dan kunt u dit met de schipper overleggen. Ook is er voldoende gelegenheid om te zwemmen, snorkelen of kajakken.

  Kaikoura

  Op zoek naar walvissen
  De zee voor de kust van Kaikoura is een waar dierenparadijs. Pelsrobben, bonte dolfijnen en hectordolfijnen leven er in groten getale en ook de orca wordt er regelmatig gezien. Afhankelijk van het seizoen heeft u ook grote kans om bultrugwalvissen, zuidkapers, grienden en blauwe vinvissen te zien. Ster van de show is echter de reusachtige potvis, die zich het hele jaar door in het gebied bevindt. Tijdens een boottocht op zoek naar deze bijzondere dieren heeft u dan ook 95% om deze reuzen te zien. Een must tijdens uw bezoek aan Kaikoura!

  Zwemmen met dolfijnen
  Het hele jaar door leven de bonte dolfijnen voor de kust van Kaikoura. Tijdens deze 3,5 uur durende excursie op zoek naar deze leuke dieren. U kunt ze vanaf de boot bewonderen maar krijgt ook de gelegenheid om met deze speelse dieren te snorkelen. Een onvergetelijke ervaring!

  Nieuw-Zeeland Zuidereiland

  Magnifieke landschappen, ontelbare nationale parken en adembenemende vergezichten..welkom op het Zuidereiland! Hier vindt u enkele van de meest dramatische landschappen ter wereld. In het noorden ligt het waterrijke gebied van de Marlborough Sounds, op korte afstand van de beste wijngaarden van Nieuw-Zeeland. Zuidwaarts strekken de Zuidelijke Alpen zich uit. Een gebied met spectaculaire gletsjers, maar ook met de hoogste berg van het land, Mount Cook (Aoraki). Het bekendste beeld van het Zuidereiland is echter dat van de Mitre Peak in Fiordland National Park, die weerspiegelt in het rustige water van de Milford Sound. Verder zuid- en oostwaarts vindt u een heuvelachtig landschap met weilanden en uitgestrekte bossen. In de steden Christchurch en Dunedin worden de Britse wortels vermengd met een moderne Kiwi-gastvrijheid. Op het Zuidereiland vindt u tevens een rijk dierenleven, met name op het Otago-schiereiland, waar u albatrossen en de geeloogpinguin kunt spotten. In de kustwateren bij Kaikoura leven dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen.


  Marlborough & Abel Tasman NP
  De Marlborough Sounds omvatten een netwerk van waterwegen, vol eilanden met verlaten baaien. Hier vindt u een aantal bijzondere accommodaties, die vaak uitsluitend per watertaxi bereikbaar zijn. Vanuit het kunstenaarsplaatsje Nelson bereikt u het Abel Tasman National Park, het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Oerbossen grenzen hier aan goudgekleurde stranden. U kunt het park per kajak verkennen of een wandeling maken over de Abel Tasman Track. De Marlborough-regio staat tevens bekend om de uitstekende wijnen. Met name de Sauvignon Blanc van wijnhuizen als Cloudy Bay heeft inmiddels wereldfaam verovert.

  Christchurch en Akaroa
  Christchurch is met recht de meest Engelse stad in Nieuw-Zeeland. De levensstijl van de Engelse elite diende vroeger als voorbeeld voor de rijken van de stad. Ook nu nog varen de traditionele punters over de Avon en rijden de trams door de straten. De wederopbouw van de stad, na de zware aardbeving van 2011, is nog in volle gang, maar resulteert in een stad waar moderne architectuur-experimenten zich voegen tussen de klassieke gebouwen.
  Op het Banks-schiereiland heeft de uitbarsting van de Akaroa-vulkaan eeuwen geleden een dramatisch landschap nagelaten, vol vulkaanrotsen, diepe valleien en steile kliffen. Het schiereiland is tevens leefgebied van vele wilde dieren en in de haven worden regelmatig dolfijnen gespot.

  De Westkust
  Punakaiki in het noordwesten is bekend vanwege de opvallende 'pannenkoekrotsen'. Bijzondere gelaagde rotsformaties, waar bij hoog tij het water uit lijkt te spuiten. Verder zuidwaarts ligt het leuke plaatsje Hokitika, met zijn oude gebouwen het toonbeeld van een echt Nieuw-Zeelands stadje. Het stadje is ook bekend om de jade.
  In het Westland National Park liggen de ijsvelden van de Fox & Franz Josef Gletsjer, die tot vlakbij het water van de Tasman Zee uitlopen. Voor vogelliefhebbers is een bezoek aan Haast een "must". In de bossen leven vele bijzondere inheemse vogelsoorten, zoals de rhipidura, de tui en de zeldzame kiwi.

  Het binnenland
  In het binnenland van het Zuidereiland rijzen de bergen van de Zuidelijke Alpen tot ruim 3700 meter hoogte. De spectaculaire Arthur's Pass doorkruist de bergketen in het noorden tussen Christchurch en Greymouth. Een autoweg en het spoor van de TranzAlpine -trein leidt u van de droge vlakten en bossen aan de oostkust, naar de vruchtbare westzijde van de Zuidelijke Alpen.
  Ten zuiden van Christchurch bij Timaru leidt de autoweg langs helderblauwe meren, met als hoogtepunt Lake Tekapo. Even verder bereikt u het - bij mooi weer - spectaculaire uitzicht op Mount Cook National Park. De hoogste bergen van Nieuw-Zeeland vindt u in dit UNESCO Werelderfgoed. Met 3754 meter is Mount Cook de hoogste berg van het land.
  Het rustige plaatsje Wanaka, gelegen aan de zuidkant van het gelijknamige meer, is de toegangspoort tot Mount Aspiring National Park. Het plaatsje wordt omringd door een indrukkend natuurgebied met hoge bergpieken, gletsjermeren, dichtbeboste valleien, waar u als wandelaar of watersportliefhebber volop aan uw trekken komt. Een uur zuidwaarts ligt de populaire plaats Queenstown, de plaats voor wie houdt van uitdagende outdooractiviteiten, zoals jetboating, bungeejumpen, raften of mountainbiken.
  Ten oosten van Wanaka en Queenstown strekt het okeren landschap van Central Otago zich uit. Niet voor niets vormde dit droge, verlaten gebied het decor voor 'Middle Earth' in de films van de Lord of the Rings trilogie.

  Fiordland National Park
  In het uiterste zuidenwesten vindt u een van de bekendste nationale parken, het Fiordland National Park. Hier liggen de fjorden van de Milford en Doubtful Sound. Spectaculaire natuurgebieden die zich uitstekend per boot laten verkennen. Kiest u voor een meerdaagse boottocht, dan kunt u optimaal genieten van de stilte van dit bijzondere natuurgebied. Wandelliefhebbers kiezen voor de 53,5 kilometer lange wandelroute van de Milford Track, die dwars door het park loopt.

  Dunedin en het Otago-schiereiland
  Met de klassieke architectuur en prachtige tuinen doet Dunedin meer denken aan Schotland, dan aan Nieuw-Zeeland. Deze oorspronkelijk Schotse enclave werd ooit gebouwd met Edinburgh als voorbeeld. Dunedin is de toegangspoort tot het Otago-schiereiland. Dit ruige schiereiland is het leefgebied van albatrossen en de zeldzame geeloogpinguin. Vanaf de kust kunt u boottochten maken op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen.

  The Catlins
  Ga van de gebaande paden af en verken een gebied waar weilanden naadloos overlopen in ruige kliffen, wilde bossen en pittoreske baaien. Een paradijs voor vogelliefhebbers, waar zeldzame vogelsoorten, zoals de geeloogpinguïn, hun leefgebied hebben. Hier verloopt het leven in een lagere versnelling, al wandelend over het strand en struinend door de bossen.

  Stewart Island
  In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland ligt een klein eiland, waar de zeldzame kiwi circa 50 maal vaker voorkomt, dan de mens. Slechts 400 inwoners leven op dit bijzondere eiland, dat het beste te voet of per boot te verkennen is. Het grootste deel van Stewart Island bestaat uit oerbossen en regenwoud en wordt beschermd in het Rakiura National Park. Hier leeft een overvloed aan inheemse vogelsoorten met bijzondere namen als kakariki, kerreru, kaka en tui. Dit is ook de plek om het symbool van Nieuw-Zeeland, de kiwi, in het wild te zien. Anders dan de kiwi's op het Noorder- en Zuidereiland, zijn de kiwi's op Stewart Island ook overdag actief. Tijdens een excursie naar Ulva Island heeft u grote kans om deze bijzondere vogel te spotten.

  NZ-Christchurch

  Christchurch

  Christchurch is met recht de meest Engelse stad in Nieuw-Zeeland. De levensstijl van de Engelse elite diende vroeger als voorbeeld voor de rijken van de stad. Ook nu nog varen de traditionele punters over de Avon en rijden de trams door de straten. De wederopbouw van de stad, na de zware aardbeving van 2011, is nog in volle gang, maar resulteert in een stad waar moderne architectuur-experimenten zich voegen tussen de klassieke gebouwen.
  Op het Banks-schiereiland heeft de uitbarsting van de Akaroa-vulkaan eeuwen geleden een dramatisch landschap nagelaten, vol vulkaanrotsen, diepe valleien en steile kliffen. Het schiereiland is tevens leefgebied van vele wilde dieren en in de haven worden regelmatig dolfijnen gespot.

  nz-essentials-7

  Westcoast

  Punakaiki in het noordwesten is bekend vanwege de opvallende 'pannenkoekrotsen'. Bijzondere gelaagde rotsformaties, waar bij hoog tij het water uit lijkt te spuiten. Verder zuidwaarts ligt het leuke plaatsje Hokitika, met zijn oude gebouwen het toonbeeld van een echt Nieuw-Zeelands stadje. Het stadje is ook bekend om de jade.
  In het Westland National Park liggen de ijsvelden van de Fox & Franz Josef Gletsjer, die tot vlakbij het water van de Tasman Zee uitlopen. Voor vogelliefhebbers is een bezoek aan Haast een "must". In de bossen leven vele bijzondere inheemse vogelsoorten, zoals de rhipidura, de tui en de zeldzame kiwi.

  nz-essentials-4

  Abel Tasman National Park

  Vanuit het kunstenaarsplaatsje Nelson bereikt u het Abel Tasman National Park, het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Oerbossen grenzen hier aan goudgekleurde stranden. U kunt het park per kajak verkennen of een wandeling maken over de Abel Tasman Track.

  nz-zuidereiland-1

  Milford en Doubtful Sound

  In het uiterste zuidenwesten vindt u een van de bekendste nationale parken, het Fiordland National Park. Hier liggen de fjorden van de Milford en Doubtful Sound. Spectaculaire natuurgebieden die zich uitstekend per boot laten verkennen. Kiest u voor een meerdaagse boottocht, dan kunt u optimaal genieten van de stilte van dit bijzondere natuurgebied. Wandelliefhebbers kiezen voor de 53,5 kilometer lange wandelroute van de Milford Track, die dwars door het park loopt.

  NZ-Stewart-Island

  Stewart Island

  In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland ligt een klein eiland, waar de zeldzame kiwi circa 50 maal vaker voorkomt, dan de mens. Slechts 400 inwoners leven op dit bijzondere eiland, dat het beste te voet of per boot te verkennen is. Het grootste deel van Stewart Island bestaat uit oerbossen en regenwoud en wordt beschermd in het Rakiura National Park. Hier leeft een overvloed aan inheemse vogelsoorten met bijzondere namen als kakariki, kerreru, kaka en tui. Dit is ook de plek om het symbool van Nieuw-Zeeland, de kiwi, in het wild te zien. Anders dan de kiwi's op het Noorder- en Zuidereiland, zijn de kiwi's op Stewart Island ook overdag actief. Tijdens een excursie naar Ulva Island heeft u grote kans om deze bijzondere vogel te spotten.

  nz-essentials-1

  Nieuw-Zeeland

  Reis met DreamTravels naar Nieuw-Zeeland. Wij hebben jarenlange reiservaring in Nieuw-Zeeland,    tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 

  Kies uit een van de reizen op deze website, of neem contact met ons op voor een reis op maat!      U bent altijd (op afspraak) bij ons welkom op kantoor om uw reiswensen te bespreken. Indien gewenst kunnen wij bij u thuis langskomen om samen uw reis uit te stippelen. Zo kunnen we in alle rust uw reiswensen bespreken.

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Christchurch en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 17 dagen autohuur GO Rentals, type Touring (Midsize) inclusief standaardverzekering
  - hotelovernachtingen
  - maaltijden volgens programma
  - transfer bij aankomst in Christchurch
  - transfer bij ophalen en na inleveren van uw huurauto
  - ferry-overtocht Stewart Island
  - Informatiemap met routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  -
  Inclusive package autohuur, incl. volledige afkoop eigen risico, banden- en ruitenverzerking en GPS (tijdens boeking bij te reserveren)
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanaf-prijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen

  Tijdens deze 3-weekse ontdekkingsreis over het Zuidereiland overnacht u in mooie, kleinschalige accommodaties. U doorkruist een groot aantal natuurgebieden, van de mooie kusten vol bijzonder dierenleven tot de majestueuze bergen in het binnenland. Bijzonder is ook een verblijf op Stewart Island, het zuidelijkste eiland van Nieuw-Zeeland.

  Dag 1 en 2: Amsterdam - Christchurch
  Dag 3: Aankomst Christchurch
  Dag 4: Christchurch - Mount Cook
  Dag 5: Mount Cook - Dunedin
  Dag 6: Dunedin
  Dag 7: Dunedin - Catlins
  Dag 8: Catlins - Stewart Island
  Dag 9: Stewart Island
  Dag 10: Stewart Island - Te Anau
  Dag 11: Te Anau
  Dag 12: Te Anau - Queenstown
  Dag 13: Queenstown
  Dag 14: Queenstown - Franz Josef
  Dag 15: Franz Josef - Punakaiki/Greymouth
  Dag 16: Punakaiki/Greymouth - Abel Tasman NP
  Dag 17: Abel Tasman National Park
  Dag 18: Abel Tasman NP - Kaikoura
  Dag 19: Kaikoura - Christchurch
  Dag 20: Christchurch - Amsterdam
  Dag 21: Aankomst Amsterdam

  2017 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie