Fietstour Sao Miguel (Fietsreis)

Fietstour São Miguel.

Het heuvelachtig landschap en de schilderachtige dorpjes en stadjes maken dat São Miguel bij uitstek geschikt is voor een fiets tour. Per dag bedraagt de afstand tussen de 30 en 50 km. De fietsen zijn van (veelal) Nederlands fabricaat en hebben voldoende versnellingen. Uw reis voert langs de meeste bezienswaardigheden van dit prachtige vulkanische eiland, waarbij er ook voldoende tijd is om kennis te maken met de lokale bevolking.

De fietstour is inclusief:

-vliegreis van Amsterdam via Lissabon naar Ponta Delgada en v.v. per TAP Portugal, incl, 23 kg ruimbagage en 8 kg handbagage.

-7 overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies-ontbijt.

- Aankomst en vertrek transfer tussen de luchthaven en de accommodaties.

- Huur van de fiets (Tracking Bike/21 versnellingen) gedurende 7 dagen.

-  Fietskaart met routebeschrijving en SOS -contacten.

- Vervoer van de bagage tussen de hotels.

-Gratis toegang tot het Monitoring & Research Centrum van Furnas, waar een goed overzicht wordt gegeven van het ecologische systeem in en de inheemse fauna in deze mooie, groene Furnasvallei.

 

Niet inbegrepen:

-vervoer van de fiets tussen de accommodaties.

-extra’s, zoals fietshelmen, speciale pedalen, fietstassen, gps.

-maaltijden onderweg.


Tijdens het in ontvangst nemen van de fiets, dient u met een creditcard met pincode garant te staan voor de fiets en eventuele extra’s.  De volledig borgsom vervalt bij het in goede staat inleveren van de fiets  en extra's.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen

  
Programma:
Dag 1:
Aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada en aansluitend transfer naar Solar do Conde in Capelas (12 km ten noorden van Ponta Delgada).
Dag 2: om 09.30 uur worden uw fietsen afgeleverd bij uw hotel. De keuze is aan u: een dag relaxen of om te wennen: een fietstocht van 30 km, over vrij vlakke wegen in de buurt van Capelas op het programma.
Dag 3: Op deze dag maakt u een rit van ca 44 km over niet te steile wegen naar het oostelijke deel van het eiland. In de buurt van Sete Cidades volgt een 3 km lange klim naar het uitkijkpunt over de krater met de twee beroemde spiegelmeren, die bestaat uit een diepblauw en een groen meer. (Lago Azul en Lago Verde)
Dag 4: Vandaag fietst u van Capelas naar Furnas. Voor vervoer van uw bagage tussen beide hotels wordt gezorgd. De totale afstand is 45 km. Het eerste deel gaat over redelijk vlakke wegen. Dan volgt een vrij steile klim over 5 km naar de top van een heuvel en tenslotte daalt u af naar Furnas. U verblijft in Hotel Terra Nostra Garden, gelegen naast de prachtige Botanische Tuin.
Dag 5: Een relaxte tour van 25 km, waarbij u langs het schitterende kratermeer van Furnas fietst en een bezoek brengt aan het karakteristieke vissersdorpje Ribeira Quente. Hier bestaat de mogelijkheid om in zee te zwemmen.
Dag 6: Zo u wilt wordt dit een vrije dag, waarop u een bezoek brengt aan het Furnas Monitoring & Investigation Centre. Maar u kunt ook kiezen voor een vrij stevige rit met een aantal steile beklimmingen en afdalingen. Deze tocht voert door het imposante bergachtige landschap ten oosten van Furnas. U rijdt naar Salto do Cavalo (805 m.) en brengt ook een bezoek aan het aan de kust gelegen dorpje Povoaçao.
Dag 7: Vandaag fietst u van Furnas naar Vila Franco do Campo (voor vervoer van uw bagage wordt weer gezorgd) De 20 km lange rit voert langs de zuidkust. Het eerste deel, ca 3 km gaat vrij steil omhoog. Daarna rijdt u over geleidelijk dalende en vrij rechte wegen naar het Vinha d' Areia Beach  Hotel, gelegen aan het strand en vlakbij het jachthaventje van Vila Franca de Campo.
Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor vertrek via Lissabon naar Amsterdam.

Bijzonderheden:
Natuurlijk is het mogelijk om uw verblijf op São Miguel nog een dag te verlengen in Vila Franca do Campo. Deze dag, zou u kunnen vullen met een have dag whale watchen. Deze excursie wordt uitgevoerd vanuit het haventje van Vila Franca do Campo. Een aantal dagen verlengen in Ponta Delgada, de gezellige hoofdstad van dit eiland, al of niet in combinatie met een huurauto behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wij maken graag een offerte voor een verlengingsarrangement.

Fietstour Sao Miguel

Tijdens deze fietstour verblijft u in goede middenklasse hotels in Capelas, Furnas en Vila Franco do Campo.

Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze fly-drives en andere reizen verblijft u veelal in sfeervolle accommodaties, zoals authentieke plattelandshuizen, unieke Pousada's of oude boerderijen die omgetoverd zijn tot sfeervolle accommodaties. Ook kunt u kiezen om te verblijven in goede 4 of 5 sterren hotels.

Maatwerk
Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Route van uw fly-drive
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes van Portugal te ontdekken. Ook krijgt u voor uw reis toegang tot onze Style in Travel app. Hierin staan alle details van uw reis en u kunt onderweg reisinformatie en leuke tips lezen. 

Autohuur
Indien bij deze reis een huurauto inclusief is, dan is dit standaard een categorie A auto. Indien gewenst kunt u deze upgraden. Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

Portugal

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie