Wandelen tussen vulkanen (Wandelreis)

Wandelreis São Miguel - Wandelen tussen vulkanen 

São Miguel (65 km/ bij 16 km) met zijn groene weilanden, een indrukwekkend vulkanisch landschap en ruige kusten, is het grootste en het meest gevarieerde van de 9 Azoren eilanden.
Het programma van deze reis is dan ook uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. De wandelingen (zonder gids) zijn niet te zwaar en duren 2 ½ tot 5 uur. Bij aankomst ontvangt u een routeboek met gedetailleerde informatie over de wandelingen.
Het klimaat op São Miguel is mild, in de zomer gemiddeld 24 C, dus een prima voorwaarde om er plezierig te wandelen.

De wandelreis is inclusief:

-vliegreis van Amsterdam via Lissabon naar Ponta Delgada en v.v. per TAP Portugal, incl, 23 kg ruimbagage en 8 kg handbagage.

-7 overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies-ontbijt.

- Aankomst en vertrek transfer tussen de luchthaven en de accommodaties.

- Transfers van de accommodaties naar en van de start- en eindpunten van de wandelingen.
- Transfers tussen de accommodaties.

- Wandelkaart met routebeschrijvingen en SOS -contacten.

-Gratis toegang tot het Monitoring & Research Centrum van Furnas, waar een goed overzicht wordt gegeven van het ecologische systeem in en de inheemse fauna in deze mooie, groene Furnasvallei.

 

Niet inbegrepen:

-maaltijden onderweg.

Programma:

Dag 1: bij aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada transfer naar Hotel Terra Nostra Garden****, gelegen in de Furnas vallei, in het oostelijke gedeelte van het eiland. Het hotel grenst aan de prachtige botanische tuin “Parque Terra Nostra”, die in de 18e eeuw werd aangelegd. De tuin beslaat 12 hectare en u vindt er een fantastische collectie aan bomen, struiken en planten. Verspreid door het dorpje Furnas liggen hete borrelende bronnen en stomende geisers, die het mineraalwater en de heilzame modder leveren, die gebruikt worden voor thermale behandelingen.

Dag 2: Furnas: deze eerste ochtend is er geen transfer nodig. Uw hotel is het start- en eindpunt van de wandeling (9,2 km | ca. uur | makkelijk), die u brengt naar Lagoa das Furnas, ca 4 km ten zuiden van Furnas. De vulkanische grond bij dit meer is zo heet dat de eilandbewoners er cozido bereiden. Stoofketels, rijkelijk gevuld met groente en vlees gaan hier in de grond en na vijf uur te sudderen is de stoofschotel klaar. Tijdens deze wandeling kunt u gratis een bezoek brengen aan het Furnas Monitoring and Research Centre. In de middag kunt u een wandeling maken door het dorp en een bezoek brengen aan de botanische tuin.

Dag 3: Furnas: transfer naar het beginpunt. Vandaag wandelt u van Lomba do Cavaleiro naar Ribeira Quente. Deze wandeling (4,5 km | ca. 2 uur | medium ) voert door de prachtige dichte vegetatie van de Furnas vallei. Het pad stijgt en daalt licht, u passeert een rivier en geniet van het geluid van de vogels en het water. Het vissersdorpje Ribeira Quente heeft een aantal restaurantjes en een mooi strand. In de middag transfer van Ribeira Quente naar uw hotel.

Dag 4: Furnas: transfer naar het beginpunt van de wandeling (5 km | ca. 2 uur | medium). U start aan de zuidkust in Faial da Terra, waar u heuvelopwaarts wandelt en geniet van het schitterende uitzicht over vallei en de oceaan. Na een pauze volgt een heerlijke wandeling naar Salto do Prego, die voert door een oud dorpje om te eindigen bij de imposante waterval. Uw eindpunt is weer Faial da Terra en vanaf hier is een transfer terug naar het hotel geregeld.

Dag 5: Furnas/Ponta Delgada: Transfer naar het beginpunt. Tijdens deze wandeling (5,7 km | ca. 3.30 uur | medium) verkent u de noordkust. Uw starpunt is Ribeira Funda. U wandelt min of meer parallel aan de kust, langs het strand van Praia da Viola en eindigt in het vissersdorpje Maia. Onderweg heeft vanuit verschillende punten een mooi uitzicht op Maia en passeert u prachtige watervallen en oude watermolens, omgeven door taro (Colocasia esculenta), een plant uit de aronskelkfamilie. In de loop van de middag transfer naar Hotel Vila Nova*** (of gelijkwaardig) in Ponta Delgada. Deze rit voert verder langs de prachtige noordkust. U stopt bij de mooiste uitkijkpunten en bezoek onderweg ook een theeplantage (uniek in Europa).

Dag 6: Ponta Delgada: vandaag vertrekt u naar het midden van het eiland. De wandeling (15 km | ca. 5 uur | pittig) leidt langs Lagoa do Fogo (vuurmeer), het meest woeste meer van de Azoren, gelegen in het centrale berggebied dat in 1563 na een vulkaanuitbarsting is ontstaan Hier zijn geen wegen dus dit gebied is alleen wandelend te bereiken. U volgt een “levada” door de bergen en valleien, waarbij u geniet van schitterende uitzichten. De wandeling eindigt bij een strandje, waar u kunt zwemmen. Na afloop transfer terug naar uw hotel in Ponta Delgada.

 Dag 7: Ponta Delgada: uw laatste wandeling (11 km | ca. 3 uur | medium) is aan de noordwestkust en betreft de enorme vulkanische krater van Sete Cidades met een omvang van 12 km en haar spiegelmeren (een blauw (azul) en een groen (verde) meer. Tijdens de wandeling langs de kraterrand geniet u van een spectaculair uitzicht over beide meren en de oceaan. U daalt af naar de bodem van de krater en bezoekt het dorpje Sete Cidades (zeven steden), waar u ook langs de meren kunt wandelen. In de middag transfer naar uw hotel.

Dag 8: transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor vertrek via Lissabon naar Amsterdam.

Wandelreis reis Sao Miguel

Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze fly-drives en andere reizen verblijft u veelal in sfeervolle accommodaties, zoals authentieke plattelandshuizen, unieke Pousada's of oude boerderijen die omgetoverd zijn tot sfeervolle accommodaties. Ook kunt u kiezen om te verblijven in goede 4 of 5 sterren hotels.

Maatwerk
Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Route van uw fly-drive
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes van Portugal te ontdekken. Ook krijgt u voor uw reis toegang tot onze Style in Travel app. Hierin staan alle details van uw reis en u kunt onderweg reisinformatie en leuke tips lezen. 

Autohuur
Indien bij deze reis een huurauto inclusief is, dan is dit standaard een categorie A auto. Indien gewenst kunt u deze upgraden. Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

Portugal

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie