Veel reizigers verlaten deze regio vrijwel meteen na aankomst in Costa Rica. Er is echter voldoende te beleven. Wilt u het rustig aandoen, verblijf dan een aantal dagen in de Centrale Vallei. Breng een bezoek aan een van de vele koffieplantages, zie een van de imposante vulkanen en geniet van de watervallen omringd door het dichte regenwoud.
San Jose en de koloniale steden, zoals Heredia en Cartago, bieden u een inkijkje in het dagelijks leven van de 'Tico's' (Costa Ricanen). Bezoek er de oude markten, snuif cultuur in de musea en geniet van een lokaal diner in een van de vele restaurants. Niet ver dan de steden begint het natuurgeweld. Hier vindt u de eerste slapende, maar ook nog actieve vulkanen. Poas Volcano National Park is een van de populairste natuurgebieden van Costa Rica. De helderblauwe kratermeren van de gelijknamige vulkaan. zijn er eenvoudig te bereiken.

Het platteland van de Centrale Vallei, rondom Turrialba en de Valley of the Saints, is van ongekende schoonheid en biedt een inkijkje in het 'oude Costa Rica'. Kleine dorpjes van kleistenen huizen en grote koffieplantages wisselen elkaar af. De rustige omgeving staat in schril contract met het wilde water van de Pacuare River, een populaire spot voor white water rafting!  Een populaire attractie in de Centrale Vallei is La Paz Waterfalls Gardens, waar een geplaveide weg u langs 4 prachtige watervallen voert. Bent u avontuurlijker aangelegd, trek er dan op uit en wandel naar de watervallen in het Tapanti National Park, rondom de berg met de illustere naam Cerro de la Muerte. Of zie de uitgedoofde vulkanen van het Braulio Carrillo National Park ten noorden van San Jose.

•    Overnacht op een koffieplantage.
•    Verblijf in een lodge langs de Pacuare River
•    Bezoek de ruim 100 jaar oude markt van Heredia
•    Proef de smaken van San Jose tijdens een wandeling met gids.