Het noordwesten van Australië is een bestemming voor avonturiers. Een onbewoond gebied, rijk aan Aboriginal cultuur en magnifieke landschappen. Na een start in Darwin, de enige grote stad van de regio, kunt u de nationale parken Kakadu en Nitmiluk verkennen, op avontuur gaan in het Aboriginalgebied Arnhem Land of de Outback bedwingen tijdens een tocht over de Gibb River Road. Langs de kust vindt u wilde, ongerepte stranden. Een bezoek aan de Top End & Kimberley betekent genieten van echte outbacklandschappen, verkoelende billabongs en eeuwenoude rotstekeningen.
Darwin, de toegangspoort tot de Top End, heeft een tropisch klimaat. Hier vindt u een smeltkroes van culturen. Het is een moderne stad met veel laagbouw en een plezierige plek om uw reis te starten. De Mindil Beach market is hier zeker een bezoek waard.

De ruige Katherine Gorge in Nitmiluk National Park ligt op korte afstand van het plaatsje Katherine aan de Stuart Highway. Het water in de kloof nodigt uit tot een tocht per kano of een boottocht. Ook kunt u er uitstekend wandelen.  Litchfield National Park, 2 uur van Darwin, is een van de toegankelijkste nationale parken van het land. Het park ligt op een zandstenen plateau en is een ware oase, vol regenwoud en verfrissende watervallen. Kenmerkend voor het park zijn de metershoge termietheuvels.

UNESCO Werelderfgoed Kakadu National Park mag niet worden overgeslagen tijdens een reis door de Top End. Het omvat een onmetelijk groot gebied met prachtige natuur en enorme biodiversiteit. Watervallen klateren er van steile rotsen, sommige zijn uitsluitend zwemmend te bereiken. In en rondom de 'billabongs' leven vele dieren en vogels. Daarnaast omvat Kakadu een van de best toegankelijke collecties rotstekeningen van Aboriginals. Wilt u dit park echt ervaren, dan raden wij u aan een of meerdere nachten in het park door te brengen.

Wie Arnhem Land bezoekt, bezoekt een uniek deel van Australië. Voor toegang tot deze regio, die eigendom is van de Aboriginal Yolngu stam, moet u speciale toestemming krijgen. U vindt er een ongekende schat aan spirituele locaties en oude rotstekeningen. Daarnaast is dit een uniek wildernisgebied met een wilde kust, regenwoud en steile rotsen. Een gebied met een unieke dierenwereld, waar de billabongs bewoond worden door enorme krokodillen en hagedissen en varanen uitrusten op de rotsen. Wij kunnen ervoor zorgen dat u met een gids deze bijzondere plek kunt ontdekken.

De 'bijenkorfrotsen' van Purnululu National Park (Bungle Bungle) vormen een spectaculair decor voor wandelingen. U passeert heilige plaatsen voor de Aborginals, ziet eeuwenoude rotstekeningen en kunt afkoelen in een van de waterpoelen. Onderweg wordt u vergezeld door een continue gekwetter van bijzondere vogels, zoals bijeneters en parkieten. U kunt dit natuurwonder ook vanuit de lucht bekijken tijdens een helikoptervlucht vanuit Kununurra.

De Kimberley is een van de laatste frontiers ter wereld. Het is in alle opzichten een immens gebied. Oude bergketens worden er afgewisseld door veehouderijen, sommige met de oppervlakte groter dan de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel tezamen. Het is een verlaten gebied met een ongewoon mooie natuur. De uitgestrekte rode woestijn wordt er afgewisseld door oude rotspartijen en dichte bossen met heldere watervallen. De vele hoogtepunten van The Kimberley worden verbonden door de Gibb River Road, een uitdagende 600 kilometerlange onverharde track. Aan het eind van deze weg, na een tocht door de wildernis, lijkt het witte strand van Cable Beach bijna een fata morgana. In het charmante plaatsje Broome, met het mooie strand, de uitstekende restaurants en accommodaties, is het heerlijk bijkomen van uw avontuur.