Langs de westkust van Costa Rica komt het regenwoud tot aan de zandstranden langs de Stille Oceaan. Van de populaire stranden van Tamarindo in het noorden, tot de prachtige natuur en stranden van Manuel Antonio; de Pacifische kust is de plek voor een ontspannen strandverblijf in combinatie met een bezoek aan de vele natuurschatten.

De populaire badplaats Tamarindo is de bestemming voor wie op zoek is naar vertier. Het heldere zeewater is bijzonder geschikt om voor vele watersporten en in het plaatsje vindt u winkels, restaurants en bars. Van november tot maart kunt u in het Marino las Baulas National Park de lederschildpad zien die er zijn eieren legt.
Voor wat meer rust begeeft u zich naar het Nicoya Pensinsula,  een van 's werelds 5 'blauwe zones', gebieden met de hoogste levensverwachting. Hier vindt u de prachtige stranden van Samara en Nosara. Samara heeft een ontspannen hippie-sfeer, terwijl in Nosara vele yoga-resorts te vinden zijn. Tussen juni en september heeft u grote kans de schildpadden te zien, die in grote getalen in het zwarte strand van Ostional Wildlife Refuge hun eieren leggen.
 
Het centrale deel van de westkust, rondom de badplaatsen Jaco Beach en Dominical bevindt zich op nog geen 2 uur rijden vanuit San José. Het bekendste nationale park in de regio is Manuel Antonio. Tijdens een wandeling door het park kunt u genieten van de unieke flora en fauna. U zult er zeker apen, luiaards en vele vogelsoorten spotten. Ook heeft het park prachtige stranden.

•    Neem een surfles in Tamarindo
•    Geniet van de rust aan het strand van Playa Carillo
•    Maak een tocht per kajak naar Isla Chora
•    Wandel met een bioloog door Manuel Antonio National Park.